За свекървите, децата и още нещо...

• 60 882
  • 975
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Mi, ако свекърва ми имаше великите претенции да кръстя дъщеря си на нея, напук щях да я кръстя на майка ми, при все, че не бих имала намерение да кръщавам на нито една от двете.  Mr. Green (Пу-пу, свекърва ми е с възможно най-селското име, докато майка ми е с хубаво.)

# 646
Мда, напълно те разбирам.

# 647
  • Бургас

Аз бих пожелала на младото семейство да се нанесе скоро в собствен дом и да се сдобият с момиченце, което снахичката да кръсти дословно на майка си.  Grinning

Тонка, това направо прозвуча като клетва  Mr. Green

Много хубава клетва при това. Дай Боже всекиму собствен дом и момиченце.

# 648
  • sofia
Важно е да е честна "сделката" - давам ви това, а от вас очаквам онова - вярно, че обещаването не е като даването, ама поне да си изложил предварително очакванията.

Моят свекър е обратното - гледа да преметне (къде на дребно, къде на едро) собствените си деца. Свекърва ми, пък е тоталната противоположност- каквото може дава.

Нашите не ги споменавам, защото се "покриват" успешно.

Та, бъдещата свекърва (авторката) не е толкова лоша. Вярвам, че с добронамерени разговори ще се наместят нещата. Винаги в роднински взаимоотношения има толкова нюанси, че е много трудно да се прецени ситуацията "отвън". Отделно, че с годините са натрупват и положителните, и отрицателните чувства и това си има последствия.

ПП: И двете ми деца носят имена, които няма никой от околните роднини. Поради дългата и сложна фамилия на баща им решихме имената да кратки, ясни за изписване и на български, и с латински букви

# 649
Как говорите за сделка,все едно ще продават и купуват ниви и само това. Това е бъдещо семейство. Rolling Eyes  Къде са елементарните човешки отношения в цялата работа ?
Даваш,защото си майка,защото така искаш да подпомогнеш детето си,защото ти е хубаво да дадеш. Толкоз.
Останалото като уважение,ама не послушание,нали,благодарност и тям подобни ,зависи от нюансите. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 12:08 от ol

# 650
  • sofia
Как говорите за сделка,все едно ще продават и купуват ниви и само това. Това е бъдещо семейство. Rolling Eyes  Къде са елементарните човешки отношения в цялата работа ?

Просто не си се сблъсквала с подобни хора.....и аз си мислех, че не съществуват и не е възможно родител да подхожда така към детето си.

# 651
  • Бургас
Как говорите за сделка,все едно ще продават и купуват ниви и само това. Това е бъдещо семейство. Rolling Eyes  Къде са елементарните човешки отношения в цялата работа ?

Просто не си се сблъсквала с подобни хора.....и аз си мислех, че не съществуват и не е възможно родител да подхожда така към детето си.

Аааа, можеше и по-зле да е. За съжаление една огромна част от родителите изнудват и манипулират децата си и го правят без да са им дали нищо през живота си. Авторката поне им е дала нещо насреща /дето се казва - има някакъв утешителна награда за младите, за да изтърпят цялата тази намеса/. Има родители, които хем са нагли, месят се и дават акъли, хем нищо не са направили за децата си /нито във финансово, нито в емоционално отношение/, но си позволяват "лукса" да си муфтят децата на принципа "Аз /само/ те родих, ти си ми длъжен цял живот".

# 652
  • Tам през Атлантическия океан

Аааа, можеше и по-зле да е. За съжаление една огромна част от родителите изнудват и манипулират децата си и го правят без да са им дали нищо през живота си. Авторката поне им е дала нещо насреща /дето се казва - има някакъв утешителна награда за младите, за да изтърпят цялата тази намеса/. Има родители, които хем са нагли, месят се и дават акъли, хем нищо не са направили за децата си /нито във финансово, нито в емоционално отношение/, но си позволяват "лукса" да си муфтят децата на принципа "Аз /само/ те родих, ти си ми длъжен цял живот".

А има и обратното , дечица които мислят че родителите са им длъжни  Sunglasses
и  муфтят ......  Mr. Green
"Щом си ме родил/създал  , си ми длъжен. "   Sunglasses

# 653
  • където ми харесва
В този ред на мисли, не знам изобщо как може на такъв човек да се казва родител.
Той ти е дал живот, ти трябва да си му благодарен во веки.
Ама, ти виновен ли си, че раждайки се, си задоволил егоистичното желание на родителя си да се възпроизведе? Повдига ми се от такива животни. Crossing Arms

# 654
  • Бургас

А има и обратното , дечица които мислят че родителите са им длъжни  Sunglasses
и  муфтят ......  Mr. Green
"Щом си ме родил/създал  , си ми длъжен. "   Sunglasses

За съжаление и такива ги има много. Като цяло рядкост са семействата, в които има баланс в отношенията и никой не е виснал на врата на другия. Някои смятат, че е по-лесно да муфтиш роднините си вместо да се напънеш да се справиш сам.

Права е Adellle  . Само, че някои хора създават деца именно, за да се сдобият с болногледачи и допълнителен източник на доходи към пенсиите им някой ден. Смешно е, защото накрая може да ти излязат криви сметките. Колко възрастни хора тънат в мизерия и децата им не ги поглеждат. Някои - с право не ги поглеждат.
Моите свекъри са си паднали на гъ*а с такъв добър син като мъжа ми /добър, та чак простодушен на моменти/. Аз ако бях на негово място нямаше да ги погледна, пък какво оставаше да им удисвам на акъла за разни дребни услуги.

# 655

За съжаление и такива ги има много. Като цяло рядкост са семействата, в които има баланс в отношенията и никой не е виснал на врата на другия. Някои смятат, че е по-лесно да муфтиш роднините си вместо да се напънеш да се справиш сам.

Не е нужно да се муфти има родители сами дават , предлагат  Grinning
Но както казах назад такива 'подаръци'  волно или не прекалено  обвързват в съобразяване и двете страни , да не кажа длъжни  Rolling Eyes

# 656
Искам да питам модератор или администратор в този клуб на  "Семейни отношения", защо се толерират изключително груби обиди и квалификации, от определени потребители. При условие, че авторът на темата многократно заяви дадена позиция, даден въпрос, а обидите валят ли, валят...

Примерно персона, която е заявявала, че са я поддържали и гледали, когато не е имала работа и доходи, че  са и "приписани" имоти , ето как обижда автора на темата:

"Цената, която смяташ, че младите трябва да плащат заради апартамента ти в центъра на София и тъпия диван, за мен е непосилна. И как изобщо смееш да говориш за майчини чувства, не ти ли е неудобно."

"Егати и откаченячката. Без извинение.  Peace
Намери си психиатър  остави децата си намира. "

Очаквам публичен отговор, защо се толерира такова поведение в 44 страници. При условие, че се излиза много от съществото на зададения въпрос. А всъщност, се излиза с откровени  обиди , нападки, обещания, клевети и заявления, към човек, чието положение изобщо не е въпрос на обсъждането и така зададената тема!

# 657
el_pl , хах да  Peace споделям

Авторката ми е симпатична и искренна някак си , не се прави  Wink просто си казва открито как наистина чуства нещата , не се криви  Wink

И случая ми затвърждава мнението че тези подаръци , 'задължават' *,  обвързват * и това добре се знае и от двете страни , не е нужно да се казва . Темата за свекървите също е показателна  Grinning

* разбира се че има и изключения  Peace  (те пишат тук) но при болшинството е така  Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 14:55 от Desss

# 658
  • София
el_pl, имаш ли проблем с намирането на бутона "Извести модератор" или да ти помогна за доноса? И моля те, друг път можеш открито да напишеш ника ми, а не така изотзад като мишка да ми прилазваш. Интересно как само от моите постове си ровила и цитирала, при всичкия този материал.  Wink

Заставам зад всичко, което съм написала и не се извинявам за което. За да ми прикипи да напиша подобно нещо, значи има причина. Май тенденциозно пропускаш постовете на авторката.

# 659
el_pl , хах да  Peace споделям

И случая ми затвърждава мнението че тези подаръци , 'задължават' *,  обвързват и това добре се знае и от двете страни , не е нужно да се казва . Темата за свекървите също е показателна  Grinning

Задължава естествено, това се казва елементарна благодарност, защото вместо тази женица да си отиде на един презокеански круиз, тя дава...и дава с душа и сърце и се опитва да влее разум, че няма нужда човек да си профука всичко за даден предмет, а трябва да спести, да свие - примерно...но не. Обиди, клевети...

Цялата ни държава е пълна с хора, които незачитат елементарни морални норми (доказателствата са на всеки милиметрър- от спрелите върху пешеходни пътеки, през "люпенето" на семки навсякъде, до побоищата и прегазените деца по пътищата). Въпросни персони с 46 преписки и дела, персони с брутално до празни души.  Персони с наливани средства в гушите им, наливали, дори една благодарност, дори едно нормално отношение не съществува...

Това нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт