Белите расисти

• 12 509
  • 213
  •   1
Отговори
# 165
ето един чудесен текст по темата

http://www.mediapool.bg/opasniyat-tants-s-madam-tolerantnost-news160201.html,

под който се подписвам; да кажа все пак нещо и от себе си, смятам, че непременно някъде трябва да се тегли чертата и да има абсолютна обществена и институционална нетърпимост към противозаконните прояви. Освен това, етнос, независимо кой е той, който ОТКАЗВА да полага усилия, сам обрича себе си на бавно и мъчително самоунищожение. Абсолютно не виждам място за съжаление. Единствената надежда са отделни представители, които в разрез с "културата" на етноса, явно слушайки вътрешния си глас за това кое е редно, се трудят, образоват, усъвършенстват,   с очите си съм ги виждала; друга надежда нямам.

# 166
Чек, не ти разбирам изобщо мисълта. Теб те радва положението на нещата тук, така ли?

Каква радост откриваш - на мен не ми стана ясно. Не мисля, че някой твърди, че проблем нямаме. Имаме обаче различия по това, как да се действа по него.

За мен задълбочаването на изолацията не е решение. Нито пък да живея барикадирана у нас ми е мечта.

Това население трябва да се образова и да му се покаже някаква перспектива. И да, ако пътят през това минава през купуването на храна на циганчетата, осигуряването на ученически автобуси и допълнително заплащане на учители - аз съм напълно ок с това. Даже - ако за това ми отиват данъците - нямам против и да ги вдигнат. Със сигурност ще е по-добро вложение, отколкото заплатите на повечето държавни чиновници или нов стадион на "Ботев" - Пловдив.

# 167
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Те не искат да се образоват. И понеже според теб не е опция да ги караме насила, както не можем насила да ги караме да си плащат тока, на нас ни остава само да ги търпим вовеки. Докато ни уморят окончателно и ни изтрият от лицето на земята. Което ще стане, докато ние наивно чакаме да се приобщят.

# 168
Аз съм "за" да се образоват, но те просто не искат. Писах по назад, че им дават и чисто нови жилища, само трябва да платят наем 70 лв. на месец, но те пак не искат. Що за човек трябва да си, за да предпочетеш да живееш в една мизерна колиба, вместо да имаш човешки условия ?

# 169
Що за човек трябва да си, за да предпочетеш да живееш в една мизерна колиба, вместо да имаш човешки условия ?

Циганин! Това е. Те не са просто хора с/от различен етнос.
За мен си остават най-специфичните в целия свят.

# 170
  • Galaxy 13197853088
Аз пък им се възхищавам от друга страна.
Приспособими и оцеляващи винаги.
Бъдещи господари ща са те.
За наше съжаление ...

# 171
  • Варна
За наше съжаление ...

Няма такова нещо. Паразита умира, щом и гостоприемника умре.
Все пак аз съм оптимист и познавам и такива , които имат желание да учат и да работят.

# 172
Чек, не ти разбирам изобщо мисълта. Теб те радва положението на нещата тук, така ли?

Каква радост откриваш - на мен не ми стана ясно. Не мисля, че някой твърди, че проблем нямаме. Имаме обаче различия по това, как да се действа по него.

За мен задълбочаването на изолацията не е решение. Нито пък да живея барикадирана у нас ми е мечта.

Това население трябва да се образова и да му се покаже някаква перспектива. И да, ако пътят през това минава през купуването на храна на циганчетата, осигуряването на ученически автобуси и допълнително заплащане на учители - аз съм напълно ок с това. Даже - ако за това ми отиват данъците - нямам против и да ги вдигнат. Със сигурност ще е по-добро вложение, отколкото заплатите на повечето държавни чиновници или нов стадион на "Ботев" - Пловдив.
Защо питам аз парите ми да отиват да образовам някого насила? Че нужда от овчари и чистачи няма ли? Ама друго си е, джей пи да вземеш парите на трудолюбивия и да ги дадеш на мързеливия, за да го направиш насила образован? Какво значи образован насила? Ти такъв човек виждала ли си?  Бас държа че не си. Няма и да видиш.
Но пък ги ръсиш едни сладки и медени да се зачуди човек откъде си ги чула и ги повтаряш като папагал. В клубчетата на партията ли ги чу? Тя и Миленчето Дамянова имаше такива гениални идеи, но хората нещо не бяха навити за сметка на кървавите им пари някого да го направят насила образован....
За наше съжаление ...
Не виждам как ще станеш господар на каквото и да е ако си недохранен, с хронични болести, без зъби, недоук и неамбициозен и със средна продължителност на живота 45 години..
Даже господар на собствената си съдба не си...но единственото щастие е че не го осъзнаваш.
Бъдещето е друго Лабрадор. Шефовете са други.

# 173
  • в ябълковата градина
Подкрепям изцяло мнението на jp!
Не бих могла да го кажа по-добре!!!

# 174
  • Galaxy 13197853088
Все пак аз съм оптимист и познавам и такива , които имат желание да учат и да работят.
И аз знам за такива ... за тях казвам, че ще бъдат ...
Другите също ще ги има, но по малко.
Само нас хич няма да ни има.

# 175
И аз знам за такива ... за тях казвам, че ще бъдат ...
Другите също ще ги има, но по малко.
Само нас хич няма да ни има.
Като се кланята в посока на изгрева на слънцето няма как да ви има.
Но не всички българи са такива. Има и такива дето ще останат...

# 176
  • SA
Имаше една българка, която живее в ЮАР, забравих й ника, защото не съм я срещала скоро из форума. Тя написа веднъж нещо, което ме изненада много. В ЮАР, където мнозинството се състои от негри, с манталитет и начин на живот почти идентичен на нашите цигани, социална система няма. Няма пенсии, няма здравни осигуровки, помощи, нищо. Ако имаш пари, плащаш си на лекар, внасяш пари в частен пенсионен фонд. Предполагам, че причината са братята негри, безработни, неграмотни, водещи живот като нашите братя роми и надвишаващи значително работещите бели. Както и малцината образовали се и работещи негри. Така ми се струва, че ще изглежда и България не след дълго, когато циганите ще бъдат 2/3 от населението, ако не и повече. Затова jp, начинът е точно този- с принуда да бъдат накарани да живеят като цивилизовани хора, а не като диви животни. Точно спиране на помощите, тока, водата и други рестриктивни мерки. Държавата, в лицето на институциите си, не желае да упражни тези си задължения. И тъй като циганите никога няма да направят нещо добро за себе си и другите, без принуда, ще заприличаме на ЮАР. Тежко и горко на тези от следващите поколения, които останат да живеят на тази територия. Единственото, на което се надявам лично за себе си, е синът ми да проумее тази проста истина и да се изнесе оттук колкото е възможно по-рано. bowuu

Това описание на положението в ЮАР силно ме изненадва, защото имам преки впечатления поне от последните 5-6 години.
Тук си сьществува дьржавно и напьлно безплатно здравеопазване, кьдето всеки може да се лекува, независимо дали работи, или не. Здравни осигуровки задьлжителни няма. Здравното осигуряване е по желание и сьответно ти дава достьп до частни здравни заведения и то обслужването в тях зависи от типа на здравната ти осигуровка и от сумата, за която се осигуряваш.
Но без пари, ако си болен, може да отидеш в дьржавна болница и да ти бьде оказана нужната помощ. Разбира се там вероятно ще чакаш цял ден, за да ти дойде реда, особено ако не си спешен случай, но мисля така е в дьржавните болници и в много други дьржави.
Това за помощи, пенсии - сьщо не е вярно. На всички, навьршили 60, или 65 години ( не сьм много сигурна в точната вьзраст), се полага социална пенсия от около 100-120 долара. Помощи черните сьщо получават, не сьм сигурна точно колко и какви, но на 1 число всеки месец (т.нар.  pay day) е невероятно стьлпотворение от чакащи в няколко редици пред сьответните служби и банкомати, че дори и в магазините.
По отношение на образованието - черните деца в огромната си част ходят на училище и не са неграмотни. Имат даже редица преимущества - като например това, че в черните училища не се плащат училищни такси ( които иначе са задьлжителни за останалите), организирани са автобуси, които превозват децата от по-отдалечени райони до училище, осигурява им се храна в училището.
Да не говорим, че имат право да повтарят един и сьщи клас до откат ( има ученици по на 24-25 години и майки с по няколко деца). Ами единици са тези, за които образованието е от някакво значение и имат амбиция да учат в университет ( отпускат им се и безплатни стипендии).

# 177
РЮА отдавна не е това което беше по времето на де Клерк. Нито по икономически показатели, нито по социални, по каквито и да е...
Сегрегацията я отмениха по закон, но въпреки това пак я има. А бягството на белите е правопропорционално на обедняването на страната...

В Англия е пълно с бели англичани избягали от ЮАР и зарязали всичко там, за да почнат наново на  дъждовния остров, както и много избягали голи и боси от Зимбабве или Кения. И нито Зимбабви, нито Кения могат да се мерят по икономически показатели с това което бяха преди...

Африканери от РЮА също бягат...

# 178
Истина е, че чернокожите са тънкообидни.

Най-добрият приятел на моя син е мулат, бащата е синьочерен. Лятото се запознаха с моето дете и детето ми си позволи да изкоментира "Х. ти си шоколадов, баща ти е черен, а аз съм бял".
Коментарът на таткото беше "Да, така ги възпитавате белите деца".
Да, черен е и ако това бъде казано се приема за обида.
Сякаш ако някой каже на синът ми "Ти си синеок" това е обида...

# 179
  • SA
Цитат
РЮА отдавна не е това което беше по времето на де Клерк. Нито по икономически показатели, нито по социални, по каквито и да е...

Не сьм чувала и срещала някой, който да твьрди, че Южна Африка е сьщата, като от времето на апартейда. Описах само какво е в момента положението сьс социалната система в страната, защото очевидно се разпространяват и доста неверни неща.

Общи условия

Активация на акаунт