Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 38 308
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хайде и аз да попиша малко Simple Smile

Desi_89, успех с кърменето Simple Smile

toridim, браво, супер разходка си си направила.

write2katia - добре дошла   bouquet

ronkis, и аз имам такова шише и ще взема да го пробвам, може пък на беба повече да и хареса от авентските. Иначе имам на Медела това, което имитира сученето - ами дави се с него,  не ми харесва. Иначе за памперси - Babylove 2катае хубава, сега съм взела 3ка, ще я пробвам тези дни и ще пиша.

Панди, Елг, Тонини  Hug

Спирам дотук, че се кърмим и ми е малко неудобно да пиша с лява ръка. Дребосъчката е заета сега и е тиха, но иначе спи като сме навън, вкъщи трябва непрекъснато да се занимава някой с нея, иначе е кисела.

А, да попитам, има ли мами от Поморие - може и на лични Simple Smile

# 226
Ронкис,мнооооого много сладък клип,озвучението е просто убийствено newsm62.
за памперсите,ние вече минаваме на 4-ка Mr. Green(след 11 дни правим 3 месеца).
Браво на всички,които са имали разходка днес,тук при нас край морето е ужасно времето днес и като гледам прогнозата за следващите дни-няма намерение да се оправя smile3516 и ще има Голямото дрямане вкъщи ,а пък и ММ заминава в командировка и ще е сууупер тъпоооо.
Деси89 успех с кърменето Peace

Хубава вечер на всички!

# 227
Здравейтчиии Simple Smile
нещо ме е обвзел лигоча,но то от скука. Добре,че утре и в други ден си имаме татко, поне диалог да има,че Альо в повечето случаи ме гледа умно Laughing
ronkis голям е сладуран малкия Итън пу пу пу baby_neutral Hug

mama Todorova 4-ка,а ... машини newsm44

desi_89  успех с кърменето  Peace ,а ако малкия пак се запече ,ако искаш говори с педиатъра  Ви какво можеш да му дадеш, защото ми казваха,че така с термометър или мушкато може да стане някаква перфорация на дебелото черво .

tonniny силно ти завиждам за условията на консултацията Ви  Mr. Green . Нашата не стига,че е в същия ден с приема на болни дичица,но е и в същия кабинет,пък и за капак кабипета не е в детско отделение,ами се намира при общо практикуващите,където всеки кашля,киха и какво ли още не...тц,тц.... #Cussing out . Иначе педи става засега.

elg ама ти с родата на мъжо ли живееш?Ако е така...много кофти,то даже и да си в добри отношения ...съжителството разваля...особено,ако се раздават акъли  ooooh!

Ние днес се отчетохме с една лека разходка,но на езерото много духа и се прибрахме, а и Отвиванчо буден в количката не ще и много гласовито се разправя. В тази връзка да питам мамите със слингове може ли да ми препоръчат някой модел. Зяпах един сайт и си харесах два модела -baby moove и thebaba....нещо си -забравих му името. Вторият е сертифициран и пише,че е само слинг,а другият-слинг_шал. Има ли разлика? Хич не им разбирам  newsm78 . Стабилни ли са ?да не взема да изсуля някъде малкия. Бих качила линкове,но не знам как Grinning

# 228
  • София
Аз за срещата утре няма да успея. Много ми е кофти, исках да се видим. 2 колежки се обадиха, че ще ми идват на гости, а отдавна ги бях поканила. Те пък баш утре си избрали и не искаха да отложат за друг ден тази седмица, не можели. Еми карай ooooh!. Пак ще викам майка ми да седи тук докато се подготвям. Не че не мога и без нея, но е малко рисковано да не оставя гостите гладни:) Защото днес например имахме период на страшен рев няколко часа и едвам успях да се оправя да излезем навън. Това не го беше правил от седмици. Ако и утре така писне, няма да мога до 00 да ида, не да срещам гости. А сега от 7 спи и не се е будил, изпусна храненето в 10.

ronkis, много сладко клипче.

Айде утре да си изкарате добре Simple Smile

# 229
  • София
тонито7, в тази тема може да намериш много информация за слинговете  Peace В нея пише и сертифициран консултант по носене на бебето в слинг  Peace

Май скоро не е ставало въпрос, че дохранването въобще не е нужно да става с шише/биберон. По-щадящите кърменето методи като например с чашка, пипета, спринцовка, лъжичка, система за хранене и т.н. рядко може да се видят на плакат в кабинета на педиатъра. Поради това често се случва човек да реши, че дохранване = шише. А шишетата, колкото и да са мислени и проектирани, могат да създадат трудности и да доведат до по-ранно отбиване от гърдата. При някои бебета се получава един вид бунт към гърдата, защото бебето бързо разбира, че след това ще дойде бързото и лесно мляко от шише. Случва се и да се "обърка" засукването, тъй като механизмът и дори участващите мускули при сукането от гърда и при смукането от шише са коренно различни. Някои бебета без проблем сменят гърда и шише, но при повечето по-плиткото смукане, характерно за шишето, се пренася и при сукането от гърдата. В резултат обикновено се случват неща като неефективно сукане (съответно слабо наддаване), разранени зърна и подобни "хубавини".

# 230
  • гр.София
Good morning  Hug
Ние се очертава да сме ранобудни,започнахме да шаваме и мрънкаме от 5:30ч,и окончателно се събудихме в 6:00ч.Гледаме се,ревем,прибираме се по-бързата процедура в къщи от разходки,заради нежеланието на малчо да стои нито в количката,нито на ръце,направо ви казвам....Ама здраве да е,примирих се.Решъла съм обаче да го водя на хомеопат заради това негово недълбоко заспиване.Неможе бебе на 3м.,да спи толкова малко и толкова лека,буди се от всичко и с една дума не му е здрав съня.Четах нещо за шуслеровите соли,Дормикинд и др.,но на своя глава няма да дам,първо консултация и след това.
Панди,браво за упорството.Дано да има резултат,и спокойно да се храните с Лизи.Аз вече 2ри м.се цедя,спрях с кърменето още 1я м.,заради това че малкия се давеше.Но от около 2сед. просто стане ли 12ч.вечерта немога да се изцедя.Усещам,че имам кърма в гърдите,но не слиза.Така всяка нош изкарвам по един час  Shocked с помпата,и накрая давам АМ.За следващото цедене гърдите ще ми се пръснат и изцеждам за 2 хранения,но каква полза след като съм дала АМ.За сега се храним така,но забелязвам,че малкия увеличава количеството,а аз немога да изцеждам повече.Тия дни изцоква всичко,и ако не му дръпна шишето не го пуска,все едно може да пие още ако има.,а по принцип винаги му остава малко.Чудя се,дали не си оставам гладно детето.Иначе не реве за още,ама пак минахме на 2:30-3 за храненията,а бяхме увеличили до през 4-4:30ч.Аз си признавам,че такава мъка кат теб,не бих изтърпяла.Стискам ти палци да знаеш  Hug
Ронкинс е няма такова сладурче,пу пу.Напълни ми душата,като костенурчо малък си държи главичката.Да ти е жив и здрав  Heart Eyes
Ние се храним с новите на Авент и не съм имала никакъв проблем.Доволна съм.Но 1+ биберона,сложих на втория месец,не на първия както пише на кутията.Сега слагането на биберон с 3 дупки,пак ще го отложа малко,защото виждам че така му е добре на малкия.
Няма да идвам на срещата днес,е вчера от Панчарево се прибрахме по спешност,заради неистов рев.Вдигнах го-рев,нахраних го-рев,смених пампито-рев,вода дадох-рев,и следваше едно захласване,та айде у дома.И почна да ни се смее и гука,все едно ни се присмива  Twisted Evil
Ще се присъединя към вас,може би май месец  Mr. Green ,като сложа летния кош и почне да кротува буден(дано де,това са ми надеждите)
Да ви попитам кенгурата от кога се носят?

# 231
Allian, благодаря за посрещането. Аз днеска смятам да започна да боядисвам стаята на децата, планът е да свърша до края на седмицата. Децата са ваканция и ще помагат за бебока. Дано не стане голям хаос и обърквация, стискайте палци.

А за акането: при нас не е имало гъсти черни, само на АМ е бебето. Може би като се сменя диетата да се получават. От снощи смених на нормално Altamil, досега ползвах Aptamil Comfort, за по-добро храносмилане. Дано няма проблеми и при нас.

Приятно прекарване навън.

# 232
Ронкис, голям сладур е малкия , как си вири главичката - страхотен Hug.

При нас си е едно и също - борим се все още с болестите.Тази седмица каката е във ваканция и си е у нас, а таткото ни е в командировка и малко ми идва на нагорно Sad.Ама само да оздравеем, здрави ли сме всичко мога да понеса.

# 233
  • София
Днес не очаквайте голяма активност в темата - всички са на среща:)))) Малко ви завиждам, ей. Пък аз трябва да стоя вътре с бебето. Повече няма да каня гости. Който иска да ме види - навън.

Имам един въпрос към майките на (по)връщащи бебета. Нашия малчуган зачести връщането на храна. На фонтан чак не ми повръща, но почти след всяко хранене връща по 2-4 пъти количество между 1-3 чаени лъжички на всяко връщане. Последното (по)връщане беше почти чиста вода, а вода не е пил, само АМ. Опитвам се да го оригвам добре, държа го доста време, оригва се 2-3 пъти, но и това не помага. Често се случва пак да върне мляко след това. Това доколкото четох не може да се нарече ГЕР, защото тогава било на фонтан. Било уж нормално, но е адски неприятно, понякога го преобличам по 2 пъти след хранене. Ако има майки на такива бебета, какво правите в случая и давате ли някакви сиропи? Педиатъра нищо не ми каза да давам.

# 234
Мария, бебетата не спят дълбоко до към 9 месечна възраст. Моето момиче също спи по малко, буди се понякога дори от шепот, друг път спи на дразнещ клаксон или друг силен шум, сама не спи почти (изкарва по 40 мин и толкова) и все маха с ръце насън и наяве. От години се лекувам с хомеопатия и съответно се обърнах и за този проблем към моята лекарка-хомеопат, която изписа първоначално да дам 2 дни по 1 капка сулфур, след което говорихме отново надълго и широко и жената ми обясни, че на този етап най-важното е детето да разделя дена от нощта и ако това се случва и спи нощем, не е необходимо да се дава никаква хомеопатия, защото ще дойде време и денем да се спи добре. Аз я послушах, защото й имам пълно доверие и стискам зъбите, докато дойде време да заспим качествено и денем.  Whistling

# 235
Babyface, и моя юнак връща. Най-досадно е след като го изкъпя, хем чакам да минат 2 часа след хранене, за да къпя, като го завъртя по корем да го намажа, после по гръб и го разклатя да му намъкна дрехите, и хоп, чистите дрехи омазани при врата. Хайде наново процедурата, някой път се случва по два чифта дрехи да сменя, точно след къпане.

По едно време беше спрял, но ей го на снощи. Така върна, че чак през носа му почна да тече и той милия така подскача и се стряска, вероятно защото не може да си поеме въздух. Надявам се скоро да мине, особено като започнем твърда храна. Нищо не съм давала, за да предотвратя, нямам и намерение. И да, и при мен понякога е прозрачно, макар че и аз не давам вода. Четох, че е нормално и се случва, когато бебетата си препълнят стомахчетата.

# 236
При нас времето е кофти, но ще изляза след малко до нашия магазин, да си взема пратката с парцалките  Mr. Green
Фейсче, Йони по/връща когато е много активна. Тя е вечно весела и усмихната и постоянно пърпа с ръчички и крачета. От многото ритане при нас се получава да върне храна до 1 час след ядене  Peace Или когато много се пъне да "говори". Държа я изправена винаги докато се уригне, но после я слагам на спалнята и се започва голямото ритане  hahaha И тогава вече си връща.

Дано мамите на срещата си изкарат приятно  Hug

# 237
Привет мами,

Бяхме малко на разходка,ама ми замръзна физиономията.Толкоз е гадно и студено времето тука,таман прибрахме зимните дрехи и хоп айде пак. #Cussing out

# 238
Здравейте мами!
Радвам ви се че се събирате така аз съм вълк единак от Силистра чак се чудя ама и други мами родиха с мен защо не посещават форума. Обеснявам си го с това че всичко знаят явно #Crazy
На разходки също съм с мама по технологични прични от малка имам страх от асансиори и така и до днес а сме на 4-я етаж е как да замъкна хем бебето хем количката, а живеем в един блок не е блок а джунгла сноби и заядливци че на всичкото отгоре и крадливи колко му е да ми гепат количката. Бяха ни откраднали бидона за зеле който щяхме да носим на село. Да не говорим за дупката която пробиха в стената в мазата за да ни крадат дървата. Тази сутрин полиция на вратат в 8 сутринта една квачка подала сигнал в полицията слещу мъжа ми и баща ми. И то защото баща ми и казал Гелме-преселец,човек от село и мъжа ми и казал че ще я лежи за хубава-то лежането и на леглото става не е като ,,Аз ще те убия готви са изповядай са изкъпи са!!! Пращала дори мутри ама тия дето нямат вратове при брат ми да го заплашват. Те за да и кажат това мойте господа тя ги заплашвала, обиждала ей такива  красиви.
За кърменето още сме дълече от светлината в тунела но поне имах две цели кърмения пак е нещо и така продължавам да наливам с билки в нас мирише на аптека Joy

# 239
Привет  Simple Smile
Не съм писала скоро, ама все не ми остава време  Sad Гледам, че Софийските мами са на среща.. Ехх, че хубаво.  Simple Smile Amira беше писала да се съберем Варненските мами, но вчера времето беше отврат! То не, че днес е по-хубаво де, но поне дъжда спря.  Sick Май ще вадя пак зимните якета и ботушите  Grinning Дано пък вече се навали и надуха, и да се стопля, че да можем да си бръмчим по разходки. Вкъщи дребните луднаха, пък и аз покрай тях..   #Crazy
За връщането -  и мойта връща по малко почти след всяко ядене.. Оригвам я, но пак си връща. А за да не я преобличам по милион пъти, просто и вързвам лигавник иси решавам проблема.  Crazy
А ако знаете колко интересна е станала и как си се залисва самичка. Гука си, смее се и не настоява някой да я забавлява  Grinning, което е ок за мен, че да мога да свърша нещичко из нас или да си поиграя и с каката. Ама като и омръзне такова мрънкане пада.. Чак на моменти заето давам от умора.. Едното спре, започне другото  #Crazy и вечер като си легна и се отпусна, започва да ме боли цялото тяло  Shocked Като парцал съм, ама ще го изкараме и това, няма начин.
Каката ми категорично отказа да спи на обяд и ми идва да се гръмна. Преди поне за час ми почиваше мозъка, а сега..
Някакви идеи как да я "накарам"  да спи? Пробвах с приказки, песни, лягах с нея уж да спим двете, пък само аз заспивам, а тя използва "промоцията" да вършее из къщата  Joy И с караници не става и с нищо  Tired.. Съвет от по-опитните?
Хубав ден от мен   bouquet

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 15:18 от Vilinka__

Общи условия

Активация на акаунт