За свекървите, децата и още нещо...

• 60 756
  • 975
  •   1
Отговори
# 225
Според мен диванът е само повода. Тук водещо е желанието за контрол. А за финансирането - естествено, че не сте длъжна, мисля, че е редно да се справят сами. Но ако сте решили да помогнете с някаква сума, не трябва да имате претенции точно какво да си купят. И някак си не си представям, че като си изкарваме парите и се издържаме сами, някой ще ми казва как да ги харча

# 226
  • София
Но четейки някои дами като теб, направо се хващам за главата и си казвам - горките ви мъже. НО, всичко на този свят се връща де.
А аз, четейки те, оставам с впечатлението, че познаваш детайлно свекърва ми, за да правиш подобни гениални заключения.  Whistling

Между другото изобщо не ми мязаш на зряла жена. Постовете ти лъхат на инфантилизъм.

А ти мен откъде ме познаваш, та да ми правиш разбор? Thinking

# 227
  • София
Постовете ти в тази тема говорят сами по себе си що за кукуригу си.

# 228
  • София
Според мен диванът е само повода. Тук водещо е желанието за контрол. А за финансирането - естествено, че не сте длъжна, мисля, че е редно да се справят сами. Но ако сте решили да помогнете с някаква сума, не трябва да имате претенции точно какво да си купят

Както съм решила, така мога и да не реша, нали? Няма правила в тази игра...не са ми опрели пистолет в челото. #2gunfire  Simple Smile

# 229
  • София
Постовете ти в тази тема говорят сами по себе си що за кукуригу си.

Имаш правото да мислиш за мен каквото пожелаеш. Същото се отнася и за мен спрямо теб. Wink

# 230
Разбира се, че може. Лично аз при тези условия не бих взела и стотинка от вас. Да видим младите кога ще се усетят

# 231
Искаш да кажеш че още 3-4 години ще им висиш на главите?
Синът ти си има глава на раменете, ти защо се месиш, това не ми е ясно. Ясно е, че искаш да го предпазиш, но не е това начинът.
От колко време са заедно, ако не е тайна?

# 232
  • София
Искаш да кажеш че още 3-4 години ще им висиш на главите?
Синът ти си има глава на раменете, ти защо се месиш, това не ми е ясно. Ясно е, че искаш да го предпазиш, но не е това начинът.
От колко време са заедно, ако не е тайна?

Няма да навлизам в повече подробности, не мисля, че е необходимо. Ще трябва да ми се доверите на писанията до тук. Ако ли не - ваша воля е и да не ми се доверявате. Sunglasses Wink

# 233
Popule, пътят към ада е осеян с добри намерения.
Не се сърди, че сме критични.
Тук повечето сме в ролята на снахите, не на майките.

# 234
  А няма ли вариант да оставите детето си на мира да си уреди живота както то иска, а не да ви плаща цената за това, което сте му дали?

Това са такива дреболии, какъв бил дивана и каква масата. Младите хора тия работи не ги интересуват, може пък да искат да се търкалят на двата дивана и да се изтягат по фотьойлите.
 И никога не ходете у тях, без да се обадите предварително, или когато те не са там, нали знаете Grinning.

Благодаря за съвета. Дали ще ходя там без предварително да се обадя, ще решим заедно с моите деца. Wink Колкото до това да ги оставя на мира да си уредят живота както искат, няма проблем, стига и те да ме оставят на мира да искат от мен "материалите" за което. bowuu

С други думи - който иска да си урежда живота както иска, отива, взема си нещо под наем, или пък си купува жилище и от там натам е оставен на мира. Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава, хем да иска да не му се месят, няма как да стане. Нали виждате подчертаното? Та пак да повторя - КОГАТО ИСКАШ ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО, ТРЯБВА НЕЩО И ДА ДАДЕШ - това е цената. Любов за любов, омраза за омраза, приятелство за приятелство, или пари за пари и пр. и пр. и пр. Няма безплатен обяд, това е то.

А каква е цената, за това, че сте им предоставили апартамент - тоест какво трябва те да дадат срещу това? Да ви слушат как да го обзаведат и да се съветват с вас за всичко ли?  Да имате ключ и да ходите когато си поискате... може би и още неща се включват в цената Grinning

Да не им излезе скъпичко...

# 235
  • Бургас
 А няма ли вариант да оставите детето си на мира да си уреди живота както то иска, а не да ви плаща цената за това, което сте му дали?

Това са такива дреболии, какъв бил дивана и каква масата. Младите хора тия работи не ги интересуват, може пък да искат да се търкалят на двата дивана и да се изтягат по фотьойлите.
 И никога не ходете у тях, без да се обадите предварително, или когато те не са там, нали знаете Grinning.

Благодаря за съвета. Дали ще ходя там без предварително да се обадя, ще решим заедно с моите деца. Wink Колкото до това да ги оставя на мира да си уредят живота както искат, няма проблем, стига и те да ме оставят на мира да искат от мен "материалите" за което. bowuu

С други думи - който иска да си урежда живота както иска, отива, взема си нещо под наем, или пък си купува жилище и от там натам е оставен на мира. Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава, хем да иска да не му се месят, няма как да стане. Нали виждате подчертаното? Та пак да повторя - КОГАТО ИСКАШ ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО, ТРЯБВА НЕЩО И ДА ДАДЕШ - това е цената. Любов за любов, омраза за омраза, приятелство за приятелство, или пари за пари и пр. и пр. и пр. Няма безплатен обяд, това е то.

Какво точно искаш да ти се даде  newsm78

Явно сина ти не е мъж на място щом чака всичко наготово, че чак и мебелите да му купуваш. Още не му е станало ясно, че няма нищо даром, пък дори и то да е дадено от собствената ти майка  Tired. Ще си научи той урока, ама по трудния начин. Разбирам защо му се месиш - защото сина ти очевидно още си е детенцето на мама и все още не е доказало, че е възрастен човек, който заслужава доверие и уважение и който може да се справя сам в живота, без да е нужно мама да е зад гърба му. Ако беше обратното, повярвай ми, дори нямаше да му мине през акъла да те пита за мебели, тапети, кухни, бани и каквото и да било. Щеше да си ги купи и да те покани на гости /в неговото жилище/, за да ти се похвали.
Моя мъж не би търсил и приемал пари от родителите си /обикновено е обратното/, защото е достатъчно голям да осъзнава, че е глава на семейство и е редно той да осигури всичко за това семейство /въпреки че, о ужас, нямаме брак/.

# 236
  • София
Разбира се, че може. Лично аз при тези условия не бих взела и стотинка от вас. Да видим младите кога ще се усетят.

И аз това се питам? В моментът, в който се усетят, ще настъпи пълно доверие и спокойствие. Тогава могат да ме виждат само по големите празници и то само ако искат. А ако искат, може да ме виждат и по-често. Тяхна воля, аз мразя да се натрапвам, както казах и по-назад - животът ми не се върти около децата - имам си лично пространство и държа на него.

# 237
  • София
Тяхна воля, аз мразя да се натрапвам, както казах и по-назад - животът ми не се върти около децата - имам си лично пространство и държа на него.
Тогава какво се пенявиш за един диван?

# 238
Значи още имат шанс за нормален живот хората. просто трябва да наблегнат на работата и да започнат да разчитат на себе си. След време и те биха ви отвърнали със същото - да разчитате на себе си така

# 239
  • Оптимист по принуда
Той диванът е наполовина неин,а апартаментът изцяло.
Miss July е права,щом синчето чака на мамето,то наистина каквото повикало,такова се обадило....

Общи условия

Активация на акаунт