За свекървите, децата и още нещо...

• 61 141
  • 975
  •   1
Отговори
# 435
Добре ,дай пример с един "мъжки" проблем

# 436
  • София
Какви са разликите ми е интересно?
Отглеждам и момиче и момче, но са още малки. Изпускам ли нещо.....

# 437
  • София
За повторението на първия пост - бих ги оставила да си "чупят главите", но без да финансирам начинанието. Дала съм апартамент, да се обзавеждат сами и да се оправят.

Нефинансирането означава вето, за тези, които вече 30 страници не разбраха що е това "вето".

# 438
  • при късмета
Да в някои отношения може да има разлика във възпитанието на момиче и момче.
През цялото време ти говоря за отношения деца-родител, там не трябва да има. Отношените ти към собственото ти дете, не би зависело от пола му. Преди повече от 100 години се е гледало дали имаш момиче или момче. Да ти кажа, вече си мисля, че не си написа истинските години. Баба ми почина на 87г. преди повече от 10г. и тя не разсъждаваше така. Имаше момиче и момче
Добре, че старите стереотипи се разбиват, пък ти ако искаш ги разбирай.

# 439
  • София
Върни се и прочети отново първият си пост.
После или се посмей с нас или се врътни и се дръж като ощипана девойка и си живей с твоите разбирания. Човек споделил лично мнение не лъже по презумпция. Ти не вярваш на Гинка, Минка и Добринка, аз не вярвам на теб, че жена с подобен интелект ще изпадне на нивото на махленска простачка.

Пускам първия пост, много моля да ми посочиш кое по-точно му е смешното?
Здравейте,
От доста време чета тук, но не пиша. Забелязвам, че има много интелигентни и намахани (в добрия смисъл на думата) жени и мъже, даващи мнения. Та, дойде и моят ред да ви питам нещо. Значи казусът е такъв - синът ми има сериозна приятелка, за която ще се жени. Давам им жилище, където да живеят и което в момента ремонтират. Обаче какво се случва - сега са решили да си купят една мебел, която е огромна и според мен излишно ще им затрудни живота - няма да имат място къде да се обърнат. Аз не живея с тях. Та, мебелта едно, че е огромна, второ е и страшно скъпа. Сега, представете си вашите мили дечица пораснали. И освен тях, още едно се присъединило (в случая, бъдещата снаха). И решават да извършат една велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват. Та как ще постъпите? (Аз вече съм изказала мнението си, в което те определено няма да се вслушат). Та, ще сложите ли вето или ще ги оставите да си счупят главите?

Има няколко смешни неща /ако това е точната дума/:
1. Сина ти ще се жени, т.е ще става глава на семейство, а ти още си позволяваш да му дърпаш ушите и да му налагаш "вето" все едно е тийнейджър, нарушил вечерния си час.
2. Ще ти ремонтират жилището, което уж си им дала..........ама за малко - смяташ, че едва ли не трябва да ти целуват краката затова, че си им дала наготово жилище, а всъщност не те, а ти печелиш от цялата работа, защото те реално нищо не получават, а даже се набутват с ремонти за жилище, в което ще живеят само временно.
3. Позволяваш си да им се бъркаш във финансите, което е недопустимо /Много често съм усещала, че майка ми не е съгласна с някое мое финансово решение, но си мълчи и думичка не казва. Само веднъж опита и стана много грозно/.
4. И не на последно място - любимото ти вето. Нали сина ти ще се жени - какво вето, какви пет лева. Утре така ли мислиш да го унижаваш и пред собствените му деца.
5. Казваш, че вече си изказала мнението си пред тях, но въпреки това изгаряш отвътре, че няма да го вземат предвид и не може да се примириш. Представи си, че утре няма да са диваните, а сватбата на "децата", имената на внуците, начина им на отглеждане и възпитание. Щом за един диван изписахме 29 стр, представям си какво ще е за по-важните неща  newsm43

Леле! Ама ти наистина си много зле? Ти наистина ли смяташ, че НЕ АЗ финансирам ремонта в собственото си жилище? Пиша, че те ремонтират, защото го правят по свой вкус, но кой мислиш, че дава парите? Майко мила, много комплекси се развяват тука...
Аз всичките тези работи смятам, че се подразбират, пък то какво било...???
Ветото означава НЕФИНАНСИРАНЕ. Също смятах, че се подразбира.
Нищо няма да си представям - проблемът е такъв, какъвто е. Ти си представяш разни други работи, не аз.
След тази тема, определено ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯВАМ да дърпам уши, когато някой ще се разпорежда с моите средства по начин, по който на мен не ми харесва. Преди се колебаех, но сега, след като прочетох някои мнения тук, ще заема твърда позиция по този въпрос.

# 440
  • София
За повторението на първия пост - бих ги оставила да си "чупят главите", но без да финансирам начинанието. Дала съм апартамент, да се обзавеждат сами и да се оправят.

Нефинансирането означава вето, за тези, които вече 30 страници не разбраха що е това "вето".

Ембарго! На младите мейл може ли, да внеса процедурни предложения за бъдещото им крепко съжителство Laughing

С ТВОИТЕ пари в ТВОЕТО жилище - горките те, горката ти.......Боже опази!
Дърпай уши, дърпай, същото е като дявола за опашката да дърпаш. Оу, майн Год, дъ Хоули Спирит и Вси Светии накуп!

# 441
  • Fort Worth, TX
Цитат
Е СИ ПОЗВОЛЯВАМ да дърпам уши, когато някой ще се разпорежда с моите средства по начин, по който на мен не ми харесва.
Ноу комент. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 442
  • София
Какво значение имат играчките с възпитанието? Мъжете се раждат мъже, а ние ги възпитаваме да са добри хора.Както и няма значение,дали ще даваш на момиченце камиончета,то няма да стане мъж Simple Smile
А това за разходките с тати и мъжките спортове е пълна глупост  ooooh! Момиченцата не трябва да излизат с бащите си ли? Синовете ми говорят с мен за всичко,както и с баща си, дори за любовни въпроси мен питат  Wink

Това са си твои разсъждения. Аз мисля различно, но не смятам да навлизам в подробности, защото ще стане твърде лично, а не е това целта на темата за дивана.

# 443
  • Бургас
Явно съм много зле, но наистина не допусках, че и за ремонта чакат на теб. Съгласи се, че няма как да знам кое и колко и за какво даваш пари. Както бях писала по-назад сина ти до голяма степен си заслужава отношението, което имаш към него. Съжалявам, но не допусках и че му правиш ремонта на големия мъж, който даже ще се и жени.
Да ти кажа съжалявам бъдещата ти снаха - намерила си е властна /ти сама го каза - да не се обиждаш/ свекърва и мъжленце, чиято майка му дърпа ушите и му дава пари в шепичката. Честно - не знам каква гордост и достойнство има сина ти да чака всичко наготово.
Като говорите за различия в начина на възпитание на момчетата и момичетата ще кажа, че явно твоя син на нищо не си го научила. Че аз, дето съм жена, си плащам всичко сама и хляб и сол ще ям, ама пари от нашите няма да взема, пък твоя убавец - глава на семейство ще ми става, а квичи на майка си за всеки разход. Не вето му сложи, ами и един цигански шамар му врътни  ooooh!

П.П. Очевидно много ти тежи, че даваш пари, така че по-добри спри и ги остави да се оправят сами. Все пак това ги чака занапред. Да свикват.

# 444
  • при късмета
Мдаа, като искаш да те уважават ще даваш и няма да питаш как ги харчат. Иначе за какво да те уважават? (това според твоята собствено логика)
Тъй де, как иначе ще си купиш уважението на което толкова държиш. Сега ти казваш хем няма да давам, хем да ме уважават. Е по твоята логика, няма как да стане

# 445
  • София

Ембарго! На младите мейл може ли, да внеса процедурни предложения за бъдещото им крепко съжителство Laughing

С ТВОИТЕ пари в ТВОЕТО жилище - горките те, горката ти.......Боже опази!
Дърпай уши, дърпай, същото е като дявола за опашката да дърпаш. Оу, майн Год, дъ Хоули Спирит и Вси Светии накуп!

Определено не биха ти помогнали, ако ми беше снаха. Финансирам ли, аз ще определям правилата. Ако си финансираш сама, ти ще определяш правилата. Иначе много ще се обичаме и ще си го казваме по телефона или лично, по избор. Едното няма връзка с другото. Нали говорим тук за равитие на отношенията - етоооо, готово. Развиха се. Аз ще си живея живота и ще си харча парите, а на младите ще давам цялата си любов и помощ, но само ако я поискат. Но опрат ли нещата до пари, правилата ще са - вж. по-горе. Wink

# 446
  • София
Мдаа, като искаш да те уважават ще даваш и няма да питаш как ги харчат. Иначе за какво да те уважават? (това според твоята собствено логика)
Тъй де, как иначе ще си купиш уважението на което толкова държиш. Сега ти казваш хем няма да давам, хем да ме уважават. Е по твоята логика, няма как да стане

А не, не. Тука цяла тема ми трихте сол на главата как любовта не била материална. Ами съгласих се. Любовта си е любов, ама парите са си пари. Та така.

# 447
  • Fort Worth, TX
Наистина не мога да повярвам, че млада жена бълва всичко това.
Как може да се отнасяш така с децата си.Ти ги манипулираш с парите, които им даваш.

# 448
  • София
Какво значение имат играчките с възпитанието? Мъжете се раждат мъже, а ние ги възпитаваме да са добри хора.Както и няма значение,дали ще даваш на момиченце камиончета,то няма да стане мъж Simple Smile
А това за разходките с тати и мъжките спортове е пълна глупост  ooooh! Момиченцата не трябва да излизат с бащите си ли? Синовете ми говорят с мен за всичко,както и с баща си, дори за любовни въпроси мен питат  Wink

Това са си твои разсъждения. Аз мисля различно, но не смятам да навлизам в подробности, защото ще стане твърде лично, а не е това целта на темата за дивана.

Да, наистина, по-добре не навлизай в подробности, че размислите ти за един диван ни потресоха, представям си лични, лирични отклонения за възприятията на възпитанието.

Иначе, много искам да те уважавам! Искам фотоапарат, приличен....само него! Ще те уважавам до гроб, заклевам се! Mr. Green

Свекърва би ми била максимум година след сватбата. После щеше да бъдеш майката на съпругът ми с която нямаме отношения........или по-лошото.....вдяна, нали?

Наистина се надявам бъдещата ти снаха да е обрано откъм емоции и семпло, да не кажа глуповато момиче. За синът ти съм почти сигурна, че е абсолютен м......../прощавай, не искам да те засегна, наистина/

# 449
А не, не. Тука цяла тема ми трихте сол на главата как любовта не била материална. Ами съгласих се. Любовта си е любов, ама парите са си пари. Та така.

С това трябваше да започне първият ти пост . И нямаше да има 30 страници изписани. Със сигурност . Това всичко казва. Язък ,че си правихме труда дотук. Пази Боже,от свекърви като теб . И от мъже като твоя син. Амин. Crazy

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 23:21 от ol

Общи условия

Активация на акаунт