Белите расисти

• 12 518
  • 213
  •   1
Отговори
# 150
  • София
между другото, ако това беше вярно, по света нямаше да има държавност.  Laughing

вярно е , има места без държавност ( африкански държави )
 в Лат. Америка има разни частни ( партизански ) армии , които контролират големи територии ,
а и в Европа има големи гета с маргинали , които живеят със собствени правила - за тях законността  нищо не значи ....

ОК, за неразбралите, коригирам твърдението така - "По света изобщо нямаше да има държавност"

Ако твърдението е вярно, как ще се реализира предложението ние да плащаме поколения наред за приобщаването на циганите към закона и спазването му, като същевременно търпим на свой гръб тяхното неспазване? с какво ще се убеди "по-добрата половина" да продължи да бъде глупавата половина, която търпи да я експлоатират, вместо да се присъедини към "партизаните"? Simple Smile в България процесът вече е доста напреднал.

# 151
Между другото, законите важат само до толкова, доколкото хората масово вярват, че трябва да ги спазват. Те могат да бъдат налагани само ако малко хора не ги спазват. Ако половината население не вярва в тях, няма как другата половина да прилага закона.

между другото, ако това беше вярно, по света нямаше да има държавност.  Laughing

Това въобще не е вярно, разбира се. Законите на всяка страна отразяват само схващането на добро и лошо на по-голямата част от населението. Не са произволни правила, които някой спазва само защото съществуват.

Когато в едно общество се появят големи разриви между отделни групи, държавността малко по малко почва да се губи. Всъщност една държава не е много по-различна от всяка друга група хора и общото разбиране как трябва да се живее е от изключително значение. Това общо разбиране се формира по естествен път заради общата история, култура и т.н.

Понякога обаче се получават разминавания и току хората вземат да се сбият в гражданска война или да си правят лоши неща едни на други. Роялисти на републиканци или пък католици на протестанти, черни на по-бледо черни, бедни на богати и т.н. Няма начин да имаш стабилна държава без що годе хомогенно общество. Е, може и с много войска де - ама това не трае чак толкова дълго и изисква доста ресурси.

# 152
Имаше една българка, която живее в ЮАР, забравих й ника, защото не съм я срещала скоро из форума. Тя написа веднъж нещо, което ме изненада много. В ЮАР, където мнозинството се състои от негри, с манталитет и начин на живот почти идентичен на нашите цигани, социална система няма. Няма пенсии, няма здравни осигуровки, помощи, нищо. Ако имаш пари, плащаш си на лекар, внасяш пари в частен пенсионен фонд. Предполагам, че причината са братята негри, безработни, неграмотни, водещи живот като нашите братя роми и надвишаващи значително работещите бели. Както и малцината образовали се и работещи негри. Така ми се струва, че ще изглежда и България не след дълго, когато циганите ще бъдат 2/3 от населението, ако не и повече. Затова jp, начинът е точно този- с принуда да бъдат накарани да живеят като цивилизовани хора, а не като диви животни. Точно спиране на помощите, тока, водата и други рестриктивни мерки. Държавата, в лицето на институциите си, не желае да упражни тези си задължения. И тъй като циганите никога няма да направят нещо добро за себе си и другите, без принуда, ще заприличаме на ЮАР. Тежко и горко на тези от следващите поколения, които останат да живеят на тази територия. Единственото, на което се надявам лично за себе си, е синът ми да проумее тази проста истина и да се изнесе оттук колкото е възможно по-рано. bowuu

# 153
Само че в ЮАР подготвят здравна реформа, която ще предостави медицинско обслужване на всички, независимо от това дали са безработни или не могат да плащат. Това от сайта на министерството на здравеопазването им:

The National Health Insurance (NHI) is a financing system that will make sure that all citizens of South Africa (and legal long-term residents) are provided with essential healthcare, regardless of their employment status and ability to make a direct monetary contribution to the NHI Fund.

Healthcare is a human right – this is a widely accepted international principle. This right should not depend on how rich we are or where we happen to live. The right to obtain healthcare is written into our Constitution.

http://www.health.gov.za/nhi.php

# 154
Аз пък съм чувала, че в ЮАР доста бели спят с пушките под възглавниците.

Касита, съжалявам за случилото се. Мислех да се обаждам сега като се стопли времето, но явно вече не е на дневен ред.

# 155
Може да са си надвили на масрафа в ЮАР покрай имигрантите с бял цвят на кожата и да са заделили пари за здравни услуги за всички, но тук нещата май вървят в обратна посока, все повече млади и работоспособни хора излизат, а не виждам да влизат работещи и образовани от другаде.
 Напълно възможно и при нас бялото малцинство някой ден ще спи с пушки под възглавниците.

# 156
Напълно възможно и при нас бялото малцинство някой ден ще спи с пушки под възглавниците.

Не смятам, че това трябва да бъде целта ни.

# 157
Аз пък съм чувала, че в ЮАР доста бели спят с пушките под възглавниците.

Касита, съжалявам за случилото се. Мислех да се обаждам сега като се стопли времето, но явно вече не е на дневен ред.

По първото- затворници са белите, така не бих живяла никога.

За второто- ужасно тъпо се чувствам- хем, наивна, хем, унизена.

# 158
Може да са си надвили на масрафа в ЮАР покрай имигрантите с бял цвят на кожата и да са заделили пари за здравни услуги за всички, но тук нещата май вървят в обратна посока, все повече млади и работоспособни хора излизат, а не виждам да влизат работещи и образовани от другаде.

Да, винаги може да има обяснение покрепящо тезата ти, макар и аргументите да нямат нищо общо с действителността. А защо сравняваш ситуацията там с тук, изобщо не разбирам.

Това е от преброяване от 2011. От 51,5 милиона само 4,5 милиона са бели. Надвили са над масрафа казваш.

Population group   Number         %
Black                      41,000,938        79.6
Coloured                4,615,401          9.0
White                4,586,838          8.9
Asian                        1,286,930          2.5
Total excl Other      51,490,106      100.0

# 159
Чек, не ти разбирам изобщо мисълта. Теб те радва положението на нещата тук, така ли? Или просто си спориш за спорта, щото обичаш да се ровиш в разни статистики. Аз не обичам цифрите и статистиките, написах какво беше казала съфорумката за ЮАР и си помислих, че и тук може да се получи същото, ако неработещото население стане 2/3 от работещото. Няма как да се пълни бюджетът, не за друго. Колонките си ги чети ти, аз няма да седна да споря за статистики. Факт е, че там се живее като в затвор, ако си от бялото малцинство. Не ми харесва и тук да стане така, защото вървим към това и ние да станем бяло малцинство.

# 160
Чек, не ти разбирам изобщо мисълта. Теб те радва положението на нещата тук, така ли? Или просто си спориш за спорта, щото обичаш да се ровиш в разни статистики. Аз не обичам цифрите и статистиките,

Даваш неадекватни примери, после факти не ти трябвали, защото ти си имаш мнение, а другите се заяждат.  Tired

Ти от работещото население, пълнещо хазната ли си?  Sunglasses

# 161
Това онази, която краде пилета ли беше?

# 162
Чек, не ти разбирам изобщо мисълта. Теб те радва положението на нещата тук, така ли? Или просто си спориш за спорта, щото обичаш да се ровиш в разни статистики. Аз не обичам цифрите и статистиките,

Даваш неадекватни примери, после факти не ти трябвали, защото ти си имаш мнение, а другите се заяждат.  Tired

Ти от работещото население, пълнещо хазната ли си?  Sunglasses

Да, от работещото население, което плаща данъци съм. Знам, че търсиш да клъвнеш човек за всичко и не се спираш дори пред болните, но аз съм от тези с право на работа и работя. Съответно внасям нещичко в хазната, макар и малко. Иди се заяждай с тези с тежка инвалидност, които нямат тази възможност.  Twisted Evil
П.П. В пълен змиярник превърнахте и тази тема. Не че е нещо ново в този форум, ама не се спирате пред нищо. Не знам как спите някои направо... Close

# 163
А аз се чудя на теб не ти ли е неудобно? Да пишеш толкова гадости.

# 164
  • където ми харесва
Що, каква гадост точно е написала? Нещо ми се губи newsm78

Общи условия

Активация на акаунт