Белите расисти

• 12 507
  • 213
  •   1
Отговори
# 30
[quote author=sophiemmaspencer link=topic=772405.msg27772419#msg27772419

Преди две години дъщеря ми чете книга за т. нар. Underground railway, за нелегалното придвижване на избягали роби до Канада. Наскоро направиха и филм, който май спечели и Оскари,  Laughing 12 years of slave.  Бях пуснала и речта на момичето (Lupita Nyong'o), за мечтата и да се събуди един ден с бяла кожа.... И Апартейд не е имало.....
Всички сме чели чичо Томовата колиба и сме ревали като деца...Но вече сме големи и виждаме как с оправданието "да се изкорени расизма" се цензурира Джек лондон...
[/quote]

E, като сме големи, защо не приемем и нео-нацизма?

# 31
А и бялата раса го дължи това на останалите, от които предимно е взимала навремето. Но нищо не е безкрайно, нищо не е безплатно. И животът е колело, а то както знаем се върти ли, върти.  Grinning
Извинявам се много, ама българите нищо не са направили нито на негрите нито на циганите, за да се чустват длъжни да плащат до безкрайност за програми и прочее прахоснически щуротии.
Никое ромче не е върнато от училище, нито някой му пречи да учи. Също така и никой не ги е спрял от това да кандидатстват в университет.
Ако на някой не му се учи обаче,  може да ходи да работи по строежите, да пасе овце или да чисти тоалетни. Всеки труд е достоен...
[quote author=sophiemmaspencer link=topic=772405.msg27772419#msg27772419

Преди две години дъщеря ми чете книга за т. нар. Underground railway, за нелегалното придвижване на избягали роби до Канада. Наскоро направиха и филм, който май спечели и Оскари,  Laughing 12 years of slave.  Бях пуснала и речта на момичето (Lupita Nyong'o), за мечтата и да се събуди един ден с бяла кожа.... И Апартейд не е имало.....
Всички сме чели чичо Томовата колиба и сме ревали като деца...Но вече сме големи и виждаме как с оправданието "да се изкорени расизма" се цензурира Джек лондон...

E, като сме големи, защо не приемем и нео-нацизма?
[/quote]
Не виждам какво Джек Лондон или Хъкълбери Фин имат общо с неонацизма?

# 32

- циганинът може да не плаща ток, вода, данъци, такси и нищо не му правят
- циганинът може да извършва кокошкарски кражби и нищо не му правят.

А затова у кого трябва да се търси отговорност?

# 33
В нашето село кмета искаше да оземли циганите, но никой от тях не се яви да се възползва от правото на труд. Но се явиха няколко българи, на които им бе отказано оземляване с общинска земя, защото тази програма била за цигани.. newsm78

А самите цигани по какъв начин точно са виновни конкретно за това, че не е измислен начин да се оземлят и българи?  Thinking

Четеш избирателно, а? Не са виновни, че не се дава на българи (макар това да е обратна дискриминация), но са виновни, че не искат да вземат земя и да работят.
Впрочем искам да те питам нещо - да си чувала за изцяло циганско село? Някъде да има макар и само едно единствено село, населено само с цигани, където те се самоуправляват, работят и изобщо живеят без разни гадни бели българи да ги дискриминират? НЯМА такова село. Хем, защото циганите не могат да създават организация, хем защото ако има само цигани те няма да имат от кого да крадат.

# 34
А и бялата раса го дължи това на останалите, от които предимно е взимала навремето. Но нищо не е безкрайно, нищо не е безплатно. И животът е колело, а то както знаем се върти ли, върти.  Grinning
Извинявам се много, ама българите нищо не са направили нито на негрите нито на циганите, за да се чустват длъжни да плащат до безкрайност за програми и прочее прахоснически щуротии.

Е, добре, българите не са, айде, от мен да мине  Laughing

# 35

Впрочем искам да те питам нещо - да си чувала за изцяло циганско село? Някъде да има макар и само едно единствено село, населено само с цигани, където те се самоуправляват.

В Унгария има местни (ромски) само-управления.

# 36
И всичко, което си написала е поради алчност, нискък контрол и неспазване на законите от нероми Simple Smile , включително и такива, които им обещават разни неща. Ми те после си ги иска, бе. Що не?  Laughing

Именно, това неспазване на законите е обратна дискриминация. И е следствие на лицемерие, освен на тънки сметки.
Освен това расизмът е безпричинна дискриминация само на база на различен етнос, цвят и пр. А циганите не са добре приети по съвсем обективни причини. Ако един циганин се образова, къпе, облича добре, говори нормално и т.н. той няма да е циганин, а по-мургав българин. Има достатъчно мургави и чернокоси българи, на които никой не вика цигани.

# 37

Впрочем искам да те питам нещо - да си чувала за изцяло циганско село? Някъде да има макар и само едно единствено село, населено само с цигани, където те се самоуправляват.

Не ги знам тях, може да са им различни циганите. У нас ми покажи пример. Мен ме интересува България.

# 38
 Rolling Eyes

Именно, ама не е баш именно,  Черна станция.

Кой следи за спазването на законите?

# 39

Които са почти изцяло на държавна издръжка....
Като парите за държавната издръжка се знае от кого се вземат-от расистите.

# 40

- циганинът може да не плаща ток, вода, данъци, такси и нищо не му правят
- циганинът може да извършва кокошкарски кражби и нищо не му правят.

А затова у кого трябва да се търси отговорност?

У лицемерието на обществото. За да бъдат накарани циганите да плащат трябва държавата да си влезе в репресивната роля. Но тя не го прави, а ако го направи циганите се мобилизират и бият инкасатори и даже полицаи. Ако българи набият полицаи ще им разгонят фамилията, ама на циганите не може и затова патрулките не им влизат в гетото.

# 41

Именно, това неспазване на законите е обратна дискриминация. И е следствие на лицемерие, освен на тънки сметки.
Освен това расизмът е безпричинна дискриминация само на база на различен етнос, цвят и пр. А циганите не са добре приети по съвсем обективни причини. Ако един циганин се образова, къпе, облича добре, говори нормално и т.н. той няма да е циганин, а по-мургав българин. Има достатъчно мургави и чернокоси българи, на които никой не вика цигани.

Обратна дискриминация в България въобще няма, само мерки и програми на парче. Обратната дискриминация се кодира в законите - това по-горното е безхаберие, което не би постигнало положителен резултат, каквато е целта на обратната дискриминация.

# 42
В нашето село кмета искаше да оземли циганите, но никой от тях не се яви да се възползва от правото на труд. Но се явиха няколко българи, на които им бе отказано оземляване с общинска земя, защото тази програма била за цигани.. newsm78

По нашия край ги оземлиха всички желаещи. Само че дискриминативно - отляво на шосето дадоха, да речем - на ромите, отдясно на българите. Познайте имаше ли разлика в резултата и как завърши всичко.

# 43

Са, както и останалите само-управления на други малцинства. Подозирам, че и хората от малцинствен произход също плащат данъци?

# 44

Са, както и останалите само-управления на други малцинства. Подозирам, че и хората от малцинствен произход също плащат данъци?
Специално циганското малцинство в Унгария никой не го е гонил да плаща данъци.
Те никога нямат пари. Има обаче влиятелни организации, които им помагат с програми, средства като хранителни помощи, пари за образование и доста други неща...като строителство на къщи..
Не знам на някой унгарец да са му помогнали да си построи къща...

Общи условия

Активация на акаунт