Белите расисти

• 12 467
  • 213
  •   1
Отговори
# 45

У лицемерието на обществото. За да бъдат накарани циганите да плащат трябва държавата да си влезе в репресивната роля. Но тя не го прави, а ако го направи циганите се мобилизират и бият инкасатори и даже полицаи. Ако българи набият полицаи ще им разгонят фамилията, ама на циганите не може и затова патрулките не им влизат в гетото.

Оправдания. Иначе за лицемерието е така.

# 46
Специално циганското малцинство в Унгария никой не го е гонил да плаща данъци.
Те никога нямат пари.

От къде черпиш тази информация, ако може да погледна и аз.

# 47
Специално циганското малцинство в Унгария никой не го е гонил да плаща данъци.
Те никога нямат пари.

От къде черпиш тази информация, ако може да погледна и аз.
Ми чекни в Гугъл. Ще излязат много статии от всякакъв калибър. А специално за мен-имам колега унгарец който се е занимавал със строителството на къщи за цигански поселения-изцяло финансирани от държавата и от различни организации. Отделно той и други негови колеги, които са ни посещавали в България,твърдят че в тези поселения циганите не плащали нито тока, нито водата, рушали всичко и ходели по съседните унгарски села да крадат. Познато нали? На всеки българин това му е познато. И унгарците по тези места гласували за Йобик.

# 48
  • София

Преди две години дъщеря ми чете книга за т. нар. Underground railway, за нелегалното придвижване на избягали роби до Канада. Наскоро направиха и филм, който май спечели и Оскари,  Laughing 12 years of slave.  Бях пуснала и речта на момичето (Lupita Nyong'o), за мечтата и да се събуди един ден с бяла кожа.... И Апартейд не е имало.....

А на местното население в Австралия (aboriginals) са отнемали децата и са ги институционализирали до 70те години (The Stolen Children).

а пък миналата година на жителите на една датска община не им разрешиха да празнуват Коледа, защото мюсюлманското мнозинство в градския съвет не го счете за нужно.

като сме почнали да си подхвърляме спомени...

# 49
А и бялата раса го дължи това на останалите, от които предимно е взимала навремето. Но нищо не е безкрайно, нищо не е безплатно. И животът е колело, а то както знаем се върти ли, върти.  Grinning
Извинявам се много, ама българите нищо не са направили нито на негрите нито на циганите, за да се чустват длъжни да плащат до безкрайност за програми и прочее прахоснически щуротии.
Никое ромче не е върнато от училище, нито някой му пречи да учи. Също така и никой не ги е спрял от това да кандидатстват в университет.
Ако на някой не му се учи обаче,  може да ходи да работи по строежите, да пасе овце или да чисти тоалетни. Всеки труд е достоен...
[quote author=sophiemmaspencer link=topic=772405.msg27772419#msg27772419

Преди две години дъщеря ми чете книга за т. нар. Underground railway, за нелегалното придвижване на избягали роби до Канада. Наскоро направиха и филм, който май спечели и Оскари,  Laughing 12 years of slave.  Бях пуснала и речта на момичето (Lupita Nyong'o), за мечтата и да се събуди един ден с бяла кожа.... И Апартейд не е имало.....
Всички сме чели чичо Томовата колиба и сме ревали като деца...Но вече сме големи и виждаме как с оправданието "да се изкорени расизма" се цензурира Джек лондон...

E, като сме големи, защо не приемем и нео-нацизма?
Не виждам какво Джек Лондон или Хъкълбери Фин имат общо с неонацизма?
[/quote]

Гери, бъркаш понятията. Това, за което говориш ти е "политическа коректност". 

# 50

а пък миналата година на жителите на една датска община не им разрешиха да празнуват Коледа, защото мюсюлманското мнозинство в градския съвет не го счете за нужно.

Насилственото отнемане на деца от родителите им, опасявам се, не е съпоставимо, макар че ми е  интересен случая с тази датска община и причините за описаното.

# 51
Преди две години дъщеря ми чете книга за т. нар. Underground railway, за нелегалното придвижване на избягали роби до Канада. Наскоро направиха и филм, който май спечели и Оскари,  Laughing 12 years of slave.  Бях пуснала и речта на момичето (Lupita Nyong'o), за мечтата и да се събуди един ден с бяла кожа.... И Апартейд не е имало.....
Всички сме чели чичо Томовата колиба и сме ревали като деца...Но вече сме големи и виждаме как с оправданието "да се изкорени расизма" се цензурира Джек лондон...
[/quote]

[/quote]
[/quote]

[/quote]
На позитивния расизъм така ли му казвате в Канада. Не по врат, а по шия...

# 52

Насилственото отнемане на деца от родителите им, опасявам се, не е съпоставимо, макар че ми е  интересен случая с тази датска община и причините за описаното.

Е, ти не си ли чувала, че от години в Канада няма Christmas tree, a Holiday tree?

# 53
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тоест твърдиш, че няма неравностойно третиране на ромите?
О, със сигурност има. Но не мисля, че е масово.

# 54

Причините по мое скромно мнение са това, че има хора дето като им дадеш един ярд и те взимат цяла миля...

# 55

[/quote]
[/quote]

[/quote]
На позитивния расизъм така ли му казвате в Канада. Не по врат, а по шия...
[/quote]

Кое е позитивен расизъм, Гери? Да не наричаш чернокожите Нигър ли? За теб това "позитивен расизъм" ли е? Странно мислене! Бих казала, на расист.

# 56
[quote author=sophiemmaspencer link=topic=772405.msg27772830#msg27772830 Кое е позитивен расизъм, Гери? Да не наричаш чернокожите Нигър ли? За теб това "позитивен расизъм" ли е? Странно мислене! Бих казала, на расист.
[/quote]
Странно мислене е да го триеш от книгата на Марк Твен, sophiemmaspencer, не се прави на недоразбрала.
Да не стигнете само до горене и на книги, които не са политкоректни, че ще надминете и оня шантавия австриец с артистични заложби..

# 57
  • Колибите
Всички отрицателни качества, които може да притежава един човек са валидни за всички раси. Абсолютно. Така че аз категорично отказвам да мога да програмирам мозъка си по начин, че да оправдавам расисти.
Крадци, убийци, изнасилвачи и прочие други неща, крайни и опасни, както и най-дребни особености на характера, ги има при всички раси, народи, етноси, реглигии.
Както и положителните качества и ценности.

NinoTino, абсолютно същото мисля и аз, опитах се да го кажа преди време в други теми, но понеже паля от четвърт, пък и сигурно изкуството на премерено водене на спор не ми е по-силите, та ако позволиш, ще помоля останалите клубарки да броят всеки твой постинг за два. Т.е. и за мой глас.

Иначе не'ам нерви. Но все пак се замислих - дали да се свия в черупката си и да си гледам собствения живот и щастие, или все пак да проявя подобие на гражданско участие. Кое е по-достойно - тихомълком да подготвя дъщеря си за емиграция, или да се боря за свободно общество тук и да я убедя да остане и тя? Питам се и се почесвам по главата. Клоня към първото. То по форумите е лесно.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 16:19 от Розмариня

# 58
[quote author=sophiemmaspencer link=topic=772405.msg27772830#msg27772830 Кое е позитивен расизъм, Гери? Да не наричаш чернокожите Нигър ли? За теб това "позитивен расизъм" ли е? Странно мислене! Бих казала, на расист.
Странно мислене е да го триеш от книгата на Марк Твен, sophiemmaspencer, не се прави на недоразбрала.
Да не стигнете само до горене и на книги, които не са политкоректни, че ще надминете и оня шантавия австриец с артистични заложби..
[/quote]

Кои сме "ние", Гери?  Twisted Evil няма да е лошо да си мериш приказките. Все пак, да ме сравняваш с Хитлер, защото съм против расизма е, меко казано, глупаво.

# 59

Ми чекни в Гугъл. Ще излязат много статии от всякакъв калибър. А специално за мен-имам колега унгарец който се е занимавал със строителството на къщи за цигански поселения-изцяло финансирани от държавата и от различни организации. Отделно той и други негови колеги, които са ни посещавали в България,твърдят че в тези поселения циганите не плащали нито тока, нито водата, рушали всичко и ходели по съседните унгарски села да крадат. Познато нали? На всеки българин това му е познато. И унгарците по тези места гласували за Йобик.

Чекнах. Почти всичко е писано под формата на доклади на разни ЕС агенции и институции и не е конкретно за местните власти - като се започне от миграцията на ромите към Европа, та до създаването на самоуправленията. Материал за 2 дисертации в 10 страници. Или новини какво казал еди кой си министър за напредъка на Унгария.

Въпросът е, че това (само-управленията) е начин малцинствата да бъдат включени в политическия процес, да натрупат управленски и администраторски опит, ако щеш.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 16:28 от Devorah

Общи условия

Активация на акаунт