За свекървите, децата и още нещо...

• 60 960
  • 975
  •   1
Отговори
# 270
  • София
След тази тема разбрах, колко обичам свеки и още тази вечер ще я чуя, за да й кажа, колко е готина

Ха така, това да се чува! Simple Smile Обаждайте се на свекитата отвреме на време, няма да сбъркате... bowuu
Ха,така, а пък ти продължавай да се правиш на недоразбрала . Така като те чета, може и да няма след време кой да ти се обади . Дано греша, всичко най !

Аз не се страхувам от самотата. Никога няма да остана сама, пълно е с хора наоколо ми. Heart Eyes

# 271
  • София
Да ти отговоря,тя нали е още кандидат-такава,а и не са минали изпитателния срок от 3-4 години сем. живот,или пак не съм чела..

Ами явно не си чела...ама собствените си писания. То нали аз съм "аз", пък те са "те"? Или аз нещо не съм разбрала? Wink

# 272
След тази тема разбрах, колко обичам свеки и още тази вечер ще я чуя, за да й кажа, колко е готина

Ха така, това да се чува! Simple Smile Обаждайте се на свекитата отвреме на време, няма да сбъркате... bowuu

Представи си, че тази жена не само позволи да купим диван без нейно одобрение, но също и да обзаведем цялата къща отново без нейно участие  Laughing И дори след това ремонтира част от нейната къща, защото много хареса някои наши решения  Laughing

Остави децата да живеят и да бъдат щастливи. Виждайте се на кафе, на обяд/вечеря, на театър/кино..Но недей да им налагаш начин на живот в дома - всяко семейство трябва само да си изгради навици. Ако двойката са добре възпитани хора, то и домът им ще е хубав и уютен.

# 273
  • където ми харесва
На втора страница се отказах да чета. И то след коментар на авторката, който ми се стори малко...странен.
Така, когато съм родила децата си е, то е било с ясното съзнание, че няма да съм до тях цял живот. И че на каквото мога да ги науча, трябва да бъде максимум до навършването им на пълнолетие.
Не мога да си представя, когато дъщеря ми има сериозен мъж до себе си, как ще питам по форумите, дали трябва да продължа да налагам контрол над решенията, които тя взима.
Дала си им дом по собствено желание, остави ги да го обзаведат както им харесва. Ако си поела ангажимент да им помогнеш финансово за закупуването на въпросната гарнитура-направи го. И не защото си длъжна, а защото детето ти ще загуби доверие в теб. Казвам го, защото ми се е случвало, баща ми да ми каже "Аз ще ти дам тази сума пари, не се притеснявай", но когато дойде момента да ми я даде, думите му бяха "ами аз размислих, оправяй се сама". Никога не бих поискала нещо от който и да е, ако не го е предложил. Но бих се вбесила, след като е казал, че ще го направи, а после се отмята.
Та, помогни им за закупуването на този диван, но кажи на сина си, че възнамеряваш да преустановиш финансирането на живота му. Достатъчно е, че си му дала дом.

# 274

Аз не се страхувам от самотата. Никога няма да остана сама, пълно е с хора наоколо ми. Heart Eyes

Или се правиш на много ербап или наистина си си такава,ледена,студена жена. Какво значи хора около теб ? Сина ти,детето ти..внуци,живот и здраве..за тях говоря... Simple Smile

# 275
  • в рока
Авторке, спри всякаква помощ.Остави младите да се оправят.Чрез финансирането на младото семейство няма да постигнеш контрол,или поне не за дълго ,ако това ти е целта.

Ако не даваш пари и за двете страни ще е по-добре.Ти няма да се изпълваш със съмнения, а те ще се научат как да разпределят бюджета си.

# 276
Авторке, спри всякаква помощ.Остави младите да се оправят.Чрез финансирането на младото семейство няма да постигнеш контрол,или поне не за дълго ,ако това ти е целта.

Ако не даваш пари и за двете страни ще е по-добре.Ти няма да се изпълваш със съмнения, а те ще се научат как да разпределят бюджета си.

Съгласна!  От пръв ден сами, с отделен хладилник, с отделен ток, вода, отопление  и т.н. ,за да се научат да ценят придобитото. Иначе изобщо няма да им е жал да профукат, както   2000 лв. за явно неподходяща гарнитура, така и за всяко нещо получено наготово.

Хайде  да оставим вече жената на мира! Има някои истини в нейната логика. Още не сте съгласни с тях, но като  влезете в позицията на "старите", ще видите, че нещата не са толкова лесни.

По въпроса за ключ от жилището на младите, защо да нямам ключ от тяхното, а те от нашето? Представете си, че стане нещо непредвидено и липсата на един ключ доведе до щети или други проблеми. Близки хора никога няма да злоупотребят с притежанието на такъв ключ.

# 277
  • София
По въпроса за ключ от жилището на младите, защо да нямам ключ от тяхното, а те от нашето? Представете си, че стане нещо непредвидено и липсата на един ключ доведе до щети или други проблеми. Близки хора никога няма да злоупотребят с притежанието на такъв ключ.

Ама и ти сега...цяла тема изписаха жените да ми трият сол, ти пък как не разбра! Ами няма да ти дадат ключ, щото ти си извън тяхното семейство и не трябва по никакъв начин да им се бъркаш, не можеш да изказваш мнения, само трябва да даваш каквото ти се поиска, да си мълчиш и да се срамуваш в ъгъла Ще ти дават децата, ако и когато те решат, ще ти се обаждат...по възможност никога и въобще, ти си аут. Ти ставаш чуждата, за какви близки хора говориш? Те на съседите ще дадат ключ, ама на свеки - никога...От приятелките си съвет ще вземат за цвят на пердето, ама от свеки, за нищо на света! Naughty Да не говорим, че тя, свеки, е най-ужасната жена, нищо не разбира от отглеждане на деца и само им се бърка в краката по простата причина, че съществува - да мре най-добре. hahaha

# 278
  • София
Султана да приеме, че снахата ще ползва газена лампа!

И да дам просветление, че моите родители си закупиха диван -четворка и тройка. Прибраха го някак в тесния панелен хол, останалото обзавеждане е минималистично -да ви кажа, удобно е и малкото помещение изглежда просторно. Peace

# 279
  • Оптимист по принуда
Да ти отговоря,тя нали е още кандидат-такава,а и не са минали изпитателния срок от 3-4 години сем. живот,или пак не съм чела..

Ами явно не си чела...ама собствените си писания. То нали аз съм "аз", пък те са "те"? Или аз нещо не съм разбрала? Wink

Добре, ама нали ...

Доколкото разбирам от политика, покупката е идея на сина ми....

....Аз самата имам огромна мебел с бобинг/реклайнинг фотьойли (той синът ми затова настоява за тези мебели, знам си аз).

Значи синът ти е инициаторът.  Ама снахата не ги искала мебелите, на твоя страна била.. Аз да ти кажа нещо - тя просто е любезна с теб, защото вижда, че това е по-добрата политика. И защо въпросът за твоето мнение, ти разкодираш като апел за пари?  Няма да е готов да се отдели, докато ти не го 'пуснеш'... Като ти искат 'мнението'  Wink, просто им кажи да си решават.

Приключвам. Успех на младите   bouquet

# 280
Те на съседите ще дадат ключ, ама на свеки - никога...От приятелките си съвет ще вземат за цвят на пердето, ама от свеки, за нищо на света! Naughty Да не говорим, че тя, свеки, е най-ужасната жена, нищо не разбира от отглеждане на деца

За съжаление, това е  поведението на повечето съвременни снахи. Свеки и най-големият им враг, само защото е свеки.

Приятелките!
Приятелките са за приятно изкарване на времето. Те са до прага на къщата /разбира се в преносен смисъл/ Намесят ли се в отношенията, кавгата е готова. Важи за приятелките на двете страни на проблема- снахините приятелки и свекървенските приятелки.

# 281
  • София

Ама и ти сега...цяла тема изписаха жените да ми трият сол, ти пък как не разбра! Ами няма да ти дадат ключ, щото ти си извън тяхното семейство и не трябва по никакъв начин да им се бъркаш, не можеш да изказваш мнения, само трябва да даваш каквото ти се поиска, да си мълчиш и да се срамуваш в ъгъла Ще ти дават децата, ако и когато те решат, ще ти се обаждат...по възможност никога и въобще, ти си аут. Ти ставаш чуждата, за какви близки хора говориш? Те на съседите ще дадат ключ, ама на свеки - никога...От приятелките си съвет ще вземат за цвят на пердето, ама от свеки, за нищо на света! Naughty Да не говорим, че тя, свеки, е най-ужасната жена, нищо не разбира от отглеждане на деца и само им се бърка в краката по простата причина, че съществува - да мре най-добре. hahaha

Е, ако става въпрос за  предотвратяване на щети, е много по-логично ключът да се даде на съседи, нали? Все пак те ще могат да реагират много по-бързо. Това, ако става въпрос за щети. А ако свекърите не са дали жилището, значи не са си откупили правото на ключ   Sunglasses

# 282
  • София
Чудесните взаимоотношения със снахата ще приключат в момента, в който на снахата й писне от властната и врящата си във всичко гага свекърва.

# 283
  • София
Чудесните взаимоотношения със снахата ще приключат в момента, в който на снахата й писне от властната и врящата си във всичко гага свекърва.
Да се надяваме авторката да сложи вето на младите, преди те да и наложат ембарго Laughing
За един диван ще почнат разпри! Божкееееее ooooh!

# 284
  • където ми харесва
Искам да питам авторката, защо говори за себе си като свекървата, а не като майката?
До колкото разбрах, дивана го иска сина й, а не снаха й. Та, защо се опитва да обърне нещата, срещу снаха си?
То, всичко в нормални граници е приемливо. АМа, започнеш ли да преминаваш границите, не се чуди после защо нито ти се иска мнението, нито ключ имаш, нито някой го е еня кво точно мислиш ти за каквото и да било.
Говоря принципно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт