За свекървите, децата и още нещо...

• 60 678
  • 975
  •   1
Отговори
# 210
  А няма ли вариант да оставите детето си на мира да си уреди живота както то иска, а не да ви плаща цената за това, което сте му дали?

Това са такива дреболии, какъв бил дивана и каква масата. Младите хора тия работи не ги интересуват, може пък да искат да се търкалят на двата дивана и да се изтягат по фотьойлите.
 И никога не ходете у тях, без да се обадите предварително, или когато те не са там, нали знаете Grinning.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 15:27 от Iris04

# 211
  • София
 А няма ли вариант да оставите детето си на мира да си уреди живота както то иска, а не да ви плаща цената за това, което сте му дали?

Това са такива дреболии, какъв бил дивана и каква масата. Младите хора тия работи не ги интересуват, може пък да искат да се търкалят на двата дивана и да се изтягат по фотьойлите.
 И никога не ходете у тях, без да се обадите предварително, или когато те не са там, нали знаете Grinning.

Благодаря за съвета. Дали ще ходя там без предварително да се обадя, ще решим заедно с моите деца. Wink Колкото до това да ги оставя на мира да си уредят живота както искат, няма проблем, стига и те да ме оставят на мира да искат от мен "материалите" за което. bowuu

С други думи - който иска да си урежда живота както иска, отива, взема си нещо под наем, или пък си купува жилище и от там натам е оставен на мира. Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава, хем да иска да не му се месят, няма как да стане. Нали виждате подчертаното? Та пак да повторя - КОГАТО ИСКАШ ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО, ТРЯБВА НЕЩО И ДА ДАДЕШ - това е цената. Любов за любов, омраза за омраза, приятелство за приятелство, или пари за пари и пр. и пр. и пр. Няма безплатен обяд, това е то.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 15:41 от Popule

# 212
  • София
Леле, майкоуууу.  #Crazy
Ако синът ти е мъж на място, ще си хване жената и шапката, и ще бягат възможно най-далече от теб.  Peace

# 213
  • София
Леле, майкоуууу.  #Crazy
Ако синът ти е мъж на място, ще си хване жената и шапката, и ще бягат с 200 от теб.  Peace

А може пък да ме обича? Или викаш, няма начин, той обича повече жена си... Joy

Така, както си пишеш по клавиатурката, въобще за миг замисляш ли се какво пишеш?

# 214
Не пиша в темите, но ви чета с интерес. Нооо, тази тема ме остави без думи. Надявам се никога да не стана такава обсебваща майка. Наистина ми стана мъчно за момчето. Момичето винаги има начин да се спаси, но при момчето това няма как да стане. И аз съм на принципа "Дай и забрави". Но да се изнудват младите така с апартамент наистина е грозно. Винаги има начин да живеят самостоятелно без да използват на мама апартамента, не и на тази цена

# 215
  • София
Така, както си пишеш по клавиатурката, въобще за миг замисляш ли се какво пишеш?
Охоооо, дали се замислям. Имам си и аз една свекърва убостница като теб. Резултатът е, че единственото, което постигна, е, че синът й не я търси изобщо. На един мъж приоритет му е собственото семейство, а то не включва теб, сещаш ли се?

# 216
Наистина, толкова ли е трудно човек да остави детето си да живее по начина, по който прецени, ако може - да му помогне, ако не - да не му пречи?!?

# 217
  • София
Охоооо, дали се замислям. Имам си и аз една свекърва убостница като теб. Резултатът е, че единственото, което постигна, е, че синът й не я търси изобщо. На един мъж приоритет му е собственото семейство, а то не включва теб, сещаш ли се?

Аз ако съм на твое място, доста бих се притеснявала за мъжа си. Щом с лека ръка е зарязал майка си, ще зареже с лека ръка и теб. Тестът ми дали една жена обича синът ми е как се разбира с мен - ако го обича истински, ще положи усилия да се разбира и с родителите му. Доста момичета минаха и си заминаха, но тази, която ще вземе за жена, се разбира отлично с мен. Wink Страхотно е момичето и нямаме никакви измислени проблеми, които тук се опитвате да изкарвате, че имаме. Но четейки някои дами като теб, направо се хващам за главата и си казвам - горките ви мъже. НО, всичко на този свят се връща де.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 16:10 от Popule

# 218
Аз продължавам да се надявам, че темата е измислена! Все пак сме в 21 век, не е възможно всичко това да е истина

# 219
  • София
Е, ако мъж или жена позволят на някого да се бърка в семейството им, толкова си тежат на мястото, не са дорасли за семейство.  

# 220
  • София
Наистина, толкова ли е трудно човек да остави детето си да живее по начина, по който прецени, ако може - да му помогне, ако не - да не му пречи?!?

Че кой им пречи? Просто няма да финансирам изцяло, това ако е пречене... Wink След като не съм съгласна с дадена покупка, няма да я плащам. Който иска - да си я плати. Вече така и така съм решила - ще им дам половината пари, въпреки, че ако беше разумна покупка, щях да я платя цялата. И пак от обич ще го направя...щото можеше и нищо да не дам, все пак, не съм длъжна. Crossing Arms

# 221
Не мога да се стърпя. Живея в жилище, купено от майка ми. Обзавеждане от- до аз си избирах- от кухня до щори. Гласува ми доверие, както аз искам и както на мен ще ми е удобно. Естествено, съобразявала съм се бюджета и сме го обсъждали, но дотам. Да ми казва какви цветове, ама дивана колко да е голям, не. Няма ключ. Като идват с баща ми за два дни на гости им давам да си имат, но винаги ми го връщат после, без да си го искам.
Май нямаш доверие на децата си.

# 222
  • Оптимист по принуда
Цитат
. НО, всичко на този свят се връща де.
Popule,жената с такъв девиз, до ден днешен не може да разпознае внуците си на улицата,а правнуците си не е виждала.

# 223
  • София
Но четейки някои дами като теб, направо се хващам за главата и си казвам - горките ви мъже. НО, всичко на този свят се връща де.
А аз, четейки те, оставам с впечатлението, че познаваш детайлно свекърва ми, за да правиш подобни гениални заключения.  Whistling

Между другото изобщо не ми мязаш на зряла жена. Постовете ти лъхат на инфантилност.

# 224
  • София
Май нямаш доверие на децата си.

Ами виждайки каква глупост се готвят да извършат да, нямам. Е и?
Все пак, доверието е нещо, което човек чувства на база собствен опит и наблюдения. Все още им нямам доверие, твърде е рано. Като минат да кажем 3-4 години от брака им, ще им се доверя. Доверие не се гради лесно, особено в днешни времена.

Общи условия

Активация на акаунт