За свекървите, децата и още нещо...

• 60 810
  • 975
  •   1
Отговори
# 165
  • Оптимист по принуда
Петя, много точно казано!

# 166
  • I want it all and I want it now.
Изчакай да ремонтират и да си купят мебелите  Peace
Тогава им кажи ,че трябва да ти плащат наем за жилището  Mr. Green
Нали така или иначе всичко си има цена  Mr. Green Laughing

# 167
Изключително грозно впечатление създава авторката с непрекъснатото повтаряне на думата "цена".

Ако толкова не може "да плати цената на това, че е дала покрив на младото семейство", то да си взима апартаментчето обратно и да ги остави намира. Що за наглост ..

# 168
Изключително грозно впечатление създава авторката с непрекъснатото повтаряне на думата "цена".

Ако толкова не може "да плати цената на това, че е дала покрив на младото семейство", то да си взима апартаментчето обратно и да ги остави намира. Що за наглост ..
На мен особено ми хареса, че е готова да си плати "цената" за да кръстят нероден Петко на нея.  Rolling Eyes

# 169
  • Бургас

На мен особено ми хареса, че е готова да си плати "цената" за да кръстят нероден Петко на нея.  Rolling Eyes

Ами явно в живота й всичко опира до материалните неща. Така де - "всичко си има цена". Нали така беше писала.

# 170
Свекърва ми е уж разбран и интелигентен човек. Уж. Харесвах я до момента, в който започна като авторката да се меси в това как аз и съпруга ми харчим парите си.
Първо се отдръпна от нея сина й.

# 171
  • София
Пирова победа. Ако на някого му харесва...

# 172
  • София
Пирова победа. Ако на някого му харесва...

Дами, благодаря на всички за постовете. Явно още не сте станали свекърви и не сте заработили първото отделно жилище, което да дадете на "младите". Така като гледам много от постовете, май още не сте заработили и собственото си. Когато това стане и когато младите се нанесат в него, дадат ви ключ и ви кажат да се обаждате, когато им идвате "на гости", снахите отчуждят синовете ви в знак на благодарност, че са получили нещо от вас, тогава с радост ще приема критиките към особата си. Както се знае, няма ненаказано добро на този свят. Та, до тогава на злостните постове, няма да ги цитирам, ще отговоря така - на чужд гръб и сто тояги са малко. Ако смятате, че сте толкова ербап като снахи, със сигурност ще сте ербап и като свекърви? Щото в живота ролите бързичко се сменят. Успех желая, аз моят казус си го реших. Simple Smile

# 173
Когато само една майка на пораснал син или дъщеря разбере, че децата им винаги си остават техни деца, но не в онзи смисъл, който влагат родителите на дете на 5 години, светът ще стане по-чудесно и мило за съществуване място.

# 174
... Ако толкова не може "да плати цената на това, че е дала покрив на младото семейство", то да си взима апартаментчето обратно и да ги остави намира. Що за наглост ..

А те дали ще са доволни от такъв развой на нещата  Laughing
Чак пък наглост... Преигравате малко!
Започването на семеен живот без наеми, кредити или ипотека, е много голяма помощ. Жената им го осигурява, точно защото си обича сина. Познавам такива, които си прибират наемчатата от имотите и хич не им пука как и къде се справят младите. Това по-добрият вариант ли е?
Ама повечко се месела... С времето ще свикне и да не се меси. То не става от раз - до вчера се е грижела за момчето си, от днес спира да се интересува, защото има друга жена. Освен това от написаното оставам с впечатлението, че ТЕ търсят мнението и съвета й. Защо да не си каже, че намира избора им за неудачен. Ако ли пък очакват от нея да плати покупката, а тя не одобрява, е напълно в правото си да откаже. което вероятно има предвид под "налагане на вето". Без колебание бих отказала да платя.

Цитат
Помогни на децата в покупката и не показвай с тон и поведение,че ти си по-по-най.Много е неприятно,някой да ти говори с наставнически тон и да се присмива на решенията ти.
това не е ли наглост и то? Давай къщата и парите и си трай Joy

Popule, в правото си да си кажеш мнението, особено щом те питат! Сподели с тях защо не одобряваш избора им и ги остави да си трошат главите. Човек трябва и да сгреши, за да се научи Simple Smile Пари не давай. Предоставянето на жилището е повече от достатъчна помощ. Ако ли си решила или обещавала да помогнеш за обзавеждането, дай сумата, която можеш и мислиш, че е разумна. Остатъка нека добавят от своите си пари, ако имат и ако им стиска. Най-вероятно бързо ще размислят Simple Smile

И не разчитай, че един ден ще се изнесат оттам Mr. Green

ПП.
Цитат
Успех желая, аз моят казус си го реших.
кажи как, дее Grinning

# 175
  • София
... Ако толкова не може "да плати цената на това, че е дала покрив на младото семейство", то да си взима апартаментчето обратно и да ги остави намира. Що за наглост ..

Чак пък наглост... Преигравате малко!
Започването на семеен живот без наеми, кредити или ипотека, е много голяма помощ. Жената им го осигурява, точно защото си обича сина. Познавам такива, които си прибират наемчатата от имотите и хич не им пука как и къде се справят младите. Това по-добрият вариант ли е?
Ама повечко се месела... С времето ще свикне и да не се меси. То не става от раз - до вчера се е грижела за момчето си, от днес спира да се интересува, защото има друга жена. Освен това от написаното оставам с впечатлението, че ТЕ търсят мнението и съвета й. Защо да не си каже, че намира избора им за неудачен. Ако ли пък очакват от нея да плати покупката, а тя не одобрява, е напълно в правото си да откаже. което вероятно има предвид под "налагане на вето". Без колебание бих отказала да платя.

Цитат
Помогни на децата в покупката и не показвай с тон и поведение,че ти си по-по-най.Много е неприятно,някой да ти говори с наставнически тон и да се присмива на решенията ти.
това не е ли наглост и то? Давай къщата и парите и си трай Joy

Popule, в правото си да си кажеш мнението, особено щом те питат! Сподели с тях защо не одобряваш избора им и ги остави да си трошат главите. Човек трябва и да сгреши, за да се научи Simple Smile Пари не давай. Предоставянето на жилището е повече от достатъчна помощ. Ако ли си решила или обещавала да помогнеш за обзавеждането, дай сумата, която можеш и мислиш, че е разумна. Остатъка нека добавят от своите си пари, ако имат и ако им стиска. Най-вероятно бързо ще размислят Simple Smile

И не разчитай, че един ден ще се изнесат оттам Mr. Green

ПП.
Цитат
Успех желая, аз моят казус си го реших.
кажи как, дее Grinning

Благодаря за този пост. Реших си казусът точно така, както си написала. Ще помогна с половината от парите за новата мебел. Майчина обич, какво да правиш. Heart Eyes Добре поне, че някои хора тук разбират и за какво става въпрос ме подкрепят.  bouquet

# 176
  • София

...

Аз съм изключително доволна, че не приех "подаръка". Не вярвам да съм невероятно изключение.

# 177
  • при късмета
Дами, благодаря на всички за постовете. Явно още не сте станали свекърви и не сте заработили първото отделно жилище, което да дадете на "младите". Така като гледам много от постовете, май още не сте заработили и собственото си. Когато това стане и когато младите се нанесат в него, дадат ви ключ и ви кажат да се обаждате, когато им идвате "на гости", снахите отчуждят синовете ви в знак на благодарност, че са получили нещо от вас, тогава с радост ще приема критиките към особата си. Както се знае, няма ненаказано добро на този свят. 

Чела съм те в други теми и да ти кажа, мислех, че си млад човек. Реплики като "като станете свекърви ще видите" са типични за 2 поколения назад, а не за предишното (поне на мойто де). Само по-възрастните свекърви настояват младите да слушат и да се държат, както те са се държали навремето. По задължение, а не защото е редно, това всъщност е дразнещото.
По-младите свекърви се отърсват от това клише и не изискват нищо от младите, именно по причината, че наврмето те са били принудени да слушат чуждо мнение.

# 178
  • град-държава

...

Аз съм изключително доволна, че не приех "подаръка". Не вярвам да съм невероятно изключение.

Peace
От свекърва си нищо не съм и не бих взела. Мъжът ми каквото си има, мен не ме интересува и още в началото дадох ясно да се разбере, че в моя живот никой не може да се бърка.
Айде де, ще кажеш, че снахите от гората идваме.  Laughing

# 179
Поздравления за "разрешаването" на казуса .  Дано е само дивана ,дано ама надали .

Общи условия

Активация на акаунт