Направи си сам от нищо нещо – 4

• 257 381
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, дайте идея как да си оправя хубавата червена чанта. Ожулена е отдолу и се вижда бяло. Хем е на дъното и каква апликация да сложа отдолу, хем като си я метна на рамо се вижда...

# 106
  • в огледалото на живота
Момичета, дайте идея как да си оправя хубавата червена чанта. Ожулена е отдолу и се вижда бяло. Хем е на дъното и каква апликация да сложа отдолу, хем като си я метна на рамо се вижда...
Материя?

# 107
Добър ден, не знам дали това е подходящата тема, но имам едно чудене. Искам да си направя декоративна оградка (декоративна, под това название имам предвид, някоя която хем да спира животни да ми тъпчат растенията, хем що годе да спасява същите от неканени съседи или минаващи, които са се съблазнили да ми оберат градинката).Може би първо трябваше да обясня, че живея в блок и си прекопах малка част от между блоковото пространство, то е точно под терасата ми, но все пак. Искам нещо по-лесничко и ако може да не е свързани с много финансови инвестиции  Praynig Благодаря предварително! Хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 108
  • на брега на морето
Захванала си се с нещо невъзможно - да опазиш градинката от съседи. Оградката няма да спре никого.

# 109
поне символична, колкото поне част от тях да се смутят да се наведат за домат хахаххаха

# 110
  • на брега на морето
Идва ми наум единствено да се сковат прави клечки от клони или мрежа 50-60 см висока.

# 111
da,tova e dobyr varinat Simple Smile ama s kakvo da gi zakrepq edno za drugo Simple Smile  newsm78

# 112
извинявам се за латиницата, не се усетих Simple Smile

# 113
  • на брега на морето
Ох, ако градинката е правоъгълна - вземаш клони с дължините на късата и дългата страни - 2 дълги и 2 къси и върху тях наковаваш вертикалните на разстояние и с избрана от теб височина. След това ги набиваш в земята, а ъглите свързваш с тел. Много е нескопосано, но толкова разбирам и аз от тази дейност.

# 114
да, сигурно нещо подобно ще направя, благодаря :*

# 115
  • в огледалото на живота
Не е много еко-ограда,но ако имаш в повече пластмасови бутилки може да направиш подобен бордюр:

# 116
тези май са стъклени, но благодаря, това по скоро за обособяване на отделно пространство, не за защита от кученца поне, то от хората е ясно, че няма как...

# 117
Копирах от друг форум:
"Най-евтина оградка се сещам със стари гуми. Копаете един канал с ширината на гумите и дълбочина 1/3 , вкарвате ги и запълвате около тях с изкопаната пръст и яка тръмбовка. По желание може и да ги боядисате, а в гумаджииниците ще намериш скапани гуми за без пари (или някакви символични). После може да се боядисат цветно."
"Ограда от палета. Бяха ми останали едни палета от тухли(те са по- рехави от стандартните, в смисъл, че самите летви са по- малки). Разколачването им е малко тегаво когато го правиш за пръв път.Самите летви са хванати на три места. Режеш от към двата края така, че да останат пироните само в средата. Първоначално вадихме всички пирони. След като си се снабдихме с летви започнахме да редим секции- 60см.вертикални през 20см. върху две хоризонтални. Следва вкопаване.
Така стана доста евтино и сносно като визия. Само трябва да намериш строителен обект на който все още се работи и се зида. Пазариш палетата(обикновено се ползват за отопление през зимата, но заемат много място и не е рентабилно да ги пазят в момента), може да излезнат и без пари. "
" От метални колчета (тръби)нашите обаче ги бетонирахме на 40-50см дълбочина и тогава насипахме пръста и я тръмбовахме.Сега вече са свързани с верига и боядисани все едно общината ги е слагала."
"Най-лесното е чимшири или жив плет"

# 118

Правих я преди няколко седмици, но доста материал отива. Естествено може да се слагат и по-рядко прътите, но пак отива доста... Просто като вариант.

# 119
Сега да не ми наскачате,просто се чудех ти дали имаш право да прекопаваш част от общото пространство и да си сееш домати? Това ми се струва и странно и интересно- всикчо в бг е направено така- на кръпки и на части,за съжаление. Иначе,ако ще правиш ограда,направи я от декоратични храсти, увивни рози или нщо подобно,поне да е красиво,доколкото може да бъде отрязано така

Общи условия

Активация на акаунт