За свекървите, децата и още нещо...

• 60 693
  • 975
  •   1
Отговори
# 810
  • при късмета
Popule, ти сериозно ли мислиш, че би могла да "спасиш" брака на сина си, ако не дай боже тръгне да се разпада. Като начало те още нямат брак, ти какви планове имаш, да знаеш че ще се скарат за дивана и че после ти ще спасиш тоя брак.  ooooh! Кажи честно, вярваш ли си  Shocked
Родители на младите са в състояние със съветите си да съсипят брак, но да го спасят никога. Това, че родителите са дали нещо, било то и голямо на младите не им дава никаво право да се бъркат в отношенията им.
Няма нормален човек, който да стои в брак който не си заслужва и да послуша майка си да го направи. Няма. Пак повтарям, нормален.
При това в този брак има и друга страна. Ако едната майка е в състояние (в което много се съмнявам) да повлияе на детето си, как ще накара другата страна да се съобрази? С какво право и на какво основание? Няма такова

# 811
  • София
Минах на новата визия и видях илюстрацията.
Не ми харесва, но едва ли е важно моето мнение.

Само за информация: Това НЕ Е "диванът на раздора". Просто някаква картинка от сайт за грозно обзаведени домове, по-конкретно много претрупани. Естествено, че няма да ти харесва, затова я постнах, да илюстрирам как лошо изглежда претрупана стая. Peace

А какъв е смисъла на твоята "илюстрация"?

# 812
  • София
Popule, ти сериозно ли мислиш, че би могла да "спасиш" брака на сина си, ако не дай боже тръгне да се разпада. Като начало те още нямат брак, ти какви планове имаш, да знаеш че ще се скарат за дивана и че после ти ще спасиш тоя брак.  ooooh! Кажи честно, вярваш ли си  Shocked
Родители на младите са в състояние със съветите си да съсипят брак, но да го спасят никога. Това, че родителите са дали нещо, било то и голямо на младите не им дава никаво право да се бъркат в отношенията им.
Няма нормален човек, който да стои в брак който не си заслужва и да послуша майка си да го направи. Няма. Пак повтарям, нормален.
При това в този брак има и друга страна. Ако едната майка е в състояние (в което много се съмнявам) да повлияе на детето си, как ще накара другата страна да се съобрази? С какво право и на какво основание? Няма такова

Аз единствено и само бих направила опит да спася брак на сина си, ако от този брак има родени деца. Тогава имам пълното право да се намеся и да направя този опит, защото тези деца, освен, че са техни деца, са и МОИ внуци. А това е лично и смятам, че имам пълното основание да се меся. Аз да не съм някаква лукова глава? Когато дойде до моите внуци, нещата стават сериозни.

# 813
Пепел ми на устата, ама снахата ако си има любовник, или ги си сменя, какво ще му спасяваш на брака?
Или ще натискаш сина ти 'да си трае' 'заради децата'.

# 814
Да, да, то все от добри чувства се тръгва! Все добри съвети давате вие свекървите! Все да помогнете им накрая в се снахитев и криви. Щот не стига, че ви слушат, уважават ви, гледат дас е съобразят с вас от възпитание и уважение към сина ви, ами все не ви стига! Нито благодарността, нито уважението!
Ако искат щес и купят и хеликоптер и ще си го паркират в хола! Не е твоя работа! Може да си майка, но синът ти вече не е на пет! И ако смяташ, че съветите ти само помагат, то Бъди сигурна, че рано или късно на снаха ти ще й писне да те слуша,з ащото вас като ви пуснат под одъра, се качвате на одъра и почвате да командорите директно и да развяваше фасони!
Моята препоръка е дас и седиш у вас с удобните си мебели, стилно обзавеждане и каквото там искаш и да не хвърляш око в чуждата паничка! Щото тя вече е чужда! Не е твоя!

# 815
  • при късмета
Ако брака е несполучлив, децата са последните които имат нужда от него Popule. И на тях ще направиш мечешка услуга. Твоите внуци ще си имат родители, които имат думата заедно с децата. Не ти.
Или защото теб са карали да стоиш в несполучлив брак заради децата и си слушкала мама, ти задължително трябва да причиниш това и на сина ти и на внуците ти? Браво, да те аплодира човек за мисленето ти.
Досега беше горкия ти син, вече ми е жал и за неродените ти внуци.

А ако вината е в сина ти и снахата отказва да го търпи повече. Нея как ще накараш да остане в този брак? От позицията на каква? Внуците ще имат и друга баба, не забравай. Ако тя се намеси ще одобриш ли? Или само ако е на твоето мнение, не на противоположното.
Вече категорично не вярвам, че си на 46г. или просто си се родила стара или до такава степен ти е промит мозъка с остарели стереотипи, че изобщо не проумяваш, че времето и приоритетите на хората са различни.
Пак ще повторя, че баба ми почина на 87 години и не разсъждаваше, като теб, а живя в демокрация 12-13 години  ooooh!

# 816
  • София
Пепел ми на устата, ама снахата ако си има любовник, или ги си сменя, какво ще му спасяваш на брака?
Или ще натискаш сина ти 'да си трае' 'заради децата'.

Каквото ще да правят, тяхна си работа, но да не се развеждат, защото децата имат нужда от баща и майка. Е, ако не могат да се оправят, така или иначе ще се разведат. Но аз поне ще опитам да им спася брака.

А се поспрете малко ве! Кои сте вие, че да ме съдите? Гледайте си в своите паници ако обичате! Така съм решила и така ще постъпя (дано да не ми се налага). Проблем?

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 00:38 от Popule

# 817
Е, ако се разведат, децата не остават без баща и майка.

# 818
  • София
Е, ако се разведат, децата не остават без баща и майка.

Ако се разведат, децата остават при единия родител. Другият е само "уикенд" родител. Не е същото.

# 819
Пак е по-добре, отколкото да живеят в среда тип 'съквартирантство', с напрежение или пък във вечен скандал или други тежки форми.
Плюй в пазвата, и късмет да имат освен 'разумният избор' на партньор.

# 820
Ами затова, за да не се разведат, си затваряй устата и недей дава непоискани съвети. И не прави не поискано добро. Пък и поискани избягвай да даваш.

# 821
Popule, аз ти казах като обещаваш ,си дръж на думата. Обещала си да купиш, видяла си цената и си се отказала.  Снахата и синът ти, едва ли вярват ,че проблемът ти е как ще се разминават . И ти самата сигурно не вярваш, че снахата ти е партия. Заедно са го избрали, но или от такт, или по друга причина нещата пред теб се представят така,че синът ги е харесал. Снахата няма да забрави отмятането ти и най-вероятно в удобния момент ще го спомене пред сина .(удобният е обикновено ,когато се оженият или имат дете). Не познавам човек ,който обича да му се налагат дори и под форма на добри намерения. А ти в момента правиш точно това.
Дръж си на думата ,не давай празни обещания и се поставяй  на местото на снаха си  всеки път, когато си тръгнала да спасяваш сина. (спомняй си за твоята свекърва, сигурна съм,че и тя много обича чадото си.) В противен случай ще загубиш и син ,и внуци ,и т.н.

# 822
  • по пътя на светлината
А....не Naughty
Не ,,върви ли брака,, ,хич няма да се меся,внуците предпочитам (живи здрави) да живеят в нормална среда, отколкото свидетели на проблемите на родителите.
За мен е важно детето ми да е щастливо,внуците спокойни.....
Насила хубост не става Naughty,няма ли я тръпката ,уважението и любовта това вече не е семейство.
Формалните двойки,носят само негативизъм не само за себе си ,но и на децата си.
Рано или късно децата отлитат и поемат по своя път,а родителите остават заедно - как ще ,,живее ,,подобна двойка!?
P.S.Не съм привърженик на думата брак,нито пък е от голямо значение за мен......

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 06:18 от k.a.l.i.

# 823
Досега само попрочитах темата, но това

Цитат
Но аз поне ще опитам да им спася брака.

е репликата на годината.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 824
  • София
Познавам двойки, които след като са се развели, пак се събират да живеят заедно. Имам две познати такива семейства. Това означава, че са премислили. Е, ако могат да го направят по-рано, защо да не опитат? Разводът не е лесно решение, обикновено развеждащите се имат сериозни колебания и ако някой им помогне да превъзмогнат преди всичко собствената си гордост в името на съвместния живот и щастието на децата им, може да им помогне да останат заедно. Е, аз съм решила, че няма да стоя отстрани като някакъв наблюдател от публиката. Това ако съм жива, разбира се и дано да не ми се налага (чукам на дърво). Тук не визирам домашно насилие - синовете ми ръка няма да вдигнат, не съм ги възпитавала така. Пак казвам, дано никому не се налага да се сблъсква с подобен проблем, когато се касае за децата му и внуците му. Те още не са се оженили, вие тръгнАхте да ме бъзгате, че ще се развеждат. Браво бе! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт