През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 145
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте от мен и принцеса Алекса  Heart Eyes  baby_neutral
Появи се днес в 16:27ч,3345гр, 51см
Естествено раждане
И двете сме добре, ще разказвам някой друг ден....сега заслужена почивка  Simple Smile

# 496
Честито на всички мами,да са ви живи и здрави бебоците  Simple Smile

# 497
ехо здравейте !
и аз родих на 5.04 нормално раждане - Александра. искам да ви кажа ,че изобщо не боли толкова много и не е страшно колкото си мислим преди това  Laughing Laughing
имам малко проблеми с кърменето ,мн ме болят зърната,имам много кърма ,доста ми е сложно изцеждането,надявам се да ми мине и да се храни нормално. вече получи и обрив по дупето ,може би от памперсите на памперс са ,а може и да се е спарила от топлото.
докато раждах през цялото време си лафихме с доктора и акушерката,дори доктора ми разказа виц  Laughing Laughing в болницата беше голяма скука,едвам дочаках да си тръгна.
нямам и шевове,два вътрешни и това изобщо не боля,те шевовете са като възелчета.наблюдавах абсолютно всичко което правиха с мен!
единствения ми съвет е да се подготвите малко повече за кърменето,препълването и болките.
биха и двете ваксини ,сега умирам от страх да не стане нещо,не знам правилно решение ли взех....дано да е така,моля се!!!

geri-gb не ми се е случвало,но да не би да е от болки и некомфорт там долу след раждането?може би мускулите ти не са толкова силни сега,ще се оправят.не се напрягай,почивай си,моите също са мн чувствителни и едвам се сдържах на два пъти

# 498
Дай Боже, на всяка такова раждане и толкова адреналин Simple Smile прекрасно е, че така са се развили нещата!

Гери, аз знам, че след раждането е много важно първото уриниране. Било показател дали всичко е наред. Споделихте ли това в болницата с лекарите? Аз бих обърнала сериозно внимание и бих потърсила лекар. Това не е шега работа Sad

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 10:05 от .stone.

# 499
  • в 1001-та нощ
geri-gb, аз имах този проблем след това раждане и то доста дни след това, а с предното нямах, нямам обяснение  Rolling Eyes Но минава  Peace

# 500
Здравейте, мами, не знам дали някоя ще чете в този късен час, но за всеки случай се включвам с въпрос - кои контракции засичаме? Само тези, които наподобяват предменструални болки, или подготвителните (втвърдяването на корема)? Защото от 2 часа вече имах 5-6 втвърдявания, до сега не са били толкова начесто и все си мисля, че ще е тази нощ. Но болки нямам, нищо друго. Днес бях на тонове, държаха ме цял час, но нямаше контракции, тоновете бяха супер. Много съм си харесала днешната дата, 9-ти, имам още 23 часа да я реализирам : )))

.stone. и моите деца ще са с даже по-малка разлика - 2г и 2-3м. Засега доста му говорим и обясняваме на баткото, той целува корема, казва че вътре има бебе. Купих му книжка за две братчета, как се карат и сдобряват и сега иска да я четем всяка вечер. Но не вярвам да се разминем без ревност. Мисля в началото да отделям минимално внимание на бебето, само за кърмене и преобуване, да не му променям ежедневието на баткото и да си имаме един ден от седмицата само за нас двамата. Нататък ще видим....

A.l.e.n.a, много интересно ми беше и на мен да чета за имената. И аз много харесвам Борис, в топ 4 се намира. Ние още не сме избрали име, едно от 4-те ще е, ако не се появи 5-то Simple Smile

# 501
  • в 1001-та нощ
Между кои имена се колебаете?  Rolling Eyes

Засичаме - болезнените и прерязващи, като менструални болки  Peace

# 502
Благодаря Simple Smile Значи може и да не е днес, жалко.....

За сега няма да казвам имената, че много силно се влияя от чуждо мнение Simple Smile Колкото и да се старая да не го правя, винаги ми влияе  Simple Smile Иначе всички са 5-6 буквени и благозвучни, както казваш "меки", но останалото ще е знак на съдбата - едното зависи при кой лекар ще се падна, другото на коя дата ще се появи, третото и четвъртото - ако бебето ми заприлича на това име  Grinning

# 503
 Честито на ново родилите майчета
Бързо възтановяване и здрави и послушни бебоци
Алена Руен е вече цяло човече с тези големи красиви очички
Колко е голяма разликата от началните снимки бързо растат
Кога ще излезете на първа разходка или вече излизате ?
На нас ни казаха след 10 -я ден Simple Smile
Хубав ден момичета Simple Smile

# 504
Здравейте, честито на всички нови мами  bouquet
Sun~shine, аз съм с яки подготвителни от поне две седмици и все още не съм родила- коремът ми е по цял ден на камък. И аз се чудя от време на време, при това положение, дали ще успея да усетя истинските контракции, но всички родили момичета казват, че няма как да ги сбъркаме. Дано:)
Искам да попитам мамите с опит- какво мислите за слинговете/ кенгурата? Ще имам ли реална нужда от някое от двете? Някои приятелки ме убеждават, че слингът им е свършил чудесна работа,  други- кенгуруто, а трети, че бебоците не са търпяли нито едно от двете. Предполагам, че за разходки навън като планина, море, магазини са много по-удобни от количките, но все пак..

# 505
BettyBoop - аз съм "за" слинговете и ерго раничките, кенгурата в които можеш да носиш бебето с лице непаред не са ергономични и не са полезни за стойката. Бебето ще стои ако го свикнеш от малко, за него няма по-хубаво нещо да се гушка в мама  Hug

Някой беше споменал по-напред, че пие антибиотик заради болки в гърлото?! И мен ме боли леко от тази нощ, малкия е с възпалено гърло, хрема и лека кашлица и може да съм прихванала. Защо антибиотик само заради едно гърло, толкова ли е опасно ако се разболееш накрая?  Sad

# 506
  • София
 Здравейте мамички:)
Първо, честити нови бебенца на всички  майчета ( за да не пропусна някого), да са живи и здрави  сладките съкровища  bouquet
 Моето слънчево детенце се роди с планово секцио на 3 април, сутринта в 9:38.
Казва се Деян, 3,430 кг и е висок 51см:)
Ще се постарая да прочета назад и пак ще се включа.
Успех на всички чакащи тяхния съкровен момент Hug
Хубав ден

# 507
   Здравейте мами и бебоци!
На 5 април в 1.30 през нощта се роди и малката Емилия-3450 и 50см.,точно на термин.Раждането беше нормално,напълно естествено, бързо и леко.В 12 и 20 бях в болницата с 7 см.разкритие,едвам успяха да ми оформят документите и да ми пуснат един запис на тонове ,като им казах ,че имам напъни.След 5 мин.Еми изплака.Беше супер бързо и леко Grinning.Вече сме вкъщи ит вчера и се гледаме.Баткото е много радостен и въодушевен от бебето.Постоянно я гушка и  целува и вика сладко бебе Еми.
   Честито и на другите нови бебчета и мами,които се родили
 тези дни.

# 508
Чета за бързи и лесни раждания и така благородно ви завиждам и си пожелавам такова и на мен Simple Smile

За кенгуру и слинг -
Аз получих неочакван подарък от България едно, на неясна за мен марка, за носене на едното рамо. Има много колани. Ползвах го 2-3 пъти и ми беше изключително тежко и неприятно... бебето си беше добре, но на мен ми беше некомфортно.
Когато бебето ми беше на около месец и половина, си купих кенгуру на BabyBjorn. Много сериозна финансова инвестиция. Но в крайна сметка се оказа, че това са едни от най-разумно изхарчените ми пари за бебешки пособия и аксесоари.
Как го ползвах аз - държах си го в количката. Излизаме и в един момент, когато бебе се разбуди и не е толкова спокойно в количката, просто я слагам в кенгуруто и си продължаваме разходката.
Инвестицията в моя случай е успешна, защото самото 'нещо' не се е износило или деформирало и сега възнамерявам да си го използвам успешно отново.
На море и планина не сме ходили, но за пътуване по летища е много полезно.
За слинг - чувала съм предимно позитивни коментари. Сега ми подариха на ГугаСлинг - хора, които са го ползвали, го прероръчват. От мека материя, бев халки.
Но самата аз още не съм го пробвала и нямам практически наблюдения.

# 509
  • София
Здравейте а от мен и малката Еличка.Роди се вчяра.Точно на термина си.2980 и 50 см.Раждането беше доста бързо този път и отново нормално.Предната вечер почна да ма пада по малко тапата.Много ми беше въодушевено защото с каката нямаше такова нещо.Появиха се контракции,често ходене до тоалетната по голяма нужда.Обача по едно време ми се доспа.Реших,че ще поспа пък то ако е тази нощ ще ме събуди.И така до сутринта.Взех си багажа и отидох на тонове.Доктора ме прегледа и ....имах 4см разкритие.Беше много щастлив/нали уж бебето вървеше по малко и тн и той се притесняваше и искаше и да редизвикваме раждане/.Оформихме документи/тез в Токуда ка луди-толкова безсмислени неща се попълват.../,направихме клизма/голям рай е това така да знаете/и ми пуснаха система с окситоцин да сме видели как бебо реагирал на контракциите.Питаха ме искам ли епидурална и обясних че предпочитам без защото предният път ма беше спряла контракциите и раждането ся удължи.Но все пак си оставих вратичка.Не мислех да се правя на герой.Почнах да се разхождам напред назад със системката и в един момевт почна доста да боли.Тамън да си поискам упойка и се оказа,че вече съм с 8см и нямаше време.Заведоха ме в родилна зала,спукаха мехура и се почна с напъните.Е това винаги ми е било много гадно.Направо не знаех къде се намирам.В резултат обачя от неефективните ми напъни се поразкъсах и след това имаше шев и кройка.Поне няма да махаме конци.Но определено май беше по-добре да ме резнат леко.Това да го знаете.И така в 11.27 проплака малката Еличка.Сега си е при мен в стаята.Няма никакви проблеми и веча я слагам да суче макар да имам мин количество коластра.Но ща дойде;)За сега няма да й дават АМ.Това е от мен.Раждането определено е позитивна емоция така че мислете в тази посока!

Общи условия

Активация на акаунт