Белите расисти

• 12 483
  • 213
  •   1
Отговори
# 195
А няма ли доза истина в тази статия?
и защо така настъхвате? Тя е журналист, изразила е мнение, няма ли право на това?
На мен статията ми хареса и ме накара да се замисля, да открия неща, които са абсолютно верни.
За това искам да го коментираме. Ако не бях написала кой е авторът на тази статия, дали щяхте да дискутирате без намеци и подхвърляния?
Мислех, че е юрист, но изглежда не е успяла да се котира - с подобна фамилия само за "Сигнално жълто" става, не и за сериозни неща.
И без нейното име статията звучи отчайващо повърхностна и ЕЖК, а като се сложи и подпис отдолу - съвсем.

# 196
Аха, ако правилно разбирам, Герри не предлага да намаляваме раждаемостта, а да вдигаме смъртността сред циганите като не ваксинираме децата и ги оставяме да умират от недохранване.

Мен не ме бройте в този план.

Но все пак може би е по-хуманно да ги разстрелваме или да ги давим като котета, щом се родят.

# 197

1. Female age at marriage. The younger the female at first marriage, the higher the rate of fertility and vice versa.
2. Female literacy and education. The higher the female education, the lower the fertility rate.
3. Female mortality rates in childbirth and infant/child mortality. The higher the rates of death in childbirth, and crude infant or child deaths, the higher the crude fertility rate.
4. Female economic participation. The greater the female participation in any form of economic activity or capacity, the lower their fertility.
5. Access to contraception.[/i]

И access to the labor market, доколкото поставя жената в уязвима/подчинена позиция. И не навсякъде образованието е предпоставка за включване в пазара на труда (Индия примерно, но по-скоро имам предвид в краткосрочен план).

На ниво ЕС има и друг проблем - бюрокрация, в съчетание с агенции, които са натоварени с решаване проблемите на ромите, а реално нямат особени правомощия освен събиране и класификация на информация, предоставена от държавите-членки. http://fra.europa.eu/en/theme/roma е един пример. До колкото съм следила развитията на ЕС ниво, бившият European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (настояща FRA) не извършваше никакъв мониторинг.

# 198

С какво ще подкрепя ли? Виж от коя година почва да се увеличава населението в Африка? Преди това по-малко ли са раждали? Съмнявам се дълбоко. Пак толкова са раждали, но е нямало лекари без граница, нямало е безплатни ваксинации и е нямало US aid. С родителите си като дете съм живяла в Африка две години и почти всичката храна в града, която негрите ядяха беше от US aid...
Само ако една година не дойде ориза и ще настъпи мор...

Sick
Няма кво да ми правиш физиономии. За това е виновна политиката на САЩ, която направи тези африкански страни съвсем целенасочено зависими от хранителните помощи...за да слушкат.
Преди това негрите са били по-малко, но пък са се изхранвали сами..
Кое е по-добре за тях според теб? Да са обект на шантаж или да са независими? И кой е расиста в случая?

Гопворш за тях като за животни. Отвратително!
Това вообще не е вярно. С тях великите сили се държат като с животни. Натикаха ги в мегаполиси за да живеят в гета, изцяло зависими от подхвърлена милостиня. И всичко с цел да има полугладни хора готови да работят за без пари и да си продават ресурсите на страните си за шепа ориз..
Но иначе такива като теб нежни души са мноого тънкообидни и около тях всичко е едно такова...красиво...бяло и добро.

Около мен всичко Е бяло и добро. Но имам колега, който преди три седмици се завърна от Хондурас, където е бил с екип от Канада да оказва медицинска помощ на местното насилие, което живее без ток, с много малко храна, при много лоши битови условия. Човекът е педиатър. Добре е, че има хора като него, които ми възвръщат вярата в човешкото у хората.

# 199
А всъщност какво е бъдещето на ЮАР според вас?

# 200
  • Galaxy 13197853088
Каквото и на Европа, само малко по-раничко ще се случи там.

# 201
  • София

според мен мрачно. Мандела успяваше да балансира между интересите на белите и черният реваншизъм. Сега бавно реваншизма ще вземе връх и при оптимистичното развитие, белите ще се отделят в анклави, при песимистичното ще стане като в Зимбабве.

# 202
  • SA

Бавна и постепенна, но сигурна разруха.

# 203
http://www.bbc.com/news/magazine-22554709

# 204
Не е политкоректно да се изразява собствено мнение. Затова строго да се придържаме към официалните медии:

South Africa becoming a slaughter house for White people
http://www.thesanews.co.za/south-africa-becoming-a-slaughter-hou … for-white-people/

Nelson Mandela's Legacy: 210 White Farmers Murdered by Blacks (Per Year) Since 1994 in South Africa
http://stuffblackpeopledontlike.blogspot.sk/2013/12/nelson-mande … white-famers.html

South Africa – Genocidal Slaughterhouse
http://elliotlakenews.wordpress.com/2013/08/08/south-africa-geno … l-slaughterhouse/

Can South Africa Overcome Its Epidemic Of Crime?
http://www.rense.com/general21/can.htm

WHITE Minority In South AFRICA Are PREPARING For GENOCIDE After MANDELA Death
https://www.youtube.com/watch?v=Jt7GaPlLzE0

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zLBYxwBbdjA
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=60Y9nVRZFj8

# 205
Това означава ли, че всички бели са се ориентирали към изнасяне от там? Наистина ми е любопитно как живеят там.

# 206
 Тука има една банда наивници, нека така да кажем, в добрия смисъл на думата, дето пишат некакви неща, които за другите звучат утопично. По-интересно ми е реалистите какво предлагат. И ако проблемите на света, възникващи предимно от не белите са неконтролируеми, какво ви пука?

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 15:40 от NinoTino

# 207
Наистина ми е любопитно как живеят там.
Много хубава статия !

Особенно внимание отделете на частта обясняваща защо е крайно неизгодно да си бял в ЮАР.
Скрит текст:
Летом 2008 года проживающая в ЮАР община китайцев ликовала: диаспора выиграла дело в Верховном суде страны, и  китайцев приравняли к чернокожим. Дело в том, что в годы апартеида их считали цветными, а после падения режима новая власть автоматически причислила китайцев к белым. Но быть представителем доминирующей ещё вчера расы стало крайне невыгодно. Чёрное коренное население получало от правительства льготы и привилегии, а китайцы не могли нормально вести бизнес, заключать контракты, покупать акции на бирже в Йоханнесбурге. После решения Верховного суда китайцев уравняли в правах с чернокожими. Оказалось, что азиатом в ЮАР быть намного выгоднее, чем белым.
http://white-blue.kiev.ua/articles/1414.htm

По-интересно ми е рвалистите какво предлагат.
Тогава се информирай как живеят белите в малките селища където циганите чрез избори доминират в управата вкл заемат и кметският пост.  Laughing 

# 208
Тука има една банда наивници, нека така да кажем, в добрия смисъл на думата, дето пишат некакви неща, които за другите звучат утопично. По-интересно ми е рвалистите какво предлагат. И ако проблемите на света, възникващи прдимно от не белите са неконтролируеми, какво ви пука?

Кой е казал че проблемите са от небелите. Белите хора със своята политика създадоха свръхпопулация на места където никога не е имало свръхнаселение. Виж само в Етиопия или в Египет колко хора са и те не могат да се изхранват сами-зависими са изцяло от внос. Нека си представим за миг ако белият свят изпадне в криза и смени политиката и спре помощите какво ще се случи-един катаклизъм.. Още повече, че водата ще свърши и ресурсите ще бъдат изчерпани..И белите и добри нерасисти могат да подсмърчат и да сочат с пръст към лошите хора, които изричат такива грозни думи, но това няма да промени реалността.

Аз лично нищо не мога да предложа, защото каквото и да е то то няма да се хареса на никой. И така просто хората ще седят и ще си чакат развръзката. Всяка коза за свой крак, както се вика..
Ще оцелее този, който може да се изхрани сам, да се защитава сам,този, който има технология и знание..защото в съвременния свят вече все по-добре се вижда как силата е в мозъка, а не в многобройните гладни гърла..

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 15:08 от Герри

# 209
  • SA
Това означава ли, че всички бели са се ориентирали към изнасяне от там? Наистина ми е любопитно как живеят там.

Разбира се, че не всички бели са се ориентирали да се изнасят от Южна Африка.
Надявам се да не си представяте, че тук всички чернокожи ходят вьорьжени и отстрелват белите.
Всьщност по мое лично мнение в болшинството си негрите и цветнокожите са изключително мили и добри хора, които даже в по-малките населени места ще те поздравят и ще ти се усмихнат на улицата, без да те познават. Значително по-трудолюбиви са от бьлгарските цигани и много от тях работят при бели семейства , било като детегледачки, чистачки, готвачки, градинари, работници вьв ферми...
Но просто те са хора, които имат свой различен бит, вярвания, суеверия и факта, че ходят на училище и на практика са грамотни, не може да ги накара да мислят и живеят като африканерите например. Те си вярват все още в магьосници ( сангоми), лекуват се при техни си традиционни лечители и шамани,
Скрит текст:
изпьлняват екзорцизьм ( случай от училището, в което работи мьжьт ми).
В кварталите, в които живеят е невероятно мрьсно, включително и в официално сьществуващите квартали ( тук ги наричат township) , кьдето им се дават построени от дьржавата кьщички. За незаконните гета изобщо да не говорим - там положението е страшно. Ако някой иска да види голям град в ЮАР, сьздаден и населяван предимно от чернокожи , горещо препорьчвам да посети столицата на Транскай - Мтата. Там се добива ясна представа как желаят да живеят черните.
Между другото в ЮА живеят чернокожи от над 10 различни племена, които не са никак в добри отношения помежду си. Вече има и доста преселници от дьржави в Централна Африка, Зимбабве и др. сьседни черни дьржави, които сьщо не се вьзприемат радушно от тукашните племена. Това сьздава огромни конфликти, престрелки и невероятна престьпност в милионните гета край големите градове - Йоханесбург, Претория, Кейптаун.
Огромен проблем в дьржавата е и това, че тя се управлява от корумпирани и необразовани хора. Само като интересен факт може да се посочи, че президента преди няколко години заяви пред пресата, че се предпазва от ХИВ като си взема душ, а още по-предишния президент, заедно с министьра на здравеопазването няколко години не са внасяли лекарства за лечение на СПИН в страната и широко са препорьчвали лечение с чесьн и червено цвекло, следствие на което за загинали стотици хиляди , предимно чернокожи.
Истина е сьщо, че управлението на дьржавата не е в сьстояние, или не желае да се справи с огромната престьпност. Истина е, че от падането на апартейда през 94г. досега, има регистрирани нападения и убийства на около 4000 бели фермери ( предимно африканери).
При това положение, не мога да нарека белите хора, които познавам тук "расисти" ( за каквито без сьмнение биха били обявени тук, ако можеха да изразят мнението си), заради недоволството им от начина, по който се развиват нещата в дьржавата. Защото все пак тази дьржава е сьздадена от холандци и тя сьщо е родина и на африканерите.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 18:15 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт