Проблемът ''Тънка коса''- решения

• 82 486
  • 263
  •   1
Отговори
# 210
Все още не съм си поръчала шампоан.Доизразходвах старите.
Както бях писала в предния си пост,шампоаните за увредена,изтощена коса много ми я омазняват и още след измиването стои като залепена за скалпа Sad
Вчера си направих експеримент и я измих с най-обикновен шампоан шаума,пак за изтощена и суха,Но определено имаше повече обем с него и ми хареса.
Аз не искам я мия с такива шампоани.Искам с професионални,но да има поне малко обем с тях.
Моля ви за предложения

Пробвай да сложиш маската/балсама на влажна коса преди да се измиеш и да поседиш 15-20 минути. След което се изкъпи само с шампоана- така нареченото "Обратно миене" и виж дали няма да е по  добър резултата  Peace Пробвала ли си с хидратираща серия или нещо по балансирано  newsm78

# 211
  • София
Ползвала съм на Aphogee хидратиращ(розова опаковка)и доста ми допадаше.Не стоеше залепнала косата ми,а с лек блясък и лек обем.Но го спряха и затова последния път си поръчах пак на Aphogee, но белия-за изрусена,химически третирана коса..Еми ужасен е за моята коса,както и серията на Наши с кератин,нищо,че е скъпа.
Винаги взимам серии за изтощена коса,защото все пак я изрусявам всеки месец,Но определено вече знам-не са подходящи за мен! Peace

# 212
  • София
Записвам се да ви следя, на моята тънка косица най-добре и действа серията Redken extreme, изкарах 5-6 месеца с ампули Керастаз Денсифик, но ефект от тях като че ли имаше, само първите 2 месеца  newsm78

Сега са наред тези два продукта, мисля да почна със спрея, да види...

# 213
  • София
Ахх жалко,че вече никой не пише в тая тема Sad
И все пак се надявам да получа съвет.Косата ми е много тънка,обяснявала съм го в предни мои постове в темата.Изрусявам е от много години.Понякога в салон,понякога не.Ползвам проф.продукти.Това лято адски много ми се увреди косата,понеже я мия през ден(заради мазния корен),изправям я с преса и леко я тупирам(за да създам малко от малко обем)Да,но косата ми сега е с много сухи,късащи се дължини..Ужасна е...Дори пресата не я изправя добре....Едни стърчащи,накъсани косъмчета,мазен корен,сухи дължини..Незнам какво да я правя просто..Как след като я измия да не ползвам сешоар и преса,както ме съветват..Ми тя стои като залепнала за главата ми..
Ползвам в момента шампоан и маска на Лореал проф. за изрусена коса,но ефект не виждам и маската ми омазнява прекалено косъма...
Моля ви за съвет! Simple Smile

# 214
Даяна, пробва ли с обратното измиване  Peace
ПробвАй и с маски с масла регулиращи омазняването, както и такива шампоани и маски  - за мазен скалп. А ако ползваш стилизанти, е добре да вземеш и дълбоко почистваш шампоан, който да ползваш от време на време - скалпа ти може да се омазнява защото е запушен  Peace

# 215
  • София
Ползвам лак за коса.А би ли ме казала конкретни продукти?Ами ако взема за мазен скалп,какво става с дължините,които са много сухи..Но след като им сложа маската за руса коса на Лореал стават едни леко мазни и пак не е Ок newsm78
И най-вече как да се откажа от пресата,като не умея добре да суша с четка..Все пак ми е важно косата ми да изглежда добре,но тая преса я довършва и май нямам избор Sad
Последно време я изрусявам с Гарниер,че уж е по щадяща.Минах и от 10ка на 8ца..Но от русото немога да се откажа като цяло Peace

# 216
Ползвам лак за коса.А би ли ме казала конкретни продукти?Ами ако взема за мазен скалп,какво става с дължините,които са много сухи..Но след като им сложа маската за руса коса на Лореал стават едни леко мазни и пак не е Ок newsm78
И най-вече как да се откажа от пресата,като не умея добре да суша с четка..Все пак ми е важно косата ми да изглежда добре,но тая преса я довършва и май нямам избор Sad
Последно време я изрусявам с Гарниер,че уж е по щадяща.Минах и от 10ка на 8ца..Но от русото немога да се откажа като цяло Peace

Първо пробвай с обратното миене : на влажна коса слагаш маска , без да прекаляваш, седиш 15-20 минути, влизаш изплакваш я, слагаш шампоан, изплакваш и излизаш от банята  Peace
Утре ще ти пусна продуктите, че съм от таблет и ми е по трудно да ги поствам  Blush

# 217
  • София
Аз бих препоръчала маски с масла. Прегледай темата, има много варианти на маски. Като начало: Черно ямайско рициново и кокосово масло. С тези масла със сигурност ще успееш да регулираш омазняването на скалпа и сухотата на дължините. Пресата ще трябва да я ограничиш максимално.

# 218
Аз бих препоръчала маски с масла. Прегледай темата, има много варианти на маски. Като начало: Черно ямайско рициново и кокосово масло. С тези масла със сигурност ще успееш да регулираш омазняването на скалпа и сухотата на дължините. Пресата ще трябва да я ограничиш максимално.

Задължително и трябва и масло от гроздови семки и чаено дърво - те регулират омазняването  Peace

# 219
Не можах да ви изчета, само първите няколко страници.
Записвам се тук обаче.
И аз съм с фина коса, лесно се къса и много цъфти. За капак си направих руси кичури, но съм си светла като цяло, като дете бях руса, та не мога да си се представя с по-тъмна коса.

Използвам шампоани за обем, които временно помагат, но трябва да я мия всеки ден или през ден, за да изглежда добре. Прибягвам до някои хитринки, за да изглежда по-обемна.
Правя си такива прически:
http://your-hairstyles.com/img/arts/2010/Aug/06/297/half_updo_vo … me_hair_thumb.jpg
https://scdailymakeover.files.wordpress.com/2010/10/dianna_agron … oto-custom_14.jpg
http://tantalised.files.wordpress.com/2011/05/bouffant-half-up-h … ewitt-223x300.jpg

Защипвам си често част от косата нагоре с фибички, за да се постигне обем, кичурите може би също помагат, все пак има контраст между тях и по-тъмната ми коса, която е кестенява.

Ще ви изчета всички, за да черпя от вашия опит. Между другото и аз съм пробвала Тривитаминола и съм много доволна - когато бях абитуриентка, косата ми беше пораснала много и беше станала по-здрава, тогава си правех маски с Тривитаминол.  Simple Smile

# 220
  • Germany
Скрит текст:
Ахх жалко,че вече никой не пише в тая тема Sad
И все пак се надявам да получа съвет.Косата ми е много тънка,обяснявала съм го в предни мои постове в темата.Изрусявам е от много години.Понякога в салон,понякога не.Ползвам проф.продукти.Това лято адски много ми се увреди косата,понеже я мия през ден(заради мазния корен),изправям я с преса и леко я тупирам(за да създам малко от малко обем)Да,но косата ми сега е с много сухи,късащи се дължини..Ужасна е...Дори пресата не я изправя добре....Едни стърчащи,накъсани косъмчета,мазен корен,сухи дължини..Незнам какво да я правя просто..Как след като я измия да не ползвам сешоар и преса,както ме съветват..Ми тя стои като залепнала за главата ми..
Ползвам в момента шампоан и маска на Лореал проф. за изрусена коса,но ефект не виждам и маската ми омазнява прекалено косъма...
Моля ви за съвет! Simple Smile

Аз бих те посъветвала да правиш домашна маска и да ограничиш на минимум топлинната обработка. Прави или само с преса или само със сешоар (по възможност не след всяко къпане) и винаги използвай продукти за защита от топлинна обработка. При мен домашната маска в комбинация с ограничаване на топлинната обработка направи чудеса. Маската съм я писала в началото на темата.  Peace

# 221
Здравейте на всички. Радвам се,че темичката се раздвижи. Аз в момента използвам продукт на лореал преди сушене и изправяне- https://www.google.co.uk/search?q=%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B0 … vD7p54CnREGQPM%3A

Евтин вариант е и съм доволна, наистина косата ми се задържа повече време права. Много зависи и пресата за коса каква е. Например, моята сестра използва различна от моята и наскоро двете бяхме навън в дъжда, нейната коса си стоеше идеално права, а аз бях като пудел. Всяка преса като цяло гори косата, но е важно да няма силно дърпане и опъване, тя трябва да се плъзга гладко и да не се задържа никъде (както повечето дами задържат в краищата). При скубането първо ,че падат много косми и второ, че може да бъдат увредени фоликулчетата. Аз също така,споменавала съм и преди, използвам безамонячна боя, която дори фризьорката ми е казвала,че обхващайки косъма, го прави визуално по-плътен и ,че придава блясък и съживява косата. Дори най- нетретираната коса с преси и сешоари губи своя блясък,но никога не съм била руса и не знам дали може да се поддържа русото само с безмонячна (след като веднъж е била изрусена косата).Също така задължително кристали след термична обработка,а не преди това. Преди термична обработка се слагат продукти, като този, който посочих горе, а след нея,с е слагат кристали,за да овлажнят косата и да я поддържат влажна (иначе пресата ги изсушава и крайният резултат пак е сухи краища). Важно е ресането също- с широк гребен при влажна коса и хубава четка при суха, аз лично с две ръце препоръчвам четката не приорин, както и технит епродукти като цяло
https://www.google.co.uk/search?q=%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0+%D0%B … FZKjLbLzvAu5RM%3A
Не на последно място- при тънките коси е важна прическата. Аз обожавам дълга коса и не мога да си я подстрижа, макар да знам, че така още по-тънка изглежда. За това, горните си кичури съм ги скъсила и имат форма на камбанка, а долният пласт се слива с горния плавно чрез пластове. Имам и късо бретонче на страни- бретонът винаги спасява положението,като е къс.  Ох...изписах света Grinning Laughing

Да обобщя продуктите, които използвам:

Шампоан и балсам- Ревалид
Лореал преди изправяне
Лак за коса на Вела- 3 степен
Кристали на HD

Няма нужда от хиляди продукти, защото те още повече отежняват положението на косата. Сякаш да мажете тялото си с 6 различни лосиона...Аз виждам страхотно подобрение в косата си, особено след употребата на медицински шампоани единствено. Изправям я, тормозя я ,а когато видя ,че започва да капе (единствено пролетта), пия таблетки приорин,даже само месец,а не три,както пише и забравям...

# 222
Даяна, пускам ти обещаните продукти :

ДПШ http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-scalp-th … -kozha-na-skalpa/

http://www.enzo.bg/inebrya/balance-shampoan-za-regulirane-na-sebuma/

http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-za-mazni-koreni-p … e-balancing-75-ml доволна съм от този шампоан  Peace

Тази серия също е добра : http://www.zlatnaribka.com/lakme/za-mazna-kosa-purifying

Според мен първо трябва да се опиташ да регулираш омазняването и след това да търсиш нещо за обем  Peace  Насочи се към маските с масла и по щадящ шампоан, предназначен за мазни корени, от време на време ползвай серията за руса коса  Peace 
Имай в предвид, че ако почнеш да правиш домашни маски с масла, те ще окажат много добро действие като цяло върху косъма - ще го подсилят и освежат, нищо че е рус, но си трябва постоянство  Hug

За основа ти трябва Ямайско черно рициново масло ЯЧРМ + бадемово и останалите вече по избор :
Скрит текст:
Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена  и/или масло от чаено дърво (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Стимулант за коса на икаров

Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък -  подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка.

И както вече казах, пробвай с обратното миене - използвай серията на Лореал за руси коси  Peace и не очаквай чудеса от първият опит  Whistling

# 223
  • София
Благодаря за ценните съвети,момичета! Hug
Ще намаля използването на пресата Peace
Ще си купя шампоан за мазни корени и сухи краища Peace
Ще правя домашни маски Peace
Ще се въздържа от серии за много изтощена коса,понеже от опит знам,че след
употребата им косата ми стои като мазна и дори се е налагало да я мия отново.
Всеки един продукт(кристали,топлинна защита и други)я омазнява много бързо. Sad
А сухите дължини си остават...
Мисля и вече да я боядисвам само в салон,защото там все пак по прецизно нанасят
боята,основно в корена,а аз я мажа цялата и така допълнително горя дължините.
Благодаря още веднъж! Hug

# 224
Здравейте на всички ,и аз съм една от вас,искам да ви споделя какво открих за себеси ,от което косата ми изглежда добре,това го прочетох в един вестник,смесвате количеството шампоан с което миете косата си със по 5,6 капки масла от лавандула и босилек и измивате.

Общи условия

Активация на акаунт