Белите расисти

• 12 473
  • 213
  •   2
Отговори
# 60
  • където ми харесва
Скрит текст:
Френски футболен отбор Rolling Eyes
Скрит текст:
Френски футболен отбор от 1984г.

# 61
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Това не е дискриминация, Адел. Казва му се пазарна конкуренция Laughing

# 62
Ти прочете ли го, или само при вида на името на автора, реши да се изкажеш?

Да, прочетох го и да, реших да се изкажа. Още процедурни въпроси имаш ли?
Имам, да. Защо не коментира заложения проблем, а само спамиш?

Заложения проблем в главата на Вулева не мога да го коментирам и не, не спамя.

# 63
Скрит текст:
Скрит текст:

Абе, ти да не си Албена Вулева?

Какво иде да покаже тази снимка?

Знаеш ли кои и колко са френските колонни?

Аз се чудя едно, ако няма цигани и цветнокожи, дали щеше да е по-добър света? Едва ли.

# 64
  • където ми харесва
Скрит текст:
Скрит текст:

Абе, ти да не си Албена Вулева?

Какво иде да покаже тази снимка?

Знаеш ли кои и колко са френските колонни?

Аз се чудя едно, ако няма цигани и цветнокожи, дали щеше да е по-добър света? Едва ли.

АБЕ, не...не съм.
Зачудих се, защо такава яка разлика, а и съм наясно за френските колонии.
Ти си го тълкувай както искаш,

# 65
  • София
Журналист???.... Sick А, не! Тя - не!

# 66
Знаеш ли как го тълкувам, темата е много глупава, а и не само статията, а и последният ти пример.

Съжалявам, ама това е което си мисля. И не виждам изобщо начин да се води смислен диалог. С такива примери.

# 67

Ако нямаше цигани поне социалната ни система щеше да е в много по-добро състояние. Това никой не може да го оспори.
Но циганите са факт и аз не искам да бъдат махани. Това не може да стане. Искам само законът да се прилага с пълната му строгост спрямо всеки гражданин и да има наказания за битовата престъпност, за обраната реколта, за неплащане на данъци и услуги, за нападение над служебно лице и т.н. Па какъв цвят ще имат тези в затвора ми е все едно.

# 68
Айде сега,щом статията е от Албена Вулева дайте да я плюем!Много истина има в нея,поздравления!

# 69
  • където ми харесва
Знаеш ли как го тълкувам, темата е много глупава, а и не само статията, а и последният ти пример.

Съжалявам, ама това е което си мисля. И не виждам изобщо начин да се води смислен диалог. С такива примери.

Знаеш ли какво ще ти кажа аз Wink Когато ти е глупава някоя тема, недей да влизаш в нея. Изрично споменах, че идеята не е да се броят тук расистите. Проблема, който е поставила Вулева е абсолютно реален, въпреки че тя го е поразкрасила. Щом смяташ, че това е глупаво-никой не те държи на сила, за да пишеш.
Направи ми впечатление в нета първата снимка, споделих я. Не знам защо смяташ, че ако твоето мнение е меродавно, аз нямам право да има свое.

# 70

Знаеш ли какво ще ти кажа аз Wink Когато ти е глупава някоя тема, недей да влизаш в нея. Изрично споменах, че идеята не е да се броят тук расистите. Проблема, който е поставила Вулева е абсолютно реален, въпреки че тя го е поразкрасила. Щом смяташ, че това е глупаво-никой не те държи на сила, за да пишеш.
Направи ми впечатление в нета първата снимка, споделих я. Не знам защо смяташ, че ако твоето мнение е меродавно, аз нямам право да има свое.

Аз казвам, че темата е глупава и ти се извинявам, но когато основата е Албена Вулева, това е резултатът.

Ще влизам, разбира се. В която тема си поискам.

Не мога да разбера какво имаш предвид с тази снимка. От тези момчета излизат чудесни спортисти, от които клубовете печелят милиони. Какво чудно има, обясни ми? За да не смятам, че е глупаво.

Черна станция, е не може да ги няма. Това е положението. Има ги и ще си живеят наравно с всички. А като искаш законът да се прилага, това не зависи само от циганина, защото не съм чула някой сам да отива в затвора, по желание. 

# 71
Тоест твърдиш, че няма неравностойно третиране на ромите?
О, със сигурност има. Но не мисля, че е масово.

Една извадка от тук http://www.bghelsinki.org/media/uploads/obektiv/24_ilko.pdf:

Типичен пример от настоящото изследване е
публикацията на ежедневника „Телеграф“, озаглавена
„Роми разкостиха мандра“ (13 февруари
2011 г., „Телеграф“) – заглавие, в което кражбата на материали получава статут на брутално,
жестоко убийство на живо същество, което е било „ракостено“ от роми, а съответно
малцинствената група е дехуманизирана чрез алегоричното й представяне като диво животно.

Сред водещите медийни характеристики на ромите са:
бедността (3 февруари, 2011 г. “Труд“,
„Двоен убиец: дължах 200 лв. за лекарства за бебето“),
лошата хигиена и жилищни условия
(8 януари, 2011 г., „Телеграф“, „Детето на милениум
а тъне в мизерия“) и безпросветността (16 февруари, 2011 г. „Марица“, „300 отпадат от учи лище“), примитивизма (28 април, „Телеграф“, „Ром се убил сам с камъни“, 18 февруари, „Труд“, „Съпругът на удушената Красимира: Изхранихме ромите, които убиха жена ми!“), заплахата от демографска инвазия (23 май, 2011 г., „Телеграф“, „16-годишна роди трето здраво дете“; 31 май, 2011 г., „Телеграф“, „Бебе намира родители след 10-месечна сага – убедили майката да вземе ромче, по-рано върнала две“

Ок, случили са се тези неща - нагнетяват ли напрежение такива статии? Само такива случаи ли трябва да се отразяват?

# 72
  • София
Е, ти не си ли чувала, че от години в Канада няма Christmas tree, a Holiday tree?
И в Канада и по цял свят има Christmas tree. Може би си искала да кажеш, че е приемливо/политически коректно да се наричат "празнични дървета". Направи ми впечатление категоричността на "няма"  Simple Smile, защото не мисля че за някое 80 годишно бабче повелята има значение. Коледа и много други празници са много повече семейни такива отколкото религиозни. И подмяната на имена за мен само акцентира на религиозността на произхода на празника, така както когато преди 30-тина години ни караха да носим червени яйца в у-ще за първа пролет. Кому е нужно?

С най-добри чувства, но това че подменяш наименованието на нещо, не променя същността му. Това че преди 150 години някой е наричал тъмнокожите негри, не го прави лош човек. Било е приемливо и не се е влагало нищо по-негативно от сегашното афро-американци. Неприемливо е да цензурираш автор. Всяко четящо дете на 8 години има достатъчно ум в главата да разбере, че думите/езикът се развиват. Четенето на произведения в оригинал е не само литературно, но и културно занимание, та затова категорично смятам, че децата имат право на оригинал. Откритостта във възпитанието е важна и за мен е признак на широкомислие и толерантност. Цензурата и подмяната на понятия не са.

# 73

Проблемът на Вулева е, че няма абсолютно никакви познания по граждански и малцинствени права, нулеви. Нито какво е дискриминация, нито по проблематиката на равното третиране.

Не знам какъв проблем е поставила Вулева, но глупости от рода на тези по-долу дал Господ в статията й.

"Защо не може да кажеш спокойно, публично и на висок глас думите - "мангал" и " негър"? И после:

"Възможно е и да е обида, ама тая обида я е нанесла природата още при създаването на тия индивиди."

# 74
  • София
Ако не бях написала кой е авторът на тази статия, дали щяхте да дискутирате без намеци и подхвърляния?

Относно Албена Вулева не видях намеци и подхвърляния, а само прав текст. И да, същата работа щеше да е ако го нямаше името на авторката на статията.
Е, защо щеше да е същата работа?
Ти единствено попита, защо предлагам да сикутираме нещо, което е написала Албена Вулева. Ти прочете ли го, или само при вида на името на автора, реши да се изкажеш?

Без да го е прочела, прояви расизъм към нищожеството вулева, която напълно си е заслужила дискриминационното отношение към нея.

Общи условия

Активация на акаунт