За свекървите, децата и още нещо...

• 61 061
  • 975
  •   1
Отговори
# 525
Тя темата отдавна вече не е за дивана  само, както сподели и авторката . Което е страшно . Още по-страшното е ,че е повдигната от приемаща се за уж модерна и"лъскавичка"(цитирам по памет) бъдеща свекърва .От моя житейски опит знам,че под лъскавото се крие нещо много,много лошо и грозно. Кой какво дал,пък помогнал ....все тая ,след като насреща няма Човек. Точка.Друго няма.
 Та тази тема ме наведе на едни мисли,мани не  ти е работа. Дъщеря ми,живот и здраве и тя ще е снаха. Ами ако попадне на таквъзи лъскавичка,каква ще я свърша-идея нямам. Пази, Боже !

Примери като този на  percepolis ,колкото щеш . Препатила съм и аз .Аз и на бас се хванах с авторката,че няма да е само дивана,ама нейсе....Не иска да разбере жената. Нейна воля !Та само искам да и кажа. Да,ние още не сме станали свекърви,нямаме опит като такива . Но и ти нямаш . Чупи си главата,като продължаваш така.

# 526
А всичко това почна от неодобряването на скъпата пералня на младото семейство

Тук жизненоважно е да се уточни кой я е закупил и е сервирал ябълката на раздора.

За съжаление, мога да уточня, защото още тогава си помислих, че от такива действия няма нищо добро да излезе. Значи се случва следното - снахата си избира скъпа пералня, синът в разговор казва на бащи си, че ще си купуват пералня и бащата се тръшва да я плати, защото снахата била по майчинство.
Още тогава си помислих - добре, че у нас единствения, който избира ел.уреди  е мъжът ми. Сега си мисля - добре, че единствената, която избира мебели и изобщо обзавеждане за дома ни съм аз. Парите са наши.

# 527
  • София
Та тази тема ме наведе на едни мисли,мани не  ти е работа. Дъщеря ми,живот и здраве и тя ще е снаха. Ами ако попадне на таквъзи лъскавичка,каква ще я свърша-идея нямам. Пази, Боже !
Ъмъхъммм, каква ще я свършиш ли?! Сигурно ще хвърчи лъскава перушина.  Mr. Green
Аз също, живот и здраве, ще съм тъща, и въпреки че съм доста устата, отсега знам, че за да ми е добре дъщерята, ще си сложа цип на устата.  Grinning

# 528
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
А всичко това почна от неодобряването на скъпата пералня на младото семейство

Тук жизненоважно е да се уточни кой я е закупил и е сервирал ябълката на раздора.

Значи се случва следното - снахата си избира скъпа пералня, синът в разговор казва на бащи си, че ще си купуват пералня и бащата се тръшва да я плати, защото снахата била по майчинство.

Абсолютно аналогично на случая в темата ми звучи

# 529
  • Tам през Атлантическия океан
Искам да попитам и тези, които писаха, че не биха дали на децата си жилища, и лееекичко осъдиха тези, които живеят в наследствени такива. Вие, драги, ако имате имоти, на кого бихте ги оставили, ако не на децата си? Ще си ги носите ли някъде, или? Не бихте ли искали, по някакъв начин да помогнете на децата си? Аз разсъждавам така-знаейки колко заробващ е един ипотечен кредит, и колко непосилен е за прекалено много българи, ако мога да си позволя да оставя жилище на децата си, не бих се замислила. И не защото не искам да се научат да самостоятелни. А защото не смятам, че съм родила децата си, за да ги бичувам с всички гадости, които се случват. Да, със сигурност един млад човек се чувства изключително независим, когато сам си е купил/изплатил жилището. Но и със сигурност, не всеки млад човек може да си го позволи. И при положение, че имам един апартамент свободен, защо трябва да накарам детето си да тегли кредит, че да си купи жилище, или да плаща наем, само и само да не му давам наготово жилище?
Разсъждавам си просто...Ако не искате, не ми отговаряйте, не сте длъжни.

За Бг да , НО нямаше да го преостъпя в началото  Grinning Ако видя че се справят , живеят и се събират да направят тази стъпка  да изплаща/купуват  апартамент. А може и да се окаже че се справят чудесно ,  малко са но има семейства изплащат апартаменти и в Бг без някакви драстични лишения.

А я да ви питам , ако имате повече от 1 дете а заветният апартамент е един какво правите  Sunglasses ?!

# 530
  • София
... Дъщеря ми,живот и здраве и тя ще е снаха. Ами ако попадне на таквъзи лъскавичка,каква ще я свърша-идея нямам. Пази, Боже !
...

Там е работата, че не е нужно ти да "я" вършиш. Би трябвало дъщеря ти сама да "я" свърши. Защото, ако ти решиш да се месиш, същото право на намеса има и свекървата. Ако си научила дъщеря ти да цени себе си и да се чувства добре в кожата си, на каквато и свекърва да попадне, дъщеря ти ще си реши проблема доста лесно.

# 531
  • град-държава
Desss, аз съм едно дете, но наскоро се наложи дори на свекърва си да кажа, че като имаш само за едното, това означава, че нямаш и за двете.
Това по повод, че мъжът ми и брат му не поддържат връзка от няколко години, а те (свекърите) като не знаят какви ги вършат с децата си, да не се мъчат сега да лепят това, което няма лепене и да оставят всеки по пътя си, и да не ми тормозят мъжът с истории от селски вечеринки.

# 532
  • Бургас
Дори и ако някой ми даде наготово жилище, в което да живея, това няма да ме спре да си купя мое собствено. Все пак всичко се случва. Ако утре си развалим отношенията с щедрия дарител може да остана на улицата, барабар с едно-две деца на ръце. Предоставянето на жилище е чудесна възможност и улеснение за спестяване, за да си вземеш след време някакъв имот. Дори и да не отидеш да живееш в този имот някой ден ще го дадеш на детето си или ще го даваш под наем. Така освен имота, в който живееш ще се сдобиеш с още един, а защо не и два.

# 533
Popule,

Разбирам, че имаш две жилища: едното го ползваш ти, а другото го предоставяш за живеене на сина ти.

Ако не ти е проблем, можеш ли да кажеш каква е ситуацията относно:

1/ Имаш само един син, или имаш и друго/и/ дете/деца? Не би било честно спрямо другото дете да не му предоставиш същите условия;

2/ Твоите две жилища си ги придобила изцяло със свои средства и без помощ от родители? Получила ли си в наследство жилище? грижила ли си се за родителите си?

Иначе за диваните: както разбирам искаш да им направиш подарък; казваш, че им даваш определена сума и от там нататък те си решават дали ще се вместят или ще додават от тях, и разбира се,  че диваните ще са по техен вкус.

# 534
... Дъщеря ми,живот и здраве и тя ще е снаха. Ами ако попадне на таквъзи лъскавичка,каква ще я свърша-идея нямам. Пази, Боже !
...

Там е работата, че не е нужно ти да "я" вършиш. Би трябвало дъщеря ти сама да "я" свърши. Защото, ако ти решиш да се месиш, същото право на намеса има и свекървата. Ако си научила дъщеря ти да цени себе си и да се чувства добре в кожата си, на каквато и свекърва да попадне, дъщеря ти ще си реши проблема доста лесно.
Абсолютно съм съгласна . Така ги възпитавам и двамата-и сина и щерката .Но като се знам каква съм откачалка... Mr. Green

# 535
  • където ми харесва

А я да ви питам , ако имате повече от 1 дете а заветният апартамент е един какво правите  Sunglasses ?!
Е, аз успях да си реша въпроса кардинално.
Обаче, все си мисля, че ако имах само един апартамент, при наличието на две деца, вместо да се надявам, че няма да се избият, при подялбата му, щях да го продам и да разделя сумата на две равни части-на всяко дете по равно. Така ще имат правото да решат какво да правят със сумата. Дали да я вложат в образование, в свой собствен дом или в нещо друго.  Laughing

# 536
Дори и ако някой ми даде наготово жилище, в което да живея, това няма да ме спре да си купя мое собствено. Все пак всичко се случва. Ако утре си развалим отношенията с щедрия дарител може да остана на улицата, барабар с едно-две деца на ръце. Предоставянето на жилище е чудесна възможност и улеснение за спестяване, за да си вземеш след време някакъв имот. Дори и да не отидеш да живееш в този имот някой ден ще го дадеш на детето си или ще го даваш под наем. Така освен имота, в който живееш ще се сдобиеш с още един, а защо не и два.

Много добър пост.

# 537
  • София
...

Абсолютно съм съгласна . Така ги възпитавам и двамата-и сина и щерката .Но като се знам каква съм откачалка... Mr. Green

Е сега, и ти като авторката на темата, ще се месиш там, където не ти е работата  Mr. Green

# 538
  • София
При нас няма такава опасност. Смятам да остана с едно дете, което ще получи всичко. Майка ми е едно дете, аз съм едно дете, така че нищо не се дели.

# 539

Абсолютно съм съгласна с теб! Ние с мъжът ми така направихме - въпреки, че свеки му е дарила жилището, в което живеем, купихме си наше, в което никога не сме живели. Ако някой от синовете се зажени и е тук, ще отиде да живее в него.

Общи условия

Активация на акаунт