За свекървите, децата и още нещо...

• 61 147
  • 975
  •   1
Отговори
# 420
  • където ми харесва

Последно отговарям Wink
Всеки божи ден се чувам с моята свекърва. И винаги завършвам с "Хубав ден ти желая, обичам те!"...
Ти казваш ли на снаха си, че я обичаш? Crazy

Ой, ой, ой, що ли се моря да пиша, като никой не ме чете? Син ми още не е женен.  hahaha
Shocked
Ма то и ние не сме женени, за мен това няма никакво значение. Хайде, проекто снаха ти е, казвала ли си й някога, че я обичаш?

# 421
  • София
Майката е винаги Майка,няма значение момче или момиче има. А поговорката е благодарение на "добри" свекърви.Еднакво се възпитават децата,какво значение има дали е момче или момиче
Имам две момчета Simple Smile

Позволи ми да не се съглася. Смятам, че има голяма разлика във възпитанието на един бъдещ мъж и на една бъдеща жена. Но това е мое мнение, не го налагам.

# 422
  • София
Аз и брат ми сме възпитавани по един и същи начин.

# 423
  • София

Последно отговарям Wink
Всеки божи ден се чувам с моята свекърва. И винаги завършвам с "Хубав ден ти желая, обичам те!"...
Ти казваш ли на снаха си, че я обичаш? Crazy

Ой, ой, ой, що ли се моря да пиша, като никой не ме чете? Син ми още не е женен.  hahaha
Shocked
Ма то и ние не сме женени, за мен това няма никакво значение. Хайде, проекто снаха ти е, казвала ли си й някога, че я обичаш?

Че аз почти не я познавам! Виждала съм я само три-четири пъти, май ни е раничко за обич. Simple Smile

# 424
Възпитавам Човеци! Как се възпитава истински мъж?

# 425
  • София

Добре. Предполагам си си играла с неговите камиончета, а той - с твоите кукли. Аз с моя брат не съм възпитавана по еднакъв начин, просто защото имахме различни интереси.

Възпитавам Човеци! Как се възпитава истински мъж?

Истински мъж се възпитава като ходи на мъжки спортове, излизат с баща си, играе си с момчета, има мъжки интереси, мъжки проблеми за разрешаване и пр. и пр.

# 426
  • София
Как от толкова страници един нямаше на 100% с твоите разбирания. Замисли се

Имаше, имаше, ама не смеят да пишат тук, че са ви много големи устите. Хайде сега да си приберете мненията, щото решавам да действам по вашия почин - имаш мнение, даваш, пък аз ще реша дали да го използвам. Че нещо ми звучите точно като такива, каквато мен се опитвате да изкарате. Wink Месещи се брутално в делата на другите.
Върни се и прочети отново първият си пост.
После или се посмей с нас или се врътни и се дръж като ощипана девойка и си живей с твоите разбирания. Човек споделил лично мнение не лъже по презумпция. Ти не вярваш на Гинка, Минка и Добринка, аз не вярвам на теб, че жена с подобен интелект ще изпадне на нивото на махленска простачка.

# 427
  • при късмета
 Има огромна разлика между това да си мъжка или женска майка по отношение на семейството на синът ти или дъщеря ти. Има една поговорка - "От където е жената, от там е и родата". Помисли върху нея.
Като всичко от твойто време и поговорките вече не са меродавни. ще си умреш на мъка, че ти си слушкала мама по задължение, пък не можеш да накараш младите да го правят.
Аз пък съм на мнение, че добре правят като не слушат (не само семейството на сина ти, а повечето).
В днешно време не можеш да живееш с остаряли и доказано неработещи практики. По този начин бихме се върнали назад, няма да се развиват отношенията в друга посока. Глупавите стереотипи само по този начин ще се разчупят. Който не ги приеме ще си остане в минабото, но ще си остане сам.

Истински мъж се възпитава като ходи на мъжки спортове, излизат с баща си, играе си с момчета, има мъжки интереси, мъжки проблеми за разрешаване и пр. и пр.
ooooh!
И този ти стереотип или поне представа са крайно остарели и неверни. Един проблем може да е еднакъв и за мъж и за жена.

# 428
Какво значение имат играчките с възпитанието? Мъжете се раждат мъже, а ние ги възпитаваме да са добри хора.Както и няма значение,дали ще даваш на момиченце камиончета,то няма да стане мъж Simple Smile
А това за разходките с тати и мъжките спортове е пълна глупост  ooooh! Момиченцата не трябва да излизат с бащите си ли? Синовете ми говорят с мен за всичко,както и с баща си, дори за любовни въпроси мен питат  Wink

# 429
  • София

Добре. Предпоагам си си играла с неговите камиончета, а той - с твоите кукли. Аз с моя брат не съм възпитавана по еднакъв начин, просто защото имахме различни интереси.

Хм, той е по-голям от мен, та му беше минало времето за играчки, но пък аз се възползвах от неговите. Иначе, да, имаме и различни интереси, различни хора сме, все пак.

Всъщност, не се сещам за една причина, поради която брат и сестра да се възпитават различно.

# 430
  • София
После или се посмей с нас или се врътни и се дръж като ощипана девойка и си живей с твоите разбирания. Човек споделил лично мнение не лъже по презумпция. Ти не вярваш на Гинка, Минка и Добринка, аз не вярвам на теб, че жена с подобен интелект ще изпадне на нивото на махленска простачка.

Пускам първия пост, много моля да ми посочиш кое по-точно му е смешното?
Здравейте,
От доста време чета тук, но не пиша. Забелязвам, че има много интелигентни и намахани (в добрия смисъл на думата) жени и мъже, даващи мнения. Та, дойде и моят ред да ви питам нещо. Значи казусът е такъв - синът ми има сериозна приятелка, за която ще се жени. Давам им жилище, където да живеят и което в момента ремонтират. Обаче какво се случва - сега са решили да си купят една мебел, която е огромна и според мен излишно ще им затрудни живота - няма да имат място къде да се обърнат. Аз не живея с тях. Та, мебелта едно, че е огромна, второ е и страшно скъпа. Сега, представете си вашите мили дечица пораснали. И освен тях, още едно се присъединило (в случая, бъдещата снаха). И решават да извършат една велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват. Та как ще постъпите? (Аз вече съм изказала мнението си, в което те определено няма да се вслушат). Та, ще сложите ли вето или ще ги оставите да си счупят главите?

# 431
  • София
За повторението на първия пост - бих ги оставила да си "чупят главите", но без да финансирам начинанието. Дала съм апартамент, да се обзавеждат сами и да се оправят.

# 432
  • София
Цялата тема е супер смешка, как не го разбра!? Тема във форум за един диван и епохалните последици за бъдещото семейство Shocked

И целият пост не е търсена на отговор - ти отговора вече си го знаела. Wink

# 433
  • София
Аз пък съм на мнение, че добре правят като не слушат (не само семейството на сина ти, а повечето).
В днешно време не можеш да живееш с остаряли и доказано неработещи практики. По този начин бихме се върнали назад, няма да се развиват отношенията в друга посока. Глупавите стереотипи само по този начин ще се разчупят. Който не ги приеме ще си остане в минабото, но ще си остане сам.

ooooh!
И този ти стереотип или поне представа са крайно остарели и неверни. Един проблем може да е еднакъв и за мъж и за жена.

В каква друга посока ще се развиват отношенията? Thinking

Един проблем - да, но цялостното възпитание не включва само един проблем, а много проблеми, някои от които са различни при мъжете и при жените. Точно тях визирам като казвам, че има разлика при възпитанието на момче или момиче.

# 434
  • Бургас

Пускам първия пост, много моля да ми посочиш кое по-точно му е смешното?
Здравейте,
От доста време чета тук, но не пиша. Забелязвам, че има много интелигентни и намахани (в добрия смисъл на думата) жени и мъже, даващи мнения. Та, дойде и моят ред да ви питам нещо. Значи казусът е такъв - синът ми има сериозна приятелка, за която ще се жени. Давам им жилище, където да живеят и което в момента ремонтират. Обаче какво се случва - сега са решили да си купят една мебел, която е огромна и според мен излишно ще им затрудни живота - няма да имат място къде да се обърнат. Аз не живея с тях. Та, мебелта едно, че е огромна, второ е и страшно скъпа. Сега, представете си вашите мили дечица пораснали. И освен тях, още едно се присъединило (в случая, бъдещата снаха). И решават да извършат една велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват. Та как ще постъпите? (Аз вече съм изказала мнението си, в което те определено няма да се вслушат). Та, ще сложите ли вето или ще ги оставите да си счупят главите?

Има няколко смешни неща /ако това е точната дума/:
1. Сина ти ще се жени, т.е ще става глава на семейство, а ти още си позволяваш да му дърпаш ушите и да му налагаш "вето" все едно е тийнейджър, нарушил вечерния си час.
2. Ще ти ремонтират жилището, което уж си им дала..........ама за малко - смяташ, че едва ли не трябва да ти целуват краката затова, че си им дала наготово жилище, а всъщност не те, а ти печелиш от цялата работа, защото те реално нищо не получават, а даже се набутват с ремонти за жилище, в което ще живеят само временно.
3. Позволяваш си да им се бъркаш във финансите, което е недопустимо /Много често съм усещала, че майка ми не е съгласна с някое мое финансово решение, но си мълчи и думичка не казва. Само веднъж опита и стана много грозно/.
4. И не на последно място - любимото ти вето. Нали сина ти ще се жени - какво вето, какви пет лева. Утре така ли мислиш да го унижаваш и пред собствените му деца.
5. Казваш, че вече си изказала мнението си пред тях, но въпреки това изгаряш отвътре, че няма да го вземат предвид и не може да се примириш. Представи си, че утре няма да са диваните, а сватбата на "децата", имената на внуците, начина им на отглеждане и възпитание. Щом за един диван изписахме 29 стр, представям си какво ще е за по-важните неща  newsm43

Общи условия

Активация на акаунт