Направи си сам от нищо нещо – 4

• 257 378
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • на брега на морето
...направи я от декоратични храсти, увивни рози или нщо подобно,поне да е красиво...

Уви, няма да просъществуват дълго, ще ги изскубят. Нали все пак си живяла в нашенско?

п.п. Доматите се садят Peace

# 121
хахах,ами те и доматите могат да оберат по ракиено време. А какво се сее,нали доматите се сеят от семенца?
Живяла съм ,разбира се,но пред нашия блок/ и трите входа/ имаше странни романтици,които направиха алпинеуми и градинки с цъфтящи цветя Grinning

# 122
Аз приветствам такива инициативи! Защото ще е чисто, обработвано, няма да има трева и от общината няма да се налага да я косят.  Пред 3 от 5-те ни входа има цветни градинки, а пред нашия и съседния е паркинг. Но зад блока си е жива зеленчукова градина. Оградено е с ниска мрежа, около 80см. висока. Също така и върху гаражите има дебел слой почва, но там не е оградено и не съм чула някой да се оплаква. А пък цветните градинки редовно ги опоскват - и не са деца!

# 123
  • на брега на морето
А какво се сее,нали доматите се сеят от семенца?

Сеят се зърнените култури, като се хвърлят семената в почвата и се оставят да растат. А домати, краставици, лук, салати и пр. - семената се посяват в съдове, изчакват се да покълнат и дадат разсад, който се засажда.

# 124
Благодаря на всички , които са ми дали идеи.
Ами вероятно нямам право да си садя домати Grinning , обаче тревната площ освен че е обща, никой не се грижи за нея,
дори от общината или саседите, никой не се хваща да оскубе или окоси тревата, която вече е 2 метра,
естествено чух реплики като "вместо да вземе да окоси ми обръща градини" , но аз не мисля, че това е лошо, аз ще насадя подправки, билки, цветя,
който иска нека си скъса, стига да не прекалява, та за това искам декоративната ограда,
за да може все пак да остане и за мен малко, защото все пак аз ще се трудя, аз съм давала паричките си за семена,
аз съм обръщала, поливала и прочие, така че няма да е честно да е напразно,
а другата причина са кучетата, особено на един господин който живее над нас, неговото куче е решило, че там му е тоалетна, от
кактое прекопано, само там си ходи, а той не го спира, може би ако съвсем символично поставя оградка, няма да е така, да не гоорим, че искам да засадя
едни чери доматки, които ще блазнят всеки миновач, та така
не знам, аз ще се пробвам, а ако някой има проблем с това, нека дойде и ми каже,
няма да се бия, но ще изисквам поне като не ми дават на мен да засадя нещо, поне те да го правят или поне тревата да косят Wink

# 125
Чери доматите могат да се гледат и в саксия, ето тук - няколко идеи http://www.vertical-gardener.com/2013/01/wednesday-inspiration-vertical.html или в такава торба

# 126
знам, но имам малко повечко коренчета, така че не мога всичките в саксии,защото в нас ще стане джунгла, то не че не е вече Grinning  hahaha hahaha

# 127
  • София
"Кучета и котки - може..... А прасета - не може"

# 128
Киша, 'що не ходиш У някое село и не си садиш колко ти душа иска?  Tired Tired Tired

# 129
Киша, 'що не ходиш У някое село и не си садиш колко ти душа иска?  Tired Tired Tired

За това ще си седите с по 2 метра метра трева...

# 130
  • на брега на морето
Не виждам нищо лошо в желанието на Киша да поддържа лехичка.

# 131
  • Sofia
в междублокови пространства да се садят домати не е редно някак,няма как да се опазят...човек трябва в пъдар да се превърне

# 132
в междублокови пространства да се садят домати не е редно някак,няма как да се опазят...човек трябва в пъдар да се превърне
Ако е цветна лехичка ще бъде по-добре!

# 133
И аз това си помислих, има ли деца наоколо не можеш ги спря ( пък и не е редно)  Peace За да не спамя темата -  виждали ли сте готино калъфче за телефон "направи си сам"?

# 134
Не виждам нищо лошо в желанието на Киша да поддържа лехичка.
Безмислено е!
Хаби се напразно, а накрая няма да получи нищо.
Като толкова иска градина да си направи, поне да е само за нея и да има полза от труда й.

Общи условия

Активация на акаунт