В момента чета ... - 27

• 48 330
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Вени от " Ужас" минаваш на "Мрак"-  Mr. Green
Аз мисля да започна "Писмото на Росети" ,която получих от Мижжжка на последната среща.  Wink

# 361
  • София
Вени от " Ужас" минаваш на "Мрак"-  Mr. Green
hahaha
Хах, вярно! Не се бях замисляла, ама гледай как добре ми се получава  Joy.

# 362
  • София
Венка, дано с "Мрак" ти потръгне!  Hug Направо ти стискам палци!  fingerscrossed
За "Ужас" не помня кой беше споменавал, че трудно му върви...  Rolling Eyes
Но аз все пак възлагам големи надежди за тази книга  Grinning

Нези, мисля, че ще ти хареса "Писмото на Росети"  Wink
Лека, приятна и неангажираща книга  Grinning
Аз съм с прекрасни спомени от нея - четох я край басейна през отпуската миналото лято  Heart Eyes

И аз нямам много време за четене напоследък  Confused
Завиждам леко на учителките за ваканциите им  Party
Искам и аз ваканция, ама ... няма!  Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 20:25 от mijjjka

# 363
  • София
Миж, Паячето (The Black Widow) я чете също. Даже тя писа, че първите стотина страници са й били трудни, но като е свикнала със стила на автора, положението вече било друго.
И аз самата не мога да определя дали стилът на автора нещо не ми допада или редакторската и коректорската работа са кофти  newsm78.

Искам лято, искам басейн и най-готината книга, ако може  Crazy!

# 364
Аз започнах

и засега много ми харесва. Прилича ми на микс от Филипа Грегъри и Кейт Мортън, все познати и харесвани от мен авторки. Точно нещо такова ми се чете в момента - лека история, с леко приказни и мистични елементи. Миж, благодаря ти отново Hug

# 365
Преди малко завърших Вината в нашите звезди.
Може би бях чела прекалено хубави коментари за книгата и очаквах твърде много , но книгата някак не ме докосна , въпреки че историята е тъжна ми се стори доста наивна и не успя да ми въздейства.Не ми беше достатъчно достоверна ...влюбиха се изведнъж от нищото , търсиха непрекъснато скрития смисъл на метафорите , искаха да оставят следа , да бъдат забелязани от Вселената , но просто не го почувствах.
За  Къде си , Аляска  също четох добри отзиви , но сега се чудя дали да се пробвам изобщо с нея.

# 366
За  Къде си , Аляска  също четох добри отзиви , но сега се чудя дали да се пробвам изобщо с нея.

Аз подходих малко лековато към нея, сигурно затова направо ме тресна по едно време Simple Smile
Хич не е лоша книгата и много бързо се чете.

# 367
  • USA, Steak State
Закръглих на 600 страници, чакат ме още 200 от "Ужас". . След половината такива печатни грешки започват да избиват, че направо...  ooooh!

Иначе стана много интересна, но началото е мъка.

# 368
Гитова и Деси, да започвам и аз тогава Тринайсетата приказка. Да четем заедно.  Simple Smile Чака ме книгата, но имам други задачи и не я започвам.  ooooh!
Какво съвпадение, аз също съм с нея сега, но съм съвсем в началото! Hug След малко български автори (Вешим, Г. Господинов), ми се искаше нещо съвсем различно, дано съм уцелила..

Хубав петък на всички!

# 369
Добро утро от мен , с пожелание за хубав и спокоен петъчен ден  Hug

Започвам

# 370
  • София
Добро утро!  Hug И хубав петък!

Аз чета "Деветте принца на Амбър" на Роджър Зелазни. Харесва ми на как започва!  Heart Eyes

# 371
  • София
И аз си кютам още с "Морал". Единият персонаж малко ме дразни и дано да изчезне по натам  Mr. Green.

Разкажете повече за Игра на тронове...и изобщо за цялата поредица. Видях 5 книги в читанката, и до колкото разбрах за момента за издадени 5, като се плануват още две. Като виден любител на Игрите на глада и Хари Потър съм почти сигурна, че ще харесам поредицата....ама да попитам все пак  Hug.

# 372
  • София
Мишчица, точно така е, както си го написала.
Книгите са 5 за сега. Джордж Мартин е заявил намерението си общият брой на книгите да е 7, но това не е на 100% сигурно, като се има предвид, че четвъртата, непредвидено и за него самия, е станала  твърде обемна и се е наложило да бъде разделена (т.е. на 4 и 5).
Иначе, историята е завладяваща. Няма да навлизам в подробности, за да не ти разваля удоволствието, но с две думи - има един трон и много хора с претенции за него. От това излиза история за жаждата за власт, интригите в кралския двор и извън него, убийствата в името и заради този трон и пр. И като пиперче върху манджата са поръсени и фентъзи елементите, като драконите и други митични същества.
Светът на Вестерос, героите и историята много се доближават до реалността по време на Средновековието. Бруталността и жестокостите на това време не са спестени. В книгата няма само добри или само лоши герои. Всички са всичко. Съдбата и живота ги променя непрекъснато и затова историята придобива много реално звучене. Това прави сагата толкова уникална за жанра. А Мартин е изключителен автор с невероятно въображение и умело перо.

.♥.Петя.♥., с нетърпение очаквам отзивите ти за Амбър.
Надявам се да ти хареса.

# 373
  • София
Аз приключих със "Стъкленият замък" - 4/5

Ето мнението ми за книгата  Grinning

# 374
Като гледам май само аз не можах да харесам тази книга - "Стъкленият замък"  Laughing
Доколкото до "Игри на тронове" , чела съм първата и втората книга и много ми харесаха , завладяващо фентъзи е , надявам се тази година да си прочета и другите книги , а пък и не бързам , че Дж. Мартин още май умува над шестата книга  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт