Литературен спамо-чат - 5-та тема

• 66 346
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря ви на всички за отзивите!
Ще й дам шанс на книгата, но като гледам, че повечето негативни отзиви са от хора, с които имаме сходни литературни вкусове, ако не ми потръгне четенето, няма да се мъча да я довършвам.
Имам доста книги преди нея, но беше хубаво да знам какво мислите.
 Hug

# 256
  • София
Кали, пък аз категорично изключвам варианта, че си проста и не си я разбрала  Hug. Нали знаеш как е с книгите..., всичко е толкова субективно като усещане и възприемане! Само съжалявам, че с две книги ти се явих като наказателна акция  Mr. Green, но пък знам, че ти пак си ме обичаш  Heart Eyes!

# 257
  • София
Тъй като тези дни по някакво изключение съм айляк, имах възможност да посетя Панаира в работно време. Хора нямаше, като за първи ден беше спокойно.
И съм доволна, ама май повече не...  Rolling Eyes
Веднага да кажа - който няма възможност да отиде, да не съжалява!  Naughty

Големи ЧЕРНИ ТОЧКИ  за издателства ЕМАС и КОЛИБРИ!  Twisted Evil

ЕМАС - издателите на Несбьо - панаирна отстъпка едва 10%. На въпроса ми защо е толкова мижава /очаквах нормално 20%/ , дамата зад щанда ми отговори, че те нямали проблем с продажбите на Несбьо. Предполагам е така - аз дори купих последната налична бройка на "Червеношийката". Но все си мисля, че с по-големи намаления биха реализирали по-големи обороти, но не съм издател, не зная как стоят нещата всъщност.
На следващия ми въпрос за растящите с по 2-3-и нагоре лева цени на всяка следваща книга на Несбьо, отговорът на дамата беше, че Несбьо е виновен, той  бил този, който пишел все по-дебели и по-дебели книги   ooooh! Ти да видиш!  Shocked
Без коментар.  Confused

КОЛИБРИ - щандът им е смотан, та смотан!  Tired
Нямаха в наличност "Човекът от Пекин", единствената тяхна книга, която исках да си купя. Предложиха ми да съм си я поръчала от сайта, там била с отстъпка. Питам - А защо да плащам доставка, като мога да си я купя оттук, на 200 м. от вкъщи с отстъпка без доставка? Отговор - Ами при поръчка над 50 лв. от сайта ни не се плаща доставка.
Какъв е смисълът на тези Панаири , се питам аз??  Crossing Arms
Имаха един мизерен кош с книги от 3 лв. От напористи пенсионери едва успях да видя отгоре-отгоре какво се съдържа в тях  ooooh! Добре, че съм висока, та се извисих над бабетата и успях да грабна една книга на Сири Някоя-си, привлече ме заглавието...

Голяма ЧЕРВЕНА ТОЧКА за издателство УНИСКОРП!
Всички криминални романи вкл. Петата жена на Манкел и други скандинавци са на 50%!!! Който иска ,го съветвам да се възползва от това и да си купи Петата жена за 10лв. Много любезни бяха на този щанд. Исках да ми препоръчат нещо подобно на Петата жена, но имаше една леееека въздишка .... явно е трудна тази задача и Манкел сериозно е вдигнал летвата с този роман Laughing
Е, взех си две техни книги да не съм капо и така....  Mr. Green

Доктор Сън не видях на колко е. Май изобщо пропуснах щанда на Плеяда  newsm78
Нищо, друг ще пише за това  Hug

Общо взето Панаирът е средна работа. Не съм особено доволна. Сиели-Миели както всяка година - с книги на по 5лв, Бард също имаха кош на 5лв, Хермес, Прозорец и те...

П.П. За фенките на Блажев - там е, видях го с очите си  Joy
ЛЬОбимите ни Изток-ЗапаТ и те са там, с голям щанд. Не съм се спирала при тях, разбира се  Sick

Толкоз  Grinning

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 14:54 от mijjjka

# 258
  • София
Миж, аз за една бройка да пропусна щанда на Колибри. Просто случайно видях, че зареждат с колички сет от романите на Томас Харис и така се ориентирах, че са те. Исках да погледна новата книга на Харлан Коубън, но не можах да се вредя - хем подреждаха (бях там след 13 ч.), хем имаше много народ, ровещ из кошовете  ooooh!.
Унискорп винаги са много любезни  Heart Eyes, съжалявам, че само този роман на Манкел е издаден от тях.

# 259
  • София
Направо сме били по едно и също време, Венка!  Laughing
Аз към 2ч си бях в нас... Жалко, че не сме се видяли..
А щандът на Колибри направо беше ужас, та ужас. Не помня друга година да е било толкова зле организирано като цяло  Rolling Eyes
А за Манкел си поговорихме с дамата от Унискорп. Щял да идва в края на този месец в България. Много били объркани правата с неговите агенти, затова те са издали само тази - "Петата жена", ЕМАС - други негови книги, Колибри и те "Защитна стена" само... и така  Confused

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 15:13 от mijjjka

# 260
  • София
Тюх! Така е то, знаех си, че трябва да звънна  Crossing Arms! А и като минах покрай книгите на Несбьо, веднага си помислих за теб.

# 261
  • София
Аз най-рано в събота мога да се класирам в НДК! Дано остане какво да гледам, а и да няма твърде голяма лудница (макар че това второто не ми се вярва...).  Praynig

# 262
... Гледам на Айн Ранд като на гений   Heart Eyes
Аз също и много ми допада философията й!!!

Охо, доста добър отчет за развитието на панаира Grinning Hug
Добре че няма да успея да дойда, щото сигурно ще изкупя книги за една спалня Mr. Green и ММ веч наистина ще ме изгони Laughing

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 16:36 от Гигова

# 263
  • София
Ти ела и купи книги за една спалня, пък като те изгони ТМ, ще те взема у нас  hahaha, да си ги четем заедно  Laughing Hug!

# 264
  • София
Гиговчееее, от Изток-ЗапЪТ питаха за теб  Mr. Green
А тя сега нямало да идва нашата....  hahaha

# 265
  • София
.... но пък знам, че ти пак си ме обичаш  Heart Eyes!

Мче как иначе  kiss
И въобще не съжалявам за никоя книга, която съм прочела.
Само за "Проходът" на Кронин ме е яд, че си загубих времето да я чета чак до средата.
Но нея не си ми я давала ти  Mr. Green

Мижка, постът ти е супер, смях се с глас на моменти  hahaha
Аз няма да мога да посетя Панаира, тази седмица се оказа непредвидено натоварена.
Но така като чета отзиви, няма за какво да съжалявам.
И без това искам само една книга да си купя на този етап и ще я чакам другата седмица да я пуснат за гласуване в страницата на Сиела  Flutter Не е нужно да ви казвам за коя книга говоря  Laughing

Гиговчееее, от Изток-ЗапЪТ питаха за теб  Mr. Green
А тя сега нямало да идва нашата....  hahaha

Joy Joy Joy

# 266
  • София
О, Кали, изобщо не съжалявай, че няма да успееш да отидеш  Naughty
Нека бъда поправена, ако греша, но от година на година Панаира става все по-зле и по-зле...
Както и всичко в тази държава btw.......  Tired
Няма я онази атмосфера от преди години, онова усещане за Празник... Поне аз така усещах Панаира - като Празник  Heart Eyes
Ами няма го всичко това... Или поне аз не го усещам вече...  Rolling Eyes

А за Вторатакнигакоятоненазоваваме само да я пуснат за гласуване  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Laughing

# 267
  • София
Искам да се оплача и да задам един въпрос, щото ми е много тъжно в момента.
Знам, че темата не е за това, но все пак е чат, а и повечето ви познавам и знам, че ще ме разберете и отговорите.
Днес излезнаха класиранията за прием в първи клас. Моето дете НЕ е в списъка.
Училището ни е на 100м. от вкъщи и при подаване на заявлението се ползвахме с критерийните точки по местожителство, които са най-голям брой от всички останали критерий. Съседското дете, със същите точки като моето, е прието. Как става така... (избива ме на рев и псувни, които ще спестя, естествено...)
Та въпросът ми е знаете ли дали училището, което е най-близо до местоживеенето на семейството, е длъжно да приеме първокласника, независимо от всичко. След като мен като родител на това дете могат да ме подведат под отговорност, че не съм го записала в училище, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, това не означава ли, че училището също носи някаква отговорност, че не ми е приело детето??? Пак казвам - става въпрос за единственото училище в административния район, в който живеем!

# 268
  • София
 Hug

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 20:34 от mijjjka

# 269
  • на североизток от Рая
 Кали, ТРЯБВА да приемат детето ти, щом по този критерий дават най-много точки. Няма логика да е иначе, освен това са приели съседско дете. Това не те ли навежда на мисълта, че и твоят син трябва да е приет. Точно с този мотив отиди и задай твърдо въпроса си, не спестявай нито настроение, като трябва направи лют скандал, това помага понякога. И аз съм нещо отегчена тези дни по точно такива въпроси ,затова май звуча и  нервно. Извинявай.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт