Проблемът ''Тънка коса''- решения

• 82 496
  • 263
  •   1
Отговори
# 195
  • София
В енцо са на добри цени също Peace Само ш-н не би допринесъл кой знае колко да подобряване състоянието на косата, трябва балсам или маска Peace
Г-ца Калина, каква ти е косата и към какво си се насочила? Сериите са доста различни, според типа коса и нуждите й -ако не се съобразиш с тях, няма да усетиш ефект от продукта. Аз например съм с тънка коса, и ако си взема силно хидратираща, омекотяваща серия, напр.Олео Релакс или Нутрив, ще имам кльопнала коса, която на следващия ден ще е мазна.

Същата работа и при мен. В момента се мия с Garnier Ultra Doux Aloe Vera, който е за мекота и блясък. Като я измия е горе доло нормално положението, но само след няколко часа (ден максимум) е вече сплескана, омазнена даже започна и да се наелектризирва и съм принудена да ходя с хваната коса постоянно, което ме дразни. До скоро лекувах пърхут с Низорал. Изчисти се, нооооо косата ми като цяло е в никакво състояние.

Косата ми стана ужасна след толкова боядисване, сешоари и преси. Омазнява се, тънка е, обем нулев. при измиване цял ден стои "нормално" по нейния си умрял начин и после става една никаква и само я хващам. Уморих се вече. Искам да си купя шампоан, който да е с професионална грижа и малко по малко да почна да й вдъхвам живот.

Спряла съм се по принцип на Керастаз. Колебаех се между Kerastase Bain Volumifique; Kerastase Age Recharge  или Kerastase Densifique Bain Densite и ще помоля за вашите съвети.

Спряла съм да се боядисвам от 3-4 години вече. Използвам преса и сешоар след почти всяко миене на косата. Гледам да мия косата 2 пъти в седмицата. Слагам кристали само. Както вече горе споменах никакъв обем, бързо омазняване в корените, косопад, краищата не са много сухи и не цъфти често.
Като цяло искам ефект на по-гъста коса с обем. (ама то това май всички го искаме   Joy)

Разбира се, ако смятате, че нещо друго може повече да ми помогне и е по-евтино от Керастаз, отворена съм за съвети Simple Smile Но просто трябва да престана вече с тези шампоани от супер маркети...

# 196
И аз съм със същата коса и съм си поръчала този:
http://www.enzo.bg/kerastase/resistance-shampoan-za-tnka-kosa-bez-obem/

# 197
Викта-Тутка-Рачка, относно пърхота можеш да пробваш с етерично масло от чаено дърво/ слагат се няколко капки в тубичката на шампоана/. При мен беше много ефикасно.
Кристалите за коса, сложени правилно и само в краищата на косата водят неминуемо до омазняване още на втория ден. Отказала съм се от тях.
Ползвам шампоана на Лореал - Fibrology от дрогерийната им серия и белия шампоан против косопад на Lakme. За сега съм доволна...

# 198
Не търсех мнение от лекар, а мнение за косметични продукти на хора с подобни проблеми и опитвали различни от мен неща. Факт е обаче, че до сега си търсех оправдание да не ида на лекар. Майка ми, баба ми и сигурно и нейната баба са все с лоши коси. Тънки, бързо се омазняват... но това не значи, че не е зле да се изследвам. Гена си е ген и каквото и да правя няма да ми порасне коса като на Пенелопе Крус. Далеч съм от тази мисъл.denis, най-вероятно към края на този месец ще отида да се изследвам, а после ще продължим разговора на ЛС, за да не спамим излишно в темата. Благодаря на всички, които се включиха с отговори по въпроса.

Преди години и моята коса много се влоши - изтъня, стана по рядка , почесто се мърси от преди. Ходих на дерматолог, който ме изпрати на консулт може би с още 10 специалиста и накрая заключи, че имам автоимунно заболяване от нерви. Започнах да си мия косата само с медицинска козметика против косопад, но тя съвсем малко оправи проблема с косата. Ако тогава някой ме беше посъветвал да си изследвам тези хормони, които Денис ти е написала сега нямаше да съм на това положение. От март 2014 чета в темата за проф.козметика за коса и разбрах, че само антикосопадната серия няма да ми оправи косата - прочетох, питах и купих различни продукти и сега косата ми е много по добре от преди  Flutter  Прочетох и за маслата - много от тях успокояват скалпа, действат изсушаващо и спират омазняването, както и спомагат за израстване на нова коса - и това правя маслени маски 2 пъти седмично  Peace Видим резултат и нито грам омазняване по бързо  Whistling
Моят съвет е да си пуснеш изследванията и да прочетеш в темата за проф.продукти, както и тази за маслата и да действаш , защото както често казва Магнолия, хубавата коса не зависи само от продуктите които използваме, а и от храната с която се храним, начина на живот , здравословното ни състояние  Hug

# 199
Мис Облаче, би ли споделила какви точно маслени маски правиш?  Praynig

# 200
Мис Облаче, би ли споделила какви точно маслени маски правиш?  Praynig

Принцес  в момента правя маслени маски с ямайско черно рициново масло към което добавям бадемово масло , стимуланта на икаров, масло от гроздови семки, кокосово малсо, масло от карите, масло от жожоба, маслиново масло  newsm78  може и други да имам но не помня  Mr. Green  слагам много малко ракия, жълтък понякога, лим.сок, мед и / или кисело мляко. Всичко това го слагам в порцеланова или стъклена купичка и леко затоплям на водна баня, мажа косата като наблягам на корените и правя масаж на скалпа - подобрява кръвообращението  и каквото остане за краищата, завивам на кок, слагам шапка за баня, увивам с хавлия и седя възможно най много  Peace След това изплаквам с хладка вода когато има жълтък, после мия с някоя от сериите които съм преценила  Peace  Ако нямащ възможност за ямайско черно рициново масло можеш да пробваш с тривитаминол - но без да прекаляваш , изхабяваш 1 опаковка и почиваш месец, и пак нова ...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811615.0 тук има много полезна информация за маслата  Peace

Ето и маската с тривитаминол
Скрит текст:
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....  инфо тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.

Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Стимулант за коса на икаров

Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък -  подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.

Чаеното дърво се слага в много малки количества, 10-15 капки на 50мл.  базово масло, подходящо е за корени склонни към омазняване.

# 201
Мис Облаче, голямо благодаря!   bouquet  Hug

Аз също съм с тънка и рядка коса, с мазни корени (издържа по 1 ден) и нормални към сухи краища и ми се иска да регулирам омазняването с различни домашни маски/масла.

Довечера ще прочета всичко подробно и се захващам.  Peace

# 202
  • София
Не търсех мнение от лекар, а мнение за косметични продукти на хора с подобни проблеми и опитвали различни от мен неща. Факт е обаче, че до сега си търсех оправдание да не ида на лекар. Майка ми, баба ми и сигурно и нейната баба са все с лоши коси. Тънки, бързо се омазняват... но това не значи, че не е зле да се изследвам. Гена си е ген и каквото и да правя няма да ми порасне коса като на Пенелопе Крус. Далеч съм от тази мисъл.denis, най-вероятно към края на този месец ще отида да се изследвам, а после ще продължим разговора на ЛС, за да не спамим излишно в темата. Благодаря на всички, които се включиха с отговори по въпроса.

Не можах да разбера косата ти винаги ли е била мазна или сега се е появил този проблем. При мен след раждането започнаха проблемите и чакам да спра с кърменето за да взема хранителни  добавки. Попаднах на една която е точно за коса, кожа и нокти и е на натурална . Давам ти линк да я разгледаш. Мисля че в твоя случай ще помогне.
http://revita.bg/tag/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD% … 0%BB%D1%83%D0%BA/

# 203

Не можах да разбера косата ти винаги ли е била мазна или сега се е появил този проблем. При мен след раждането започнаха проблемите и чакам да спра с кърменето за да взема хранителни  добавки. Попаднах на една която е точно за коса, кожа и нокти и е на натурална . Давам ти линк да я разгледаш. Мисля че в твоя случай ще помогне.
http://revita.bg/tag/%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD% … 0%BB%D1%83%D0%BA/

А пък аз не разбрах  това, което си пила кое точно е, защото не знам коя конкретна статия да гледам. За Брилиант Лук ли става въпрос? И още нещо – казваш, че помага при проблемна и мазна коса, така ли?

# 204
Мис Облаче, голямо благодаря!   bouquet  Hug

Аз също съм с тънка и рядка коса, с мазни корени (издържа по 1 ден) и нормални към сухи краища и ми се иска да регулирам омазняването с различни домашни маски/масла.

Довечера ще прочета всичко подробно и се захващам.  Peace

Ако имаш въпроси съм насреща  Hug  За тънката коса мога да ти препоръчам няколко продукта на Напура  Peace  С бърз видим ефект, доста натурални като състав  Blush

# 205
Аз също мога да ти препоръчам от серията desert essence доста добри неща, които съм изпробвала.  Peace

# 206
да, те всъщност имат за всякакъв тип коса, добри са

# 207
Аз малко нахлувам в темата с един такъв въпрос.

Керастаз са малко скъпи, коеот налага покупката на само един продукт(шампоан) от която и да е серия.

Решила съм да взема шампоанче, но се чудя има ли смисъл да давам пари само за един продукт или няма смисъл щом няма да е цяла серия или поне шампоан + серум някакъв?

Ами гледай по сайтовете. Аз си поръчах много изгодно шампоан с маска. Имай и предвид, че се ползват много дълго време и си заслужава.

Много съм използвала Керастас - всъщност в техните серии най-добрите инвестиции са маските. Също така съм изключително доволна от маските на Angel, които за съжаление започнаха да изчезват.

# 208
  • София
Здравейте,тънкокоски! Simple Smile
Чудя се какъв шампоан да си поръчам този път.Аз съм с мноого тънка природно коса,по мазна в корена,по суха в краищата.Изрусявам я всеки месец.
Ползвам проф.продукти,но според мен няма как да стане само с тях ест,трябва си стилизиране за такъв тип коса,за да има поне малко обем(преса,тупиране и т.н)
Досега почти винаги си взимам шампоан за изтощена,увредена,изрусена коса,за да я хидратирам.Все пак я  горя всеки месец...Но,тези шампоани не ми дават грам обем,напротив...
Дилемата ми е дали пак да си взема шампоан за изтощена коса или пък нещо за обем..След шампоана винаги слагам или маска или балсам,понеже се заплита иначе..И завършвам с митичното олио на Лореал в краищата.
Досега съм ползвала Милк Шейк,Лакме,Лореал,Алфапарф,Наши...
Последният ми,от който ми стои като залепнала за главата,както с всички останали е на Aphogee-за изтощена,изрусена коса,заедно с 2 минутния реконструктор от същата марка.. newsm78

# 209
  • София
Все още не съм си поръчала шампоан.Доизразходвах старите.
Както бях писала в предния си пост,шампоаните за увредена,изтощена коса много ми я омазняват и още след измиването стои като залепена за скалпа Sad
Вчера си направих експеримент и я измих с най-обикновен шампоан шаума,пак за изтощена и суха,Но определено имаше повече обем с него и ми хареса.
Аз не искам я мия с такива шампоани.Искам с професионални,но да има поне малко обем с тях.
Моля ви за предложения

Общи условия

Активация на акаунт