За свекървите, децата и още нещо...

• 61 061
  • 975
  •   1
Отговори
# 540
Desss, аз съм едно дете, но наскоро се наложи дори на свекърва си да кажа, че като имаш само за едното, това означава, че нямаш и за двете.
Това по повод, че мъжът ми и брат му не поддържат връзка от няколко години, а те (свекърите) като не знаят какви ги вършат с децата си, да не се мъчат сега да лепят това, което няма лепене и да оставят всеки по пътя си, и да не ми тормозят мъжът с истории от селски вечеринки.

Peace

Popule,

Разбирам, че имаш две жилища: едното го ползваш ти, а другото го предоставяш за живеене на сина ти.

Ако не ти е проблем, можеш ли да кажеш каква е ситуацията относно:

1/ Имаш само един син, или имаш и друго/и/ дете/деца? Не би било честно спрямо другото дете да не му предоставиш същите условия;

2/ Твоите две жилища си ги придобила изцяло със свои средства и без помощ от родители? Получила ли си в наследство жилище? грижила ли си се за родителите си?

Иначе за диваните: както разбирам искаш да им направиш подарък; казваш, че им даваш определена сума и от там нататък те си решават дали ще се вместят или ще додават от тях, и разбира се, че диваните ще са по техен вкус.

Ей,те тук е драмата  Crazy

# 541

Не е казвала, че ще си го вземе, а че силно се надява синът й един ден да направи свое собствено, а не да лежи наготово. Съвсем различно е, според мен.
Няма да си го вземе, ама не го и дава! Аз нещо съвсем се обърках!  newsm78

Как да не го е дала? Да им го отстъпи да живеят там, да плаща ремонт и да помага с обзавеждането какво е? Какво се разбира под даване - даряване? Не мисля, че е разумно да се дарява имот на зелено-младо момче или момиче, защото то както днес си купува диван, дето не влиза в хола, така утре може да реши (с най-добри намерения) да продаде апартамента, уж за по-голям или удобен, но пак да не си направи добре сметката и да загуби всичко. И накрая да остане на улицата или пак при мама Simple Smile Толкова ли лесно според вас се раздават жилища, колко апартамента сте купили вие лично и толкова ли сте си надвили над масрафа, та дарявате имоти наляво и надясно? Или по темата се упражняват момичета с по 4-5 години брак, малки деца и неуреден жилищен въпрос, които чакат на родителите си и се ядосват, че те не им дават.

zon, авторката отдавна каза, че има още един син и се надява, когато му дойде времето да се отдели, да може и на него да предложи същата помощ. Дали жилищата са купени от нея или получени в наследство няма особено значение, нейни са си. От обясненията за масата обаче (че нямало да има място за маса Simple Smile) май е ново строителство - хол с кухненски бокс, т.е. вероятно си го е купувала тя. Тя въпросът с дивана си го реши още на първите страници някъде - остави ги да са по техния си вкус, ама ние тук обичаме да си приказваме  Joy

# 542
Абе приказваме си ние... и докато си приказваме,си казваме едни работи,които някои хора усилено се правят,че не виждат .

# 543
  • София
птица, бях на 18 години, когато баба и дядо ми приписаха къщата си в центъра на провинциален град. Едва сега осъзнавам какво доверие са ми гласували. Това е голяма отговорност, затова винаги съм се стремяла да им оправдая доверието и да не съжаляват за стореното. Но и те си ме познаваха - знаеха, че съм разумен човек, все пак те са ме отгледали и възпитали.

# 544
  • Tам през Атлантическия океан

А я да ви питам , ако имате повече от 1 дете а заветният апартамент е един какво правите  Sunglasses ?!
Е, аз успях да си реша въпроса кардинално.
Обаче, все си мисля, че ако имах само един апартамент, при наличието на две деца, вместо да се надявам, че няма да се избият, при подялбата му, щях да го продам и да разделя сумата на две равни части-на всяко дете по равно. Така ще имат правото да решат какво да правят със сумата. Дали да я вложат в образование, в свой собствен дом или в нещо друго.  Laughing

Чакай , чакай а ти къде ще отидеш  Rolling Eyes къде ще живееш  Wink
Или имаш още 1  Laughing Hug

Много родители се връщата на село  Sunglasses немили не драги и преотстъпват  жилището у градО на дечицата.  Flutter

# 545
Тони, така е, голямо доверие са ти имали и ти си го оправдала Peace Не си и единствената, може и момчето на авторката да е като теб, но това не означава, че всички са така. Има много случаи на глупашко пропиляване на събирани с поколения имоти.

Дори и ако някой ми даде наготово жилище, в което да живея, това няма да ме спре да си купя мое собствено. Все пак всичко се случва. Ако утре си развалим отношенията с щедрия дарител може да остана на улицата, барабар с едно-две деца на ръце. Предоставянето на жилище е чудесна възможност и улеснение за спестяване, за да си вземеш след време някакъв имот. Дори и да не отидеш да живееш в този имот някой ден ще го дадеш на детето си или ще го даваш под наем. Така освен имота, в който живееш ще се сдобиеш с още един, а защо не и два.
Абсолютно съм съгласна с теб! Ние с мъжът ми така направихме - въпреки, че свеки му е дарила жилището, в което живеем, купихме си наше, в което никога не сме живели. Ако някой от синовете се зажени и е тук, ще отиде да живее в него.

Ми нали и авторката това обяснява от самото начало. Като се впихте в тези дивани и нежеланието й да дава излишни пари, та нищо друго не видяхте Laughing

# 546
Да темата е дълга и съм изпуснала нишката.

Относно начина на придобиване на жилищата има значение дотолкова:
какви са разбиранията на авторката - дали би стимулирала децата си да придобият собствено жилище с нейна помощ /спестяване докато живеят в нейно жилище и/или предоставяне на част от средствата за закупуване собствено жилище от децата и изплащане от тях/.

Иначе ако имат намерание за постоянно да живеят в нейното жилище и да не закупят свое, натоварват следващото поколение - своите деца, като ги оставят без стартов капитал за закупуване на тяхно жилище.

А и все пак второто жилище е спестяване на авторката, гарантиращ и допълнителен доход, специално когато спре да работи и доходът и спадне.

# 547
Не мисля, че е разумно да се дарява имот на зелено-младо момче или момиче, защото то както днес си купува диван, дето не влиза в хола, така утре може да реши (с най-добри намерения) да продаде апартамента, уж за по-голям или удобен, но пак да не си направи добре сметката и да загуби всичко. И накрая да остане на улицата или пак при мама Simple Smile Толкова ли лесно според вас се раздават жилища, колко апартамента сте купили вие лично и толкова ли сте си надвили над масрафа, та дарявате имоти наляво и надясно? Или по темата се упражняват момичета с по 4-5 години брак, малки деца и неуреден жилищен въпрос, които чакат на родителите си и се ядосват, че те не им дават.

Именно  Mr. Green

Нищо страшно не виждам децата да се поочукат в живота , живи здрави да са само  Peace

На вън това което виждам , родителите пускат децата си не са залепнали за тях , помагат им но при нужда.
   Имаше един познат на мъжа ми учи , работи , по едно време го закъса прибра се в къщата на майка си , после пак се изнесе. Помагат , ама от помагане до помагане има разлика .  Wink

Това че някой не ти е до гъза и не ти е предоставил жилище  (примерно)  , не значи че ако закъсаш не се справяш няма да е до теб да те извади.
    Здарави , прави ,  млади хора живота е пред тях .....

Помага се на хора в нужда или в неравностойно положение  Rolling Eyes
Младите трябва да им се даде шанс сами да пробват да се справят , ако нещо не върви родителите ще помагат , ясно е  Grinning

# 548
птица,неглижираш темата. Сега не искам да търся цитати от рода на-око за око,зъб за зъб,любов за любов,пък апартамент за уважение . Ама уважението трябва да се изразява в туй щото да се купува мебел по вкуса на авторката,а не на младото семейство .Пък щом тя давала парите , да я слушат,разбирай -уважават.  И такива нещица..

# 549
  • София
Дес, интересно ми е, ако твоите родители ти бяха подарили някой от имотите си, дали щеше да вадиш същата логика.

Чудесно.

# 550
  • София
Не разбирам, за какво спорите? Едно е да ти дадат жилище да живееш в него докато се окопитиш и можеш да имаш твое, а съвсем друго да му направят и ремонт, и да го обзаведат и да ти го поднесат на тепсия, не мислите ли?

Защото авторката точно това прави - ремонтира и обзавежда, а синчето харесва... Съжалявам, но не го намирам за нормално - имала жилище, дала им го - ОК, няма нужда да теглят сега кредит и да купуват жилище, може изобщо да не стигнат до брак. Но останалото си е тяхна работа  Peace

# 551
Прави ми впечатление, че авторката често повтаря думата "уважение".
За мен обаче има огромна разлика между "уважение" и "послушание"  Naughty
Не бих допуснала някой (било то и собствената ми майка) да ми дава акъл какво да правя в дома си.

# 552
  • град-държава
Често от децата си патят родители, които никога не са им гласували за нищо доверие. Никога не са има дали възможност да разберат и да се научат, как се цени и пази доверието.

# 553
Дес, интересно ми е, ако твоите родители ти бяха подарили някой от имотите си, дали щеше да вадиш същата логика.

Чудесно.

Не , разбира се , предполагам . Thinking
Ама то и твойта нямаше да е същата ако ....нали  Peace

Те имотите за за нас така или иначе  Wink
но ако ги бяхме (аз и брат ми ) получили  безвъзмездно в ранна възраст  Mr. Green
на дали щяхме да се справяме по този начин и да опитаме неща , които при наличето на такава помощ нямаше да предприемем    Grinning  

# 554
  • София
Дзвер, ами ето - аз не разбирам защо авторката се напъва да прави ремонти и да финансира някакви покупки, при положение, че има недоволство от нейна страна. Да спира кранчето и да не се мъчи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт