Борба с ранното остаряване... Как?

• 203 127
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Фата- моргана, Благодаря bouquet и аз , така ще процедирам Wink

# 616
Да, техни са. Омегите ги пия едновременно с Лесното начало и изобщо - с всичко могат да се комбинират.

Значи ще си ги взема... Peace Аз като си поръчах лесното начало от английския им сайт и станах дистрибутор...Уж... Обаче сега не ми е ясно как да продължа да поръчвам, онлайн няма как, а листовката дето ми пратиха нещо не се ориентирам за цените на продуктите им... Абе луда работа, как се работи с тия договори и прочие?!?

Да ви питам вие вземате ли ленено семе, брашно или масло? Миналата година правих едно пречистване с ленено брашно и мляко, та се чудя сега дали пак да не го повторя... newsm78

# 617
  • Варна
Ленено семе слагам в хляба, който пека.
Ленено олио от време на време върху филийка с шарена сол.

# 618
Аз се сетих, че преди съм вземала и капсулки ленено масло... За доста неща го дават полезно лененото семе.... Laughing

# 619
  • Добрич
Лененото семе, за да не губи качества трябва да е сурово. Ако е цяло не се усвоява от организма. Ако е смляно, трябва вие да си го мелите, защото се окислява бързо.

Скрит текст:
Преди няколко години подарих на свеки мелничка за кафе, за да си го мели.

Ленено масло съм пила на капсули. Комбинирах го със зеленоуста мида. Влияе добре на ставни болежки.

# 620
  • София
Като споменахте за Омегите, верно ли е, че същите не се приемат през летния сезон? 
Нещо такова сякаш бях чела наскоро,освен ако не се бъркам нещо  newsm78

Може през лятото разбира се.
Аз ползвам Омеги от растителен произход.

http://apteka.framar.bg/30015166/%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%80- … 0-%D0%BC%D0%B3-30

# 621
Здравейте момичета, да ви разкажа за моята борба с първите бръчки. Като цяло сме семейство с достатък и съм изпробвала доста скъпи кремове и продукти. На 29 години съм и съм пушач, от две години ми се появиха първите бръчки от носа към устата, а и на челото вече се виждаха, така че две години преравях нета за скъпи кремове и всякакви там серуми, ама максимум да ми овлажняваха и нищо повече. И така преди 6 месеца открих блога на една американка на 50, а изглеждаше на 30, започнах да чета и се оказва че се маже с ретинол , витамин с, още един серум q10, но го е започнала скоро и слънцезащитен крем и това е!!!! Бях в шок, моите рафтчета бяха пълни с маркови кремове,  а тя се мажела с крем за 10 долара и изглежда с 20 год назад, та така започнах да проучвам за ретин а, оказа се че е единственият патентован в Америка продукт против бръчки, забраняват го от свободна продажба корпорациите след като виждат ефекта му, принципно е за акне, ама заедно с това намалял бръчките. Та така започна моят експеримент, проучих че за кожата витамин а (ретин а) е основоположник на колагена, повечето дерматолози препоръчват да се ползва постоянно, другите неща от които кожата се нуждае това са витамин ц, серамиди или друго казани керемиди и sterols (не съм сигурна как е на български). И това е всичко!!! Разбрах че в БГ

# 622
viki7976, интересен пост, но не си довършила...  Hug
Аз бях писала мнението си за кремовете в една друга тема, тук ще го копирам:
"Не знам реално колко предпазва слънцезащитата, но от опит установих колко е важна правилната и навременна грижа за лицето... И колко голяма разлика има в продуктите... Без значение скъпи или по-евтини, важното е да са правилно подбрани... Ако си позволя няколко месеца да се мажа с посредствени или неподходящи кремове и кожата ми веднага реагира... Не е като едно време, с каквото и да се наклепам, все тая... Laughing Сега кожата веднага се променя видимо - изсъхва, отпуска се, появяват се петна или пъпки, тена става неестествен и кожата стои вяла и безжизнена... И то само от няколко кремчета...  Shocked Лично аз рядко оценявам някой крем докато го ползвам, но когато свърши и го заменя с друг, веднага "хващам" разликата... Има кремове, които нищо не правят - нито лошо, нито хубаво, просто са посредствени... "

За производните на вит.А и аз съм чела доста, че помагат против бръчки, но и има различна поносимост от кожата на различни жени... При едни има страхотен ефект без болезнени странични реакции, докато при други води до раздразнения.. Предполагам заради вторите, тези препарати не се продават без лекарска рецепта в БГ и в ЕС... Но пък има доста серуми и кремове с ниска концентрация на ретинол или ретин, които могат да се закупят свободно... Друг е въпроса доколко са ефективни... newsm78
Аз мисля да опитам някакво кремче с ретинол и да го ползвам само вечер да видя каква ще е реакцията на кожата ми... И дали въобще ще има ефект върху мен... Защото няма да забравя когато тук във форума бяха "луднали" по крема Гуна, по околоочния крем с масло от ему и какво ли не още, а когато аз ги пробвах - пълно разочарование... Така че не всичко действа еднакво на всички...

# 623
Здравейте момичета, исках да споделя с всички моето откритие за борба със старението, което при мен подейства като някакво чудо. Първо да кажа, че съм на 29 години, пушач, и от две години имам бръчки около устата и на челото, пробвах всякакви скъпи кремове и серуми, ама единственото което правеха да ми овлажняват и това е, бръчките си стояха. Аз съм малко маниак на тема проучвания и така започнах търсенето на идеалните кремове, форуми, дерматолози и какво ли не. Така след огромен брой брочетени статии от дерматолози стигнах до извода, че ми трябват 4 неща - ретин а крем, крем с серамиди (или керамиди, те са част от бариерата на кожата), крем със sterols ( не съм сигурна как е на български) и витамин ц, мога да кажа най-отговорно, че съм прочела над 30 статии и научни трудове относно стареенето и борбата с него. Та така намерих блога и на една американка http://www.hotandflashy50.com/, която на 50 изглеждаше на 30 , и тя използваше точно тези неща. И така започна моето търсене, първо разбрах че ретин а в България се е произвеждал под името акнедерм, но е спрян от производство, купих си го от Турция за около 12 лв, сдобих се с крем с серамиди за 6 долара Cerave, крем със sterols на sebamed за 20 лв и серум за лице с витамин ц за 40 лв, отделно си купих слънцезащитен крем 50 фактор. И така вечер си мия лицето, чакам 20 Мин и слагам много малко количество ретин а, нищо повече, сутринта измивам лицето, слагам серума с витамин ц, след 10 минути слагам смес от двата крема и преди да излезна слагам слънцезащитния крем. Ако някой ми беше казал, че това е всичко щях да му се изсмея и да се придържам към кремовете си от 150 лв, ама след 3 месеца кожата ми е такава, каквато не я помня от 10 година, а бръчките около носа към устата са наполовина намаляли!!!!! Сериозно момичета, тази комбинация ми преобърна изцяло всички неща, които съм знаела за кожата си. Крема ми Sheseido си стои от половин година и съм забравила за него. Сега да кажа за ретин а,  това е единствения продукт в Америка, който е признат от дерматологичната асоциация като продукт за борба с бръчките, козметичните компании започват да се плашат от резултатите му и го забраняват от свободна продажба, сеа се предписва като лекарство за акне. Важно е да се започне бавно с използването му, веднъж на три вечери, след месец през вечер и после всяка вечер, сутрин задължително се слага крем с висока защита, защото е много слънце чувствителен, да не се слагат никакви кремове с benzyl  peroxide и salicylic acid, и въобще да се избягват всякакви acidi, веднъж се намазах с крем с някаква от теЗи киселини и Щипеше ужасно. Първия месец чувството не е приятно, кожата ми беше зачервена и се белеше на малки люспи, но след това отдолу се показа невероятно мека и уникална кожа, която не съм предполагала че имам.  В обобщение ползват тези неща -    1. Ретин а 0,1 процента вечер, сутрин крем cerave с крем със sterols на себамед, витамин ц серум на timeless и слънцезащитен крем. Всичките продукти са ми на цена 70 лв и стигат за половин година някъде. Наистина исках да споделя с вас как бръчките ми намаляха значително а и самата ми кожа е уникална Simple Smile дано съм полезна на някой с този пост, исках само да ви кажа че нито един крем , серия или серум никога не ми е помагал толкова колкото тези неща, не продавам и не доставям нищо Simple Smile аз си ги поръчван от ибей а ретин а от обикновена аптека от Турция

# 624
Ретин А го проучвах преди време заради приятелка. Попаднах на руски статии за страничните ефекти от него - един от тях е безплодие. Така че - внимавайте с вълшебните свойства  Peace

# 625
Да, трябваше да спомена че е абсолютно забранен при кърмене и бременност

# 626
  • UK
Аз лично, имам непоносимост, е поне навремето, към продукти за мазане с витамин С , та явно, ще търся др средства Simple Smile

# 627
Леле тъкмо погледнах за коя блогърка говориш. Често я гледам покрай гримовете за застаряваща кожа, че са ми от полза нейните ревюта. Моля ти се погледни я как изглежда без грим. Отваритетелна кожа, на лунички, отврат от всякъде. И си изглежда точно на 50, че и повече. А за ползата от комбинацията не мога да се изкажа, понеже трябва да се пробва. Аз лично Ретин А си купувах от един индийски сайт, покрай манията с дермаролерите. След като се минавах с него, препоръките бяха с Ретин А да се мажеш известно време. Силно токсичен е. Трябва да се внимава с концентрациите. Не говоря за ретинола в кремовете за лице, говоря точно за Ретин А.

# 628
Всеки трябва да си пробва, за да намери, моята е тази, и може би най-важното което намерих от всичко статии е за слънцезащитния крем, а все го пропусках

# 629
  • Варна
В темата за жените 40+,
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960397;topicrefid=19

Сигурно от три теми насам се обсъжда
Точно ретин, ретинол, третиноин.
Има много линкове от къде поръчват.
Много подробно е обяснено как и с какво се започва и допълнителните продукти, които
Трябва да се включат.
Който се интересува, може да чете там.
Има страшно много информация,
Включително в чужбина под какво наименование се продава - Гърция, Турция, Испания...

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 09:44 от missNoir

Общи условия

Активация на акаунт