Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са мненията за ваксините и как се различават подходите към тях в България и Гърция?
Какви са впечатленията на участниците от пътуването им до Холандия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са мненията за ваксините и как се различават подходите към тях в България и Гърция?
-
Какви са впечатленията на участниците от пътуването им до Холандия?
-
Какви са основните предизвикателства при преместването в друга държава?
-
Какво представлява съгласието на бащата за пътуване на детето в чужбина?
както и за добрите новини от прегледа
Ние сме горе-долу заедно с теб.
То и аз това викам, че ще взема да родя в ДГ 
Опитах да обясня на директорката, че проблемът не е толкова, че не разбира езика, а че не се е делил от мен откакто се е родил. Вчера правиха едни кокошчици с яйце за Великден и го питам дали си е направил неговата, а той каза не, "защо?" "защото виках мама"
Ili po-skoro, ako sme zaqvili predishnata godina, sega trqbva li da napravim ananeosi? Ili avtomatichno se podnovqva?
От тази година например , когато се попълва А1, дилосите за доходите, графите, в които се отбелязват доходите от заплати, пенсии са попълнени автоматично и не подлежат на поправка онлайн. Ако някоий види разминаване трябва преди да попълни дилосите да се свърже с работодателя, за да се поправи. Ако не го направи после ще плаща глоба- тя ваерира в рамките на 50-80 евро + разходите за счетоводител.
Ние се стягаме за Великден, ще си ходим на село, на о-в Китира - цялото домочадие - ММ, деверът, моя милост и малката. Свекито меси тия дни и стяга козунаците, колуракя и некакви други сладости, но мен не ме въвлича. Аз съм бебегледача и хлебарят на къщата.
Абсолютно точно го е казала Хипатия. Само ще добавя, че ако правите припознаването след раждането и ако бащата е вписан като такъв в българското им Удостоверение за раждане, ще ти поискат преведен и с апостил дубликат на Удостоверението за раждане "за чужбина" (бланката е по-различна за чужбина и има един печат в повече, но те това в служба ЕСГРАОН ако има кажеш че го искаш за чужбина си го знаят). Не съм сигурна обаче дали преди раждането може да се извърши припознаване, доколкото знам е като в БГ - само след раждането. Иначе съм напълно съгласна със съображенията на Хипатия. Не е моя работа, но какво по-обвързващо от 2 дечица, би било още по-добре ако сключите един граждански брак, но вие си знате. Аз лично това с деца но "на семейни начала" и без брак" не го приемам (това си е мое мнение само), всеки е свободен да прави избор за живота си разбира се. Иначе гражданството в таквиа случаи се води "придобито по произход", т.е. за него не се кандидатства, а е право произтичащо от произхода на родителите. Дали ще се ползва човек от него или не, всеки прави своя избор, а и зависи от много неща.
Здраве само, радост и много щастие ви пожелавам заедно! Един съвет: намери хубавите страни на това, че ще живеете в Серес и го гледай само от тази страна за да свикнеш по-лесно, а и дечицата със сигурност (малките и големите) няма да те оставят да скучаеш и да си пълниш главата с мрачни мисли.