Проблемът ''Тънка коса''- решения

• 82 507
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
А какво правите, когато имате 3 проблема наведнъж - тънка коса, пърхот и бързо омазнаяване? Аз съм в живи чудо вече. Не мога да използвам никакви балсами, маски, спрейове и тям подобни, защото косата ми се омазнява веднага. И като казвам веднага, няма да е преувеличено, ако заявя, че ое от банята е мазна. Не мога да я третирам с преса, защото ми се къса слабичкия тънък косъм и пада косата. От горе на всичкото пърхота не минава с почти нищо. От Пантен до Клоран всичко съм ползвала, но в момента, в който ми свърши шампоана и пъртхотът отново манифестира на главата ми. Най-добро влияние до сега е оказвал шампоан Клоран с мирта. Но той е за пърхот и не решава другите 2 проблема. За омазняването някакъв  невероятен ефект имаше шампоана на Арома с коприва. Евтин шампоан, който купих веднъж като на шега. Но съм страшно доволна от него. Само чеи той решава само един проблем. Всякакви домашни маски със зехтин изключвам от сметките, защото от зехтина косата ми се омазнява още повече. Ампули съм пробвала, витамини съм пробвала - Мерц. Нищо. С две думи: Помощ?!?!

# 181
  • София
Изследвай хормоните:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин  - на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Състоянието на косата показва, че имаш здравословен проблем

# 182
Пробвай с Керастаз, малко по-скъпи са, но са много качествени.

# 183
Изследвай хормоните:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин  - на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Състоянието на косата показва, че имаш здравословен проблем

Ох, знам, че ще прозвучи заядливо, но така е, когато се общува по интернет. Лекар ли си? Защото се допитах до Гугъл за дешифровка на някои от наименованията на хормоните и за повечето от тях като част от симптомите дават проблеми с МЦ. Каквито аз нямам по принцип. Редовен е, малко по-болезнен след раждането, но доколкото знам е нормално. Но си права, че проблемите с косата, кожата и ноктите издават по-дълбок здравословен проблем. При дерматолог ли трябва да ида?

# 184
  • София
Викта-Тутка-Рачка
Зависи от резултата - ще ти помогна в разчитането и след това ще ти кажа при какъв лекар трябва да отидеш - АГ, Ендокринолог или Дерматолог / ще спестиш едно посещение при лекар /
Това, че МЦ е редовен - нищо не  означава
ПП
Не съм лекар

# 185
Викта-Тутка-Рачка, Денис ти е дала отговор, който ще ти спести много четене и лутане между различни доктори.  Peace Ако търсиш мнение от доктор /в случая даже нейното е по-компетентно/ - не го търси тук.

# 186
но си права, че проблемите с косата, кожата и ноктите издават по-дълбок здравословен проблем.

и какъв ли е този проблем ?
отсега ще ти кажа - освен да изхарчиш 100-тина лева друго няма да постигнеш ,
ако имаш заболявания на жлезите , ще имаш много повече и по-съществени симптоми , отколкото мазна коса ( а тя се омазнява лесно , защото е тънка )
традиция е всеки , който се оплаче от косата си да бъде пратен да се изследва ...

# 187
Момичетата са дали схемите по които се водят лекарите т.е. ако отидеш на  ендокринолог ще ти назначи същото, дерматолога ще те прати при гинеколог, а той при ендокринолог който ще ти пусне тези хормони. Дерматолога пък ще ти излише мазила и дори антибиотик за сума ти пари, най- вече марки на Акне кеър, Авент и Биодерма, защото това им е изгодно. Както и изписват провозачатъчни примерно при акне.. Тънката коса си е ген, каквото и да правиш това е структура на косъм.. Моята също много бързо се омазнява в корените, трябва да я мия всеки ден за да седи добре, аз го правих през ден и като ми писна да седя в този вид, защото и честото миене не е ок, защочнах да и слагам вафли в корените и сега я мия на 5 дни, което е по добрият вариант. За пърхут пробвах шампоана на Здраве.

# 188
  • София
но си права, че проблемите с косата, кожата и ноктите издават по-дълбок здравословен проблем.

и какъв ли е този проблем ?
отсега ще ти кажа - освен да изхарчиш 100-тина лева друго няма да постигнеш ,
ако имаш заболявания на жлезите , ще имаш много повече и по-съществени симптоми , отколкото мазна коса ( а тя се омазнява лесно , защото е тънка )
традиция е всеки , който се оплаче от косата си да бъде пратен да се изследва ...

Дефекти /образно казано/ по Кожата, косата и ноктите са един от първите симптоми, че има някакъв здравословен проблем. Не мисля, че е глупост да се изследват хормони и не е истина, че при проблем със жлезите организма ще реагира с много по-съществени симптоми от мазна коса. При всеки случай е различно. Моя приятелка има подобен проблем, без пърхута, но в комбинация с косопад и се оказа, че има проблем с хипофизната жлеза и силно увеличен тестостерон. нямаше да го разбере скоро, ако не беше тръгнала по дерматолози.

Когато има проблем трябва да се търси решение. И да, трябва да се похарчат пари. Безплатен обяд няма.  Денис ти е дала първоначални съвети, дори предложи да ти  разчете резултатите, от теб се иска да отидеш в някоя добра лаборатория и да ги изследваш. Защото състоянието на косата си, което описваш говори за някакъв дисбаланс в организма ти. Може да е нещо съвсем прозаично и обикновено ,,  но трябва да разбереш.

# 189
Не търсех мнение от лекар, а мнение за косметични продукти на хора с подобни проблеми и опитвали различни от мен неща. Факт е обаче, че до сега си търсех оправдание да не ида на лекар. Майка ми, баба ми и сигурно и нейната баба са все с лоши коси. Тънки, бързо се омазняват... но това не значи, че не е зле да се изследвам. Гена си е ген и каквото и да правя няма да ми порасне коса като на Пенелопе Крус. Далеч съм от тази мисъл.denis, най-вероятно към края на този месец ще отида да се изследвам, а после ще продължим разговора на ЛС, за да не спамим излишно в темата. Благодаря на всички, които се включиха с отговори по въпроса.

# 190
и накрая denis. ще ти препоръча един известен амер. сайт за добавки ,
както и код за5/10 долара отстъпка ... : ))

# 191
пишете тук не на лични ще е полезно  denis   bouquet спестяваш пари за консулти:)

# 192
  • София
Аз малко нахлувам в темата с един такъв въпрос.

Керастаз са малко скъпи, коеот налага покупката на само един продукт(шампоан) от която и да е серия.

Решила съм да взема шампоанче, но се чудя има ли смисъл да давам пари само за един продукт или няма смисъл щом няма да е цяла серия или поне шампоан + серум някакъв?

# 193
Аз малко нахлувам в темата с един такъв въпрос.

Керастаз са малко скъпи, коеот налага покупката на само един продукт(шампоан) от която и да е серия.

Решила съм да взема шампоанче, но се чудя има ли смисъл да давам пари само за един продукт или няма смисъл щом няма да е цяла серия или поне шампоан + серум някакъв?

Ами гледай по сайтовете. Аз си поръчах много изгодно шампоан с маска. Имай и предвид, че се ползват много дълго време и си заслужава.

# 194
  • Велико Търново
В енцо са на добри цени също Peace Само ш-н не би допринесъл кой знае колко да подобряване състоянието на косата, трябва балсам или маска Peace
Г-ца Калина, каква ти е косата и към какво си се насочила? Сериите са доста различни, според типа коса и нуждите й -ако не се съобразиш с тях, няма да усетиш ефект от продукта. Аз например съм с тънка коса, и ако си взема силно хидратираща, омекотяваща серия, напр.Олео Релакс или Нутрив, ще имам кльопнала коса, която на следващия ден ще е мазна.

Общи условия

Активация на акаунт