За свекървите, децата и още нещо...

• 60 708
  • 975
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Ама разбира се, защото внуците са НЕЙНИ, не разбрахте ли?!
Е, нейни, колко да са нейни. То пък вярно на подигравка обърнахме нещата.
Може да има претенции, въпросът е, че в такава ситуация освен като катализатор, по друг начин не може да помогне.

Хората още не се взели, дом не съградили, деца не родили, ама ние ги подхванахме.....

# 841
То пък вярно на подигравка обърнахме нещата.

Ами на какво да го обърнем... може ли сериозно да се обсъждат абсурдни претенции за нероден Петко.

# 842
Леле , авторката е досущ копие на свекър ми. Simple Smile

Само дето той решил без да ни пита  и сам ни купил холна гарнитура за подарък и цъфна с нея на вратата и се чуди що не сме толко благодарни. Rolling Eyes Та , тук поне авторката е разбрана и ги е оставила да изберат.Само дано един ден да не им натяква.

Но за децата отдавна е отрязан ,че ние отговаряме за тях и ние определяме правилата при възпитанието им.И ако ги взимат на гости трябва да се съобразяват с това .

# 843
Пак е по-добре, отколкото да живеят в среда тип 'съквартирантство',
Плюй в пазвата, и късмет да имат освен 'разумният избор' на партньор.
От опит . До ден днешен .

Добре де, има случаи, при които разводът е най-разумното решение за 1 семейство. Освен това, ако се колебая дали да се развеждам и мъжът ми допусне външна намеса, без значение дали от тъща или от свекърва, това ще ме обърне още повече срещу него.
Да . Пак от опит.

Авторке,то се оказа,че за ситуациите,за които се пише  дотук, някои имаме повече опит от теб . И тъй като е натрупан на база,деца,свекърви,нюанси и т.н. на твое място,вместо да се правя на Батман, ще се вслушам малко. Пък дано се окажат безполезни,да нямаш нужда от тях .

# 844
  • София
Авторке,то се оказа,че за ситуациите,за които се пише  дотук, някои имаме повече опит от теб . И тъй като е натрупан на база,деца,свекърви,нюанси и т.н. на твое място,вместо да се правя на Батман, ще се вслушам малко. Пък дано се окажат безполезни,да нямаш нужда от тях .

Малко трудничко имате повече опит от мен. Нито в разводите, нито в "свекървството". Още свекърви не станали, седнали акъл да дават. А колкото до разводите, хайде позволете и други хора да сме се развеждали, та да знаем как е.  Wink

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 12:12 от Popule

# 845
Не можах да прочета темата, да си призная честно- уплаших се и едновременно зарадвах, че моята свека е направо цвете. Пък аз в съседната тема се оплаках от нея, чак ми стана мъчно.

Моите свекъри ни дадоха /не на мен де, на сина си хахаха/ не малък апартамент в центъра на София, а цяла къща на морето. Опс- единия етаж. Другите два са празни. Като обзавеждахме, теглихме кредит, имаше реплики от страна на свека, но даже не си спомням за какво бяха. Просто не ме интересува, какво остава драма да правим.
После свека реши да боядисва цялата къща. Парите нейни. Занесохме й каталог да избира цвят. После тя замина за Париж- 10 дена стоя там, като се върна толкова беше шокирана от цвета хахаха. Ми да не е ходила в Париж, да беше обикаляла за цветове, майстори и т.н На нас много ни харесва, впоследствие и на нея, поне така каза.
С две думи, авторке, много се надявай снаха ти да е като мен и да не си го слага на сърцето, ти дали ще спиш или няма цяла нощ, от това че съм си купила диван, фурна, кухня и т.н
Не сме се карали с мъжа ми за нито една мебел, дори да отчитаме грешки в някои неща. Поправяме ги. Свека ни финансира почти всяка година /не мен се, сина си хахаха/ да сме си върнели кредитите. Ние пък си купуваме други вещи, мебели, климатици и така. Тя не я знам спи ли или не, ама ние със сина й много добре даже.

# 846
  • София
Добре де, като стигнахме до внуците, кво ще правим с правнуците, т.е. идеята ми е - има ли право авторката да се меси, ако внукът реши да се развежда?

# 847
Добре де, като стигнахме до внуците, кво ще правим с правнуците, т.е. идеята ми е - има ли право авторката да се меси, ако внукът реши да се развежда?

Joy Joy Joy

# 848

Ако е заради дивана- да. Щото преди това ги е предупредила.

# 849
  • София
Не можах да прочета темата, да си призная честно- уплаших се и едновременно зарадвах, че моята свека е направо цвете. Пък аз в съседната тема се оплаках от нея, чак ми стана мъчно.

Моите свекъри ни дадоха /не на мен де, на сина си хахаха/ не малък апартамент в центъра на София, а цяла къща на морето. Опс- единия етаж. Другите два са празни. Като обзавеждахме, теглихме кредит, имаше реплики от страна на свека, но даже не си спомням за какво бяха. Просто не ме интересува, какво остава драма да правим.
После свека реши да боядисва цялата къща. Парите нейни. Занесохме й каталог да избира цвят. После тя замина за Париж- 10 дена стоя там, като се върна толкова беше шокирана от цвета хахаха. Ми да не е ходила в Париж, да беше обикаляла за цветове, майстори и т.н На нас много ни харесва, впоследствие и на нея, поне така каза.
С две думи, авторке, много се надявай снаха ти да е като мен и да не си го слага на сърцето, ти дали ще спиш или няма цяла нощ, от това че съм си купила диван, фурна, кухня и т.н
Не сме се карали с мъжа ми за нито една мебел, дори да отчитаме грешки в някои неща. Поправяме ги. Свека ни финансира почти всяка година /не мен се, сина си хахаха/ да сме си върнели кредитите. Ние пък си купуваме други вещи, мебели, климатици и така. Тя не я знам спи ли или не, ама ние със сина й много добре даже.

Тъжен пост, независимо колко хахаха си сложила... Sad

# 850
  • София
Личен пример на човешкото безочие.
Е, хубаво е, че спят спокойно.

# 851
  • София

Ако е заради дивана- да. Щото преди това ги е предупредила.

Внуците ми като изритат "децата ми" и като ми кацнат "децата" на мен, гет реди на снааата... Joy
Пък после правнуците ми като изритат внуците...ще ме поканят като една доайенка на фамилията да ми празнуват 120 годишнината и ще ме дават по телевизията! Вие да видите па значи...!!!

# 852
Между другото, както беше отбелязано в една друга тема, свекървата не може да е напълно сигурна внуците "нейни" ли са, или не...  Mr. Green

# 853
  • София
И ще разказваш, как си си сръбвала по една ракийка/бърбанче всеки ден и си стояла с тапи в ушите, че ехото от един диван ти е къртело звуковите рецептори Laughing

Лекси Laughing
Между другото, както беше отбелязано в една друга тема, свекървата не може да е напълно сигурна внуците "нейни" ли са, или не...  Mr. Green

# 854
  • София
И ще разказваш, как си си сръбвала по една ракийка/бърбанче всеки ден и си стояла с тапи в ушите, че ехото от един диван ти е къртело звуковите рецептори Laughing

Лекси Laughing
Между другото, както беше отбелязано в една друга тема, свекървата не може да е напълно сигурна внуците "нейни" ли са, или не...  Mr. Green

Тъй тъй то...И ще давам дълбокомислени съвети - НИКОГА НЕ КУПУВАЙТЕ ДИВАНИ и всякакви материални блага, дело на дявола! Седете на земята върху сено, както го е правил Иисус! Амин, наздраве!   chef

Общи условия

Активация на акаунт