За свекървите, децата и още нещо...

• 61 013
  • 975
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аз не разбрах, че се очаква от авторката да финансира покупката. Останах с впечатлението, че тя има желание за това и е предложила да помогне.
Продължавам да твърдя, че не бива така да се поставят отношенията. Въпросът тук изобщо не е в прословутия диван, вярвам това се изясни на всички.
Имам страхотна свекърва, да е жива и здрава, и сме в прекрасни отношения. Но свекър ми е точно като авторката и чудесно знам какво е. Знам какво ми е на мен, знам какво му е на мъжа ми от постоянните вмешателства и претенции на баща му. Затова и отново апелирам авторката хубаво да си помисли какво и как прави. В крайна сметка, накрая прословутата "цена", каквато и да е тя - ще я плати синът. Авторката също, ако изобщо осъзнае какво му причинява.

П.С. Някъде назад в темата, някой зададе един въпрос и на мен ми е интересен отговора /така и не беше отговорено/. В какво се изразява ветото? Понеже авторката призова да прочетем първия пост, та се сетих....

# 256
  • София
В крайна сметка, накрая прословутата "цена", каквато и да е тя - ще я плати синът. Авторката също, ако изобщо осъзнае какво му причинява.

Тъй като се познавам достатъчно добре и зная, че съм властна, затова и смятам да се оттегля. Общо взето от тук нататък малко ще притворя кесията, за да си нямам АЗ САМАТА подобни терзания. А може би и те ги имат - ама кой плаща, ама как, ама защо, ама какво? Най-добре ще е да се оправят сами. Ако се обичат, ще се справят. Аз основата съм им я дала - финансова свобода, оттам нататък що е път все е пред тях. Аз на млади години нямах и една трета от това, с което те започват.

Някак с това "какво му причинява" ми звучиш едностранно. Предполагам знаеш, че на мен също ми се причинява неудобство - все пак, човек винаги може да намери къде да намести няколко доста свободни хилядарки, нали? Wink Пък и още един син имам, за него също жилище, мебели...като му дойде времето...та така.

# 257
  • при късмета
 С други думи - който иска да си урежда живота както иска, отива, взема си нещо под наем, или пък си купува жилище и от там натам е оставен на мира. Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава, хем да иска да не му се месят, няма как да стане. Нали виждате подчертаното? Та пак да повторя - КОГАТО ИСКАШ ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО, ТРЯБВА НЕЩО И ДА ДАДЕШ - това е цената. Любов за любов, омраза за омраза, приятелство за приятелство, или пари за пари и пр. и пр. и пр. Няма безплатен обяд, това е то.

Ето тук ти е грешката. Изобщо нагласата ти е грешна. По твоята логика излиза, че детето ти ще те обича, само ако му дадеш. Ти така мислиш, това се опитваш да наложиш и на него. Ти такава обич ли искаш точно от детето си? Всъщност, това няма значение, защото само такава ще получиш.
Правилно ти посаха назад, че любовта към децата не се изразявава в това което си дал. А с какви чувства си го направил.
То разбрахме, че си си усигурила старините материално. Хубаво, защото с материалното ще си останеш. Семейството на сина ти не го виждам около теб на старини, пък били те и осигурени. Радвай им се

# 258
Не, малко, Popule, а съвсем я попритвори кесията, защото така не е хубаво да учиш "младите".

# 259
Popule четох те внимателно и сама каза, че от всички приятелки на синът си тази я харесваш и се разбирате, но ти не можеш винаги да предугаждаш бъдещи проблеми м/у тях.
Не знам защо определяш някаква покупка като нещо едва ли не катастрофално за отношенията им(може би са много млади), ако  не са един за друг това ще си проличи.
Дали ще е сега, заради един диван или по-късно няма никакво значение, пак ще се изпокарат.

Остави ги, това са битовизми, ако не могат да се справят с тях какво остава за наистина важни решения и проблеми.

# 260
  • София
Popule четох те внимателно и сама каза, че от всички приятелки на синът си тази я харесваш и се разбирате, но ти не можеш винаги да предугаждаш бъдещи проблеми м/у тях.
Не знам защо определяш някаква покупка като нещо едва ли не катастрофално за отношенията им(може би са много млади), ако  не са един за друг това ще си проличи.
Дали ще е сега, заради един диван или по-късно няма никакво значение, пак ще се изпокарат.

Остави ги, това са битовизми, ако не могат да се справят с тях какво остава за наистина важни решения и проблеми.

Харесва ми мнението ти. Лошото е, че в моя жизнен път установих, че точно битовизмите могат да съсипят не един брак. То като погледнеш, какво друго може да го съсипе? Изневяра, липса на пари и битовизми (битовизмите са обикновено за сметка на жената за съжаление) са основните проблеми в съвместното съжителство. Sad

Не, малко, Popule, а съвсем я попритвори кесията, защото така не е хубаво да учиш "младите".

Точно така и ще направя.  bouquet

# 261
Тъй като се познавам достатъчно добре и зная, че съм властна, затова и смятам да се оттегля. Общо взето от тук нататък малко ще притворя кесията, за да си нямам АЗ САМАТА подобни терзания. А може би и те ги имат - ама кой плаща, ама как, ама защо, ама какво?

Със сигурност. Така ги държиш зависими от тебе и твоето одобрение на всяко тяхно действие и решение като двойка.
  Остави синът ти да си поеме отговорността като мъж.

# 262
Лошото е, че в моя жизнен път установих, че точно битовизмите могат да съсипят не един брак. То като погледнеш, какво друго може да го съсипе? Изневяра, липса на пари и битовизми (битовизмите са обикновено за сметка на жената за съжаление) са основните проблеми в съвместното съжителство. Sad

Малко или много битовизми има във всяко семейство, не може да се избяга от тях, може и да развалят отношенията м/у тях, а може и да ги сплотят, няма как да знаем.

Като дойдат внуците ще има харчиш и със сигурност ще ти достави удоволствие. Simple Smile

# 263
Ние си "счупихме главата" точно с един диван, който беше прекалено голям, но пък много ни харесваше Simple Smile Е, никой нищо не ни е казвал - искахме го - получихме го. Видяхме, че не е за нас, върнахме го и взехме нормален.

Не виждам какъв е смисъла да им се бъркаш - ако го вземат и им е удобен - супер, ако го вземат и не им е удобно така - ше го сменят или продадат.

В крайна сметка пари се изкарват, но когато отношенията се скапят, трудно се оправят.  Щом от теб не се изисква да финансираш "проекта" - можеш само да им се радваш Simple Smile

# 264

С други думи - който иска да си урежда живота както иска, отива, взема си нещо под наем, или пък си купува жилище и от там натам е оставен на мира. Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава, хем да иска да не му се месят, няма как да стане. Нали виждате подчертаното? Та пак да повторя - КОГАТО ИСКАШ ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО, ТРЯБВА НЕЩО И ДА ДАДЕШ - това е цената. Любов за любов, омраза за омраза, приятелство за приятелство, или пари за пари и пр. и пр. и пр. Няма безплатен обяд, това е то.
Така ли възпита и сина си ? Снахата е още малка,послушна,та се разбирате. То и аз с моята свекърва така,докато не разбрах що за човек е . Като се скофтиха нещата със синчето и,си прибра и златото,което беше уж мой подарък за годежа. Пффффф,да му се доповръща на човек от такива като теб...

# 265

Харесва ми мнението ти. Лошото е, че в моя жизнен път установих, че точно битовизмите могат да съсипят не един брак. То като погледнеш, какво друго може да го съсипе? Изневяра, липса на пари и битовизми (битовизмите са обикновено за сметка на жената за съжаление) са основните проблеми в съвместното съжителство. Sad

И намесата на родителите - независимо на мъжа или жената, също могат да съсипят иначе успешна връзка/семейство.
Разбери, че твоят опит си е за теб и остави хората да натрупат свой.

След тази тема разбрах, колко обичам свеки и още тази вечер ще я чуя, за да й кажа, колко е готина

# 266
  • София
След тази тема разбрах, колко обичам свеки и още тази вечер ще я чуя, за да й кажа, колко е готина

Ха така, това да се чува! Simple Smile Обаждайте се на свекитата отвреме на време, няма да сбъркате... bowuu

# 267

Ха така, това да се чува! Simple Smile Обаждайте се на свекитата отвреме на време, няма да сбъркате... bowuu
Ха,така, а пък ти продължавай да се правиш на недоразбрала . Така като те чета, може и да няма след време кой да ти се обади . Дано греша, всичко най !

# 268
  • София
Той диванът е наполовина неин,а апартаментът изцяло.
Miss July е права,щом синчето чака на мамето,то наистина каквото повикало,такова се обадило....

Сега видях този пост - значи, нека да се уточним. Когато говорим за "синчето" и "мамето" в контекста на младо семейство, предполагам, че към "синчето" включваш и "снахицата"? Че нещо недоразбрах...? Нали те (синчето и снахицата) са семейство и заедно решават? Или когато е за критика, то тя е само към "синчето", а "снахицата" не я броим в кюпа? Thinking

# 269
  • Оптимист по принуда
Да ти отговоря,тя нали е още кандидат-такава,а и не са минали изпитателния срок от 3-4 години сем. живот,или пак не съм чела..

Общи условия

Активация на акаунт