През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 149
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Честити бебенца на всички майки, които са родили до този момент априлските си бебенца!
Да попитам тези, които са родили със секцио, лекарят какви мазила ви е препоръчал за мазане за заличаване на белега от операцията?
 На мен ми предписа да мажа с Дерматикс от 15-тия ден след секциото, но пък препарата е доста скъп за малкия си грамаж!

# 481
Всички мазила за белези са такива -  скъпи и в малки опаковки.  Laughing Нищо не са ми предписвали на мен. Понеже имам предишна операция от киста на същото място от преди 9г., тогава мажеш с Контратубекс - нямаше особен ефект, но и белегът си е едва забележим. Сега разрезът ми е още по-тънък и сигурно с нищо няма да третирам, все пак е под бикини зоната дори.

# 482
За белег от операция може да си приготвите и сами крем с невен и мас. Има варианти и в аптеката.

На малчо, като си сцепи главата, му взех един с гъша мас, в който нямаше никаква химия за 4 лв. Не съм го мазала, обаче. Само го купих Simple Smile.

# 483

Аз май пак ще отговоря вместо сиси, извинявам се за което. Просто на лекарите им е по-удобно да си е всичко по график с дата, час и тн... и затова като си е планово секцио, според мен, предпочитат да нямат изненади...едно е да си отиде на работа по график, друго е да й звъннеш примерно в 2ч. през нощта, че са ти изтекли водите или нещо от сорта.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 07:05 от umbre

# 484
  • в 1001-та нощ
Честито  Hug  bouquet горе-долу и ти, като мен, но на мен никой не ми е предлагал секцио Simple Smile Аз навърших 38г. в края на декември Simple Smile Честно казано и за трето ще се натискам на ест. раждане  Blush Ако се случи ще е след 40-те  Blush

# 485
Честити бебенца на всички родили мами   bouquet  Hug
 Искам да попитам болничния до кога трябва да се предаде - до този месец 15 или следващия  newsm78 Че моя болничен го е взел някой друг и сега чакам да се сети да види че  е грешен и да го върнат.
 А бебчетата кога смятате да ги извеждате навън ( не че съм се засилила   Laughing  )

Мами страхотни разказаи  Hug

Ето и моя : На 31.03 в 7:30 започнаха контракции на 3 мин. Първо си мислех че пак са подготвителни- как така изведнъж на 3 мин. Да ама не  Laughing Устисках до към 10:30 , каката да се събуди и в болницата. Като пристигнах бях с 6 см разкритие и неизтекли води. Успокоих се че има още много време, тъй като с каката 5-те см се разкриваха 5 часа и си изпратих таткото да си чака вкъщи. Да ама болката стана на минута и ме качиха на магарето - 8 см Спукаха ми водите и доки като каза че са зелени и бебо е още горе- една паника ме хвана. Питам докторе това е лошо , а той лошо е - към секцио върви. Не ми спести нищо човека - откровен. Но тоновете бяха много добри и започнах нормално раждане с двама лекари и две акушерки. Тони се роди и в мига в който ми го показаха забравих за болките  Laughing

# 486
Честити бебенца на всички майки, които са родили до този момент априлските си бебенца!
Да попитам тези, които са родили със секцио, лекарят какви мазила ви е препоръчал за мазане за заличаване на белега от операцията?
 На мен ми предписа да мажа с Дерматикс от 15-тия ден след секциото, но пък препарата е доста скъп за малкия си грамаж!
На мен предписа Цитрадикс спрей. Около 20 лв. е, като флакона не е малък. Пръскам белега от 3 дни и не виждам голяма разлика, но и самия белег в едната си част е много тънък.

# 487
За мен е много интересно да чета разказите за вече осъществените раждания. Благодаря, че споделяте!
Чета подписите, че няколко от майките имат деца на около 3.5-4 години. Разликата при моите деца ще е 2г7мес. Има ли и други в този възрастов диапазон? Това ме интересува най-вече заради адаптацията на децата.
Също и ще се радвам да срещна и друга история (освен на Алена) за нормално второ раждане след първо такова. Дали наистина се оказва така, както ме успокоява акушерката, че всичко е много по-бързо и експедитивно?

# 488
Здравейте мамита и бъдещи мамита,

ЧЕСТИТО на всички, които вече си гушкат своите бебета!!! Simple Smile

аз ви следя с голям интерес, много сте ми полезни, но до сега несъм писала...срам...,моят термин е на 22.04, и днес бях на тонове и за първи път вътрешен преглед, за да видим как са нещата...та имам въпросче, дали е нормално след това да имам леко зацапване, сега се прибрах и малко се притесних. Иначе докито каза, че 40% скъсяване съм имала.

# 489
  • София
Поизпуснах малко темата в последно време,но влизам с добри новини,така че ще ми простите Laughing

Първо искам да честитя на всички вече родили мами  bouquet Да са Ви много здрави и щастливи бебчетата,а на тези,на които им предстои леко и спокойно раждане Hug Hug Hug

На 26 март в 16.00 ми изтекоха водите,докато си лежах в 36+5 г.с. След 2 часа с ММ бяхме пред спешния кабинет в болница Надежда.Първо казаха да ме приготвят за спешно секцио,но след това се размислиха и решиха,тъй като бебчо беше малък да ме оставят на кортикостероиди за разгъване на дробчетата и секцио на другия ден.За всеки случай ме настаниха в родилна зала,където цяла нощ изтичаха едни води,едни чудеса.......Мериха ми тонове,кръвно и температура на всеки 2 часа.На сутринта се събра колегиум,който решаваше кой,кога,в коя зала и с кой екип ще ражда.Дойдоха при мен Д-р Димова и Д-р Ослеков и ми предложиха да опитам нормално раждане.Не разбрах как се съгласих,май исках да се насладя на всеки един момент в очакване на най-великото чудо.Към 8.00ч дойде и ММ,който се поизненада за решението ми,но нищо не каза.Включиха ми оксистоцин,половината ден премина в шеги и закачки с акушерките и след 12.30 ,когато контракциите ми станаха на всяка минута,а разкритието 4-5см и болки почти нетърпими.След около час ми поставиха епидурална упойка и това се превърна в кошмара на деня.Имам дискова болест и се наложи 5 пъти да ме бодат,докато ми вкарат какетърчето.И така след около 2 часа се роди моята голяма радост бебчо Славян.Поканиха таткото да пререже пъпната връв и той с гордост се справи,а аз имах цялата му обич и подкрепа в този най-съкровен за мен момент.
Вече сме си в къщи и се гушкаме тримата.
Пожелавам всяка една да изживее по най-добрия начин сбъдването на своята голяма мечта!
Прегръщам Ви всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Алена,за протокола Славян се роди 2490гр,48см,в 36+6г.с.

# 490
  • Варна
Здравейте!
Първо честито на всички нови мами, не ви изброявам, за да не пропусна някоя. Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!   bouquet
До сега не писах, че нямаше нищо ново... но днес бях на преглед и лекарката ми реши,че ще се раждаме секцио, назначихме го за утре сутринта. Малкият бебок упорито не му се излиза... 3 900 е по днешни размери и предвид моя ръст 158 и тесния ми таз не може да слезе главичката и седи много високо, без разкритие съм,без контракции, надявам се утре всичко да мине добре.
И когато мога ще разкажа.
ПС: Благодаря на всички,които са споделили своите раждания!   bouquet

# 491
За мен е много интересно да чета разказите за вече осъществените раждания. Благодаря, че споделяте!
Чета подписите, че няколко от майките имат деца на около 3.5-4 години. Разликата при моите деца ще е 2г7мес. Има ли и други в този възрастов диапазон? Това ме интересува най-вече заради адаптацията на децата.
Също и ще се радвам да срещна и друга история (освен на Алена) за нормално второ раждане след първо такова. Дали наистина се оказва така, както ме успокоява акушерката, че всичко е много по-бързо и експедитивно?
Здравей stone, нашата разлика живот и здарве ще е 2, 8 месеца, но ще пиша като родя как е. Сега и аз се притеснявам, как каката ще приеме бебето с такава малка разлика. Която роди първа ще пише. Лекораждане и едно здраво бебе!!!

# 492
  • в 1001-та нощ
Usmivchicaaa, ауууу, утре е големия ден, имаш стиснати палци от нас с Руни  Heart Eyes  bouquet Ще мине леко и по вода Simple Smile  Blush Heart Eyes newsm76

И аз благодаря за разказите и предоставената информация за списъла, е допълня след малко  Hug  bouquet bowuu

Ще е поинтересувам защо нямаме консултант по кърмене, да не би да обхождат само темите в "Родени"  newsm78 Rolling Eyes

galina0911  Blush зацапването е нормално след такъв преглед  Blush

elipepova, болничният ще бъде предаден от твоя работодател в НОИ около 10 число на следващия месец - с декларацията и плащането на осигуровките  Peace Може и по-късно да се предаде, но и плащането си ще получиш по-късно  Blush

Хайде Руни да се изфука колко е пораснал  Blush

# 493

[/quote]
Здравей stone, нашата разлика живот и здарве ще е 2, 8 месеца, но ще пиша като родя как е. Сега и аз се притеснявам, как каката ще приеме бебето с такава малка разлика. Която роди първа ще пише. Лекораждане и едно здраво бебе!!!
[/quote]
Чудесно. Ще можем да коментираме конкретно и с примери Simple Smile
Ние имаме дъщеря, а сега очакваме момче, което уж всеки момент ще се ражда, но засега нямаме новина...

# 494
аз имам един малко неудобен въпрос към вече родилите мами-случвало ли се е на някоя от вас след раждането да не може да контролира уринирането си и по-точно да не може да стиска. Първите няколко дни ,докато бях още в болницата ,изобщо нямах дори усещането ,че ми се ходи и на няколко пъти като ставах от леглото се изпусках. Сега някой път чувставам,че ми се ходи ,но не ида ли моментално,става фатално...

Общи условия

Активация на акаунт