Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 38 308
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте.
Бързо пиша, че малчо спи от 2 часа и половина в количката и не знам кога ще свърши промоцията.

Елг, Панди и мама Тодорова, ами тристаен апартамент за основен ремонт + нова кухня и нови мебели? Към 30 000 го виждам аз. Плюс това там е доста сложно, той не е само негов, брат му си идва често и го е превърнал в склад. Майка му държи основния дял от апартамента, но тя си живее на вилата и не иска да стъпи там, оставила го е двамата братя да решават как да се оправят с него. Та не съм аз човекът, който да каже на брат му да не идва, нито пък бих вложила 30 000 в нещо, което не е мое, нито пък изцяло на ММ. Не знам в кой момент някой ще си реши, че иска да си се връща там. Единствено бих поизчистила, но при условие, че никой не се влачи да мърля и че брат му си изрине боклуците, но пак казвам - не съм аз човекът, който да решава, така че нищо не се предприема засега. Пследното решение е този апартамент да се продава и да се делят парите, но е дълга и широка и доста време ще прекараме на квартира така. Знам, че ще дойдат по-добри времена, аз дори не се чувствам толкова зле. И без това нямам никакво време ни да ходя по магазини, ни да се срещам с приятели по заведения. Важното е да има за храна.

Панди, много съжалявам за проблемите, но аз не съм компетентна и нищо не мога да кажа. Знаеш аз как постъпих - дадох АМ и приключихме с кърменето.

Тонини, ние пък гледаме да не яде нощем, че така каза пед. и той си свикна. Вече огладнява в 6-7 ч. сутринта. След това двамата пак си заспиваме до следващото хранене, а тази сутрин даже се успахме и станахме с 30 мин закъснение, но не беше много гладен. Общо взето  моето безсъние вече приключва (чукам на дърво) - май до никненето на зъби:). За 7-те кг звучи плашещо, но ако го видиш, детето си е ОК. Не е слабо, но в никакъв случай дебело. Просто е едър за възрастта си.

Ивичка, аз храня с авент и не съм доволна - гълта въздух и после връща. Бях изчела доста за шишетата и всички ги хвалеха на авент, пък аз не съм доволна.

zuzi_79, спи настрани, но по някое време се извърта по гръб. Като почне да тъпче ръце в устата слагам бибата.

Десита, ще ти пратя после на ЛС упражненията. Малкия се разбужда сега и бързам.

Деси 89, много си забавна!  hahaha

ronkis, ти си нова в темата, но ние сме се срещали доста пъти преди:)

Ех, промоцията свърши, чува се мрънкане от количката:)))

# 196
Сипкаме ново бебе е все едно. Как да не им се ядосаш на тия лекари ади аз съм уморена не съм се сетила а те? Сега спинка бяхме и на разходка държа се дорбе изплака гладен и после заспа. Стигнах до извода че юни ще сменям лекарката.
Панди- за положението в което се намираш понеже и аз бях в подобно трудно е ама много е трудно взех решението да кърмя но не да се напъвам само на кърма да е а и на мляко първо защото от умората намаля няма за едно ядене  второ стреса който изживях си е само за мен безсънието също накрая като паднах защото ми причерня добре че се хванах за дръжката на вратата и извиках мама а ако бях сама ако държах бебето  от умора стрес и от глад на кого направих добро на бебето си ли?Почини си малко гушкам те знам какво е Hug
За бибероните е тия  марковте уж анти колики и дрън дрън с формата на зърно изобщо не съм доволна ние сме си с обикновени шишенца от 2лв нямам проблем с другите беше ад то въздух влизаше повече от колкото мляко. Shocked

# 197
и ние бяхме в началото с новите шишета на Авент, но изобщо не съм доволна. После купих едно обикновено на Канпол и се родих. Купих и две на Мам и съм още по-доволна. Също са с антиколик система и биба, която наподобява майчиното зърно, но няма нищо общо с Авент. Радина яде прекрасно с тях Mr. Green

# 198
Благодаря на всички за подкрепата! Какво да ви кажа, онзи ден когато и двете ревахме заедно, действително ми идваше да кажа ма*ната му и да си я натъпча с АМ, пък каквото, такова. И сигурно щях, ако не беше... мъжът ми. Той е меко казано "фен" на кърменето и много настоява да се боря до последно. Когато жално гледаше как и аз, и Лизи плачем, му казвах бясна "ти я кърми по този начин". Липсваше ми подкпрепата му, тоест искаше ми се да каже "стига сте се мъчили и двете, давай си АМ, пък каквото, такова". Но тъй като аз самата имам огромно желание да кърмя поне 6-8 месеца, се замислих, че той в същност ме подкрепя - точно в желанието ми да кърмя. Е да, краен е. Примири се, че съм дала макар и минимално АМ, но буквално ми се моли да не го правя, както и да скрия везната. Но и е сладък по някакъв начин. Simple Smile Постоянно ме пита как сме, как върви кърменето, повръщала ли е малката. Като си е у дома постоянно ме пита искам ли чай за кърмачки или нещо за ядене (доживах да ми предлага той на мен нещо за пиене/ядене Mr. Green ). Та поведението му в същност ме накара да "се изтупам и изправя" така да се каже. Пък да видим ще има ли ефект...

Деси89, ей това писане на латиница ни съсипва.  Laughing Много се смях на "тапо" и "праснах".  Laughing И в крайна сметка не разбрах какво е имал в нослето?

# 199
Ето ме и мен!
Днес сложихме Пентаксима /много се учудих - лекарката си му вика така, но всъщност от началото на 2014 слагат друга ваксина като име - забравих я вече, така било по новата програма на ЗК/. Ще слагаме 3 месеца първо нея, след това 3 месеца Синфлорикса. Предпочетох разделно, за да е малко по-голям когато дойде време за Синфлорикса. Плака при боцването, но като го гушнах и млъкна. Сложих му риванол и кул пач отгоре. Засега няма температура. Казаха, че може да е раздразнителен, но май повече го удря на спане, което е бонус за мен.

Панди, много те  Hug Няма такъв борбен човек като теб - евала!

За срещата - това с надписите по количките мен честно казано ме е срам да го направя  hahaha Ще ме гледат като изкопаемо останалите в парка. Предлагам, ако няма нищо против Зеленкото, да сложи някакъв отличителен знак на ЛЛЛ върху своята количка /ако си с количка:/. Друго не ми хрумва честно казано. Повечето се познаваме от предишни срещи, но има и нови. Просто трябва да се оглеждат за струпване на мами и колички и това е.

Лекарката днес каза, че тъпченето на ръчички в устата е заради венеца - беше пълна лудница при нея, защото биеше ваксина на 3-4 деца /всичките ревящи в очакване или след/ и нямаше време да ми обясни по-подробно. Не знам как е уредено във вашите поликлиники, но аз съм много доволна от системата в нашата - има си детска консултация /лекарите си имат дни и часове, фиксирани, само за бебета/ и ги приемат в отделна стая с отделен вход от останалите болни, за да са изолирани. Чудесно решение - и не се чака, и няма чак такава голяма опасност от зарази от големите.

# 200
Панди имал е ПИПИ-засъхнал сопол секрета които се насъбира от прах в носа. Беше с размер на лешник. Уж си редактирам ама клавиатурата ми прави чалъми. Беше на ремонт лаптопа уж да се оправи по зле стана.
С моите бисери поне разведрих тук че за един ден 2 страници изписахме тайно си приписвам заслугата и пъча гърди!!! Joy

# 201
  • София
babyface76 да не се обърка с новичката в темата nelina?
Desi_89 нали видя шишенцето което ви показах? Както казваш за 2лв. Яде си супер. По бавно,но го няма това чудо с повръщането. Сега пак пробвах с Авент-повърна след това 4 пъти. А пък да добавя,намерих го-било на Bertoni http://www.patilanci.bg/shishe-bertoni-disney-baby-125-ml
♥Пандичка♥ браво на мъжа ти за подкрепата! Моя пък след като ме видя с помпата и как цицата ми ставаше двойна напред каза:-оооо не,ти съсипа гърдичките ми  Laughing.Какво мляко да купа? И отиде и взе АМ. Ама то при мен като нямаше и нямаше мляко! За пример 30мл. за цял ден!

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 20:32 от ronkis

# 202
панди, браво за усилията. Дай си време една две седмици и ще са се оправили нещата. Ти си ме чела във фейса що зор и аз видях с това кърмене и изглеждаше неспасяемо, цял месец почти нищо не качи, но после нещата тръгнаха. Друг е въпроса, че и сега имаме дни, които са нервни и изпълнение със сукане през час...което ми идва в повече, слава Богу не са поредни обикновено. Пък, ако не стане, ще дадем млякото или ще храним смесено, не е фатално, я Hug
За срещата, там съм и аз Peace

# 203
  • София
А аз се чудех за срещата,как ще се ориентираме,че сме ние от форума?
Не съм се объркала, това имах предвид. Някои от нас пишат в темата едва ли не от 2-те чертички и се знаем от миналата година по това време горе-долу. Имали сме няколко срещи.
Да знаете как ми се иска да дойда на срещата, ама толкова далече - не знам.... ще пробвам, обещавам. Обмислям маршрут. От Иван Вазов през парка до Хилтън и после по Канала, а другия вариант е през Лозенец по уличките. Абе все е куцо и в 10.30 не мога да ида посмъртно.

Панди, аз имах подкрепата за кърмене от майка ми, но аз самата нямах нерви и сили да се мъча и да мъча бебето, пък на ММ му беше все едно... Но нали уж кърменето трябвало да е удоволствие и за двамата, пък беше мъка абсолютна...

Тонини, ние сме по същата схема за ваксините, като вас.

Оф аз да се оплача ли, ще ми се смеете, ама ММ взе най-накрая пари и от радост си купихме някакво вино и се напихме, а сега кой ще къпе малкия?????  Joy

# 204
Бейбифейс, вариантът през Хилтън и по Канала е много добър - там алеите са много добри. Първо си през парка зад Спартак, където маршрутът е добър, а по Канала оправиха плочките преди няколко години така че също са ОК. Само дето ще ти коства доста време - мин. 1 ч. Аз също идвам пеша, но откъм другия край - Плиска и макар че изглежда супер близо си е едно 40-50 минути ходене. Ако имаш времето, си е супер разходка. А за срещата - аз ще дойда по обед чак. 10 ч. е ориентировъчен час - има се предвид от там нататък, който когато дойде.

А дано винцето да поотпусне напрежението вкъщи  Heart Eyes

# 205
Лудницата е пълна у нас. Каката реве, че не давам да гледа ТВ, малкия реве, че така иска, аз седя в кухнята и не ми дреме Rolling Eyes

Хванала ме е музата за плетене и такива разкошни прежди си взех, че нямсм търпение да ги почна. Само се чудя кога ли ще си направя нещо за мен:-)

Фейс Hug и в по лошо състояние съм била. А докато не изясните кои къде какво и на документи, по добре квартира. Аз вкарах едни 15 хилки и сега сме на нож с баба му, другите ме драьнят. Да бяхме излезнали на квартира щеше да е много добре.

Ронкис, ще ни познаеш. Майки квачки на едно място Joy Аз обикновенно съм вързана и очила. Ако искаш ще ти дам тел.

Пандо, много  Hug пък каквото сабя покаже. Ще се справите и двете.

# 206
Никито, мм да. Аз се боря в (истинския смисъл) вече поне 2 седмици, готова съм да го правя още поне толкова, пък каквото, такова... Sad

Babyface, точно така е, трябва да е взаимно удоволствие. Аз съм абсолютно ок и АЗ да изпитвам някакъв дискомфорт от кърменето, ако виждам, че Луиза се удоволства... нО в случая тя се гърчи и мъчи пред очите ми, нещо, което никога не си бях помисляла, че може да ми се случи.  Cry

Ronkis, хехе. Пък на ММ хич не му дреме за гърдите ми, той е много над тези неща, честно казано слава Богу.  Heart Eyes За срещата хаха няма нужда от никакви надписи по колички. Както е казала Елг, ще разбереш кое точно е форумската среща - основно от квакането на теми като акане, повръщане, ядене, неспане и т.н.  hahaha

Деси89, наистина ни разсмя.  Hug Това топче от сопол откак се е родил ли е там??  Shocked Защото нали беше споделяла, че от самото начало ревят така...

# 207
  • София
Ето ме. Изкъпахме го и приспах и двамата!
Тонини, аз го виждам към час минимум! И като не знам колко ще стоя, трябва да се заредя с храна за малкия. Извинявам се за невежеството, но къде е срещата?

Елг, аз точно за това не искам да влагаме пари в нещо, което не е наше. Честно, обаче, гърча да живееш без пари с по-поносим, отколкото да живееш с дранител. Аз си спомням 3-те дни, когато гостува майката на ММ, на третия вече взе да ми лази по нервите и аз това си помислих - дано не ми се налага някога да я търпя за повече от 2 дни. Как я уважавах тази жена, а тя каква се оказа! Сега се прави на болна, защото я е страх да не я викнем да помага.  hahaha Аз й казах по телефона, че нямам нужда вече от помощ - послушала съм й съвета и сама си гледам детето.  Mr. Green Защото тя това ми изтъкна - защо съм търсела помощ от майка ми (която идва 2 пъти в седмицата за по 2-3 часа да мога аз да свърша някаква работа), а тя сама си била гледала децата. Как ги е гледала, да не казвам. ММ е поверен като бебе на брат си, който е 8г по-голям от него за хранене, обличане и др. За останалото се е грижел баща му, а нея вятър я вее на бяла кобила, по живот! А после ми изтъква, че ММ повече обичал баща си от нея. Ама аз това й казах - защо? Нали сама си го гледала?  Wink

Панди, няма да ме разбереш сигурно, ама аз не съм привърженик на това да мъча детето и да го гледам как се гърчи. Ако нещата ескалират прекалено много да ти плаче с дни гладно дете, да не наддава и да се мъчи, е честно не знам дали бих издържала! Предпочитам да дам АМ, отколкото да стигам до там. Не бива да чувстваш вина, ако си направила всичко по силите си. Пък кърмата наистина е най-доброто, но когато е достатъчна.

# 208
ух Пандичке, съжалявам, че и Лизи (се държи като магаре, както казва мъжът ми) е нерваче. Какви емисии е имало по това време - нямам обяснение - и с Яна сме на тоя хал от две седмици.
Неприятно ми е, че тя по някакъв начин се успокоява макар и гладна и след това е двойно по-разядосана и нежелаеща да суче.
При нас дребосъчка за щастие обаче не връща. Просто й е дискомфортно на стомахчето, защото почти всякога й се ака или пръцка... Диша като маратонец и... ух.
Дано скоро Лизи се успокои. Успяваш ли да я успиш и суче ли по-спокойно като е сънена?
Не сме за постоянно - само до края на годината.

Ивичка Все ми се върти из главата сентенцията, че бебетата знаели най-добре, имали вроден инстинкт да сучат - бабина им трънкина. Яна опровергава всичко - освен това никак не знае да суче добре - и така е от родилното. Отваря устата като по учебник, но като дойде млякото, свива устничките и започва да цъка. Как се учи бебе как да суче!?

Бебето Поздравления за успешно преминатото изпитание!

зелено човече аз затова подпитвах за по-скорошна среща, но не би... Simple Smile Ние сме в Билбао от две седмици, но сме още като в небрано лозе и дните ми се струват много дълги... Което от една страна си е хубаво Simple Smile

Благодаря ти Тонито Wink Звука е като цъкане и се получава като бебето развали вакуума при засукването.

Благодаря Елг Simple Smile

Ронкис Simple Smile Чудесно, че си намерила вашето шишенце. Моето Косарче има чинийка с тази картинка и  както се беше заиграла с кака си изведнъж ми се появява зад гърба с чинийка в ръка: "чакай само да ти покажа, че картинката е същата" Simple Smile

Тука сме по дългите разходки - детските площадки са страхотни. Няма две еднакви и повече от 300 метра без някакво увеселение за дечкови. Катеря се заедно с мънеците.
Има и чешмички навсякъде... И е супер.

леканощ дастездрави!

# 209
Здравейте момичета,

babyface браво за нощния сън. Дано така да продължава, пу пу. Ние имахме промоция миналата вечер, малкият спа непробудно от 21 до към 6:30. Много добре ми подейства. Това е за сметка на съня през деня. Максимум 2 - 3 часа спи.

tonniny ваксината не си ли се казва Пентаксим? Така пише на опаковката, която педиатърката ми даде.

Ех, браво за плановете за среща. Сигурно ще е много интересно.
Майки квачки на едно място Joy
Joy
Аз обикновено си се шматкам сама. Една комшийка ми е обещала да ме запознае с групичка от 2- 3 майки на деца с няколко месеца по- големи. Може пък да си допаднем и да не ми е толкова самотно по разходките Simple Smile Не съм споменавала, че живея в Стамболийски.

Иначе вчера бяхме на ортопед. Останах възмутена. Гледа детето на ехограф, каза, че всичко е нормално. Но в Германия (и още 3-4 други държави ми изброи) задължително носели специални гащи до 6 месечна възраст и щял рецепта да ми напише да съм си ги купила. Как ли пък не! Гледат само да пробутват разни продукти. Да попитам кога трябва да е следващото посещение при ортопед?

Hug за всички.

Общи условия

Активация на акаунт