Литературен спамо-чат - 5-та тема

• 66 346
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ох божкеййй ooooh! Кали - безмълвна съм...

Вината била твоя ooooh! #2gunfire....
Тоя плаче за.....вбесих се и аз...

# 286
И с какво вината е изцяло твоя?? М?
Че не си му бутнала пари под масата ли, що ли...
Ох, вбесих се...
Значи, имат право да те подведат под отговорност, ако детето не е на училище, а не ти осигуряват възможност да го запишеш в такова. Егати!
Кали, не знам с какво мога да помогна, най-вероятно с нищо, и само виртуално да те подкрепям, но не оставяй нещата така. Явно с добро няма да стане.
Успех! И по възможност ни дръж в течение, че мисля за вас и за тази тъпа ситуация.

# 287
  • София
За каква "вина" става дума въобще? За това, че си подала молба само в едно единствено училище ли? РИО какъв срок имат за отговор?

Продължавам да ти стискам палци, Кали, да се решат нещата по най-добрия начин за детето.  Hug

# 288
  • София
Ето едно събитие в София за харесващите "Забравените от небето":
https://www.facebook.com/events/734991006553723/?ref_dashboard_filter=upcoming
Надявам се да е хубаво времето и да не вали, защото е навън, а много искам да отида.

# 289
  • на североизток от Рая
 Кали, чаках да пишеш. Кофти ситуация. А за наглостта и безочието на директора нямам коментар. Палци едва ли помагат тук, но просто не оставяй нещата така. Дали те подкрепят колеги, близки приятели, няма значение, ти знаеш най-добре какво да направиш. В един от по-предните си постове много добре беше писала как могат да се оправят нещата. Аз дори споменах за разговор с висок тон, не е бил излишен като гледам.  ooooh! Нямам думи... Пиши какво се случва, нека повече майки да знаят. Такива проблеми точно при нас няма. Е, в едно от елитните начални училища се случва подобно нещо,
Скрит текст:
но само в една паралелка, но там нещата опират до високото самочувствие на колежката и звездната й слава, не до друго.

# 290
  • София
Благодаря ви, че ни мислите   bouquet

Скрит текст:
Днес генерално разреших проблема, след като снощи разговаряхме с ММ три часа по темата.
В държавно училище се оказва, че не можем да го запишем, защото системата за образование е мафия (РИО-София дали са ми отговорили, как мислите?).
В крайна сметка сме принудени пак да го запишем на частно, както беше с детската градина, защото Държавата не  се интересува от моето дете - бялото, русо БЪЛГАРЧЕ. Отделно на това си давам сметка, че аз съм една щастлива жена - здрава, силна, борбена, подкрепяна от също толкова здрав и стабилен съпруг, с когото имаме възможност да осигурим добър старт за нашето дете. Лошото е, че всичко е обвързано с финанси и при това положение няма да можем да си позволим ЛУКСА да имаме второ дете. Но поне за единственото сега, ако ще и да изгладувам това образование, ще осигуря училище.... Имам излишни килограми, не е като да нямам  hahaha

За Държавата само  #2gunfire red banned

# 291
  • Benelux / Varna
Kally, много ме разстрои това, което прочетох за отказа ви от второ дете, държавата нехае, но борбените майки са много в тази държава, имам приятелка с три деца и тя постоянно е на нож с всички институции в държавата, но на пук на всичко - успява, успява да даде щастие и усмивки по лицата на децата си! Не мисли за държавата, децата са най- голямото богатство и затова не бива с лека ръка да се отказвате от това! Ако не в България, то света е отворен за всеки, трудно е, тежко е, но много хора вземат това решение.

# 292
Мен също ме натъжи това , което прочетох  Confused

Кали, след няколко дни има второ класиране. Може да има шанс да го приемат?!

Друго училище няма ли ли в близост? Ти си шофьор и няма да ти е проблем да караш детето, знам ли ..само разсъждавам..Все пак на Тони му се полага безплатно образование, представям си колко е таксата за едно частно училище, а гаранция за по- добро качество на обучението едва ли дават!

# 293
  • Ямбол
Кали, и моят съвет е да опиташ със следващите класирания.
Не знам как е в София, но тук повечето училища си имат автобуси, които спират на удобни за нас места и за 15 лева на месец не се занимавам с водене и взимане на ученици.

# 294
Съгласна съм с Киф. Peace Кали ,според мен  началното образование не си струва тези пари.   Peace  А и не съм сигурна , че е по-добро. Обосновават си високите такси с разни екстри като транспорт,спорт и какво ли още не,но нивото на обучение май не е много на ниво.

# 295
  • София
Кали, не се отказвайте от второ! Пари се изкарват, както за едно, така и за две ще се намери как да се отгледа! Само живот и здраве да е! За частното училище - аз съм на мнение, че те са по-добри от държавните. Въпросът е наистина от кой момент човек може да започне да плаща за образование. Но всяка вложена стотинка си струва! Късмет на детето, което и училище да изберете! Hug

# 296
И аз се натъжих от всичко, което си написала Кали. В каква държава живеем?  ooooh!
Как намират пари да плащат на циганката за нейните 12 мръсни, мързеливи и неуки издънки!? Как те не ходят на училище и нищо не им се случва!? .... Изобщо не искам да продължавам, че темата е неизчерпаема.
Кали успех с всички стъпки, които предприемеш. Дано резултатът накрая да е хубав за вас.
Следя развитието по темата  spoko

# 297
  • на североизток от Рая
 Кали, съпричастна съм с това, което ви се случва, но не мога да коментирам. Решението ще си го вземете вие, не искам да се намесвам с мнение, но сякаш е крайно да предприемете да учи в частно училище. Изчакай, ако имаш търпение. Обидена си, личи, но все пак...Жалки неща се случват тук, сякаш сме дива Индия. Вместо да се поевропейчим, ние се връщаме в други векове.  ooooh!

Скрит текст:
Имам приятелка, която записа детето си в първи клас в частно училище. Имаха възможности-плащаха. Обаче не беше доволна от обучението. Още втората година го измести и не съжаляваше.

# 298
Как намират пари да плащат на циганката за нейните 12 мръсни, мързеливи и неуки издънки!? Как те не ходят на училище и нищо не им се случва!? .... Изобщо не искам да продължавам, че темата е неизчерпаема.

Миналата година в Благоевград (а може би и на други места в България) имаше някаква специална европейска програма - плащаха на ромите да ходят на училище  #Shocked Ставаше въпрос за малко - голяма възрастова група, но да са живи и здрави..
Гледах репортаж по ТВ-то- плащанията им се забавяха известно време и те се бяха събрали на протест със заплахата, че ще престанат да посещават учебните часове, ако не им се изплатят парите....... Представяте ли си!!! Вместо тези пари да се пренасочат за откриване на нови паралелки , там където трябва и където децата, които искат да учат - не могат..

# 299
  • Benelux / Varna
Абе аз да не ви казвам колко мангал има при нас, български, в наше село, което си е доста малко има 86 българина, познайте с колко подържам връзка, само с 5-6 ма души, мои приятели, които съпруга ми е уредил да работят тук. Всичко останало е мангал и се намират малко българи турци, които поне са работни, докато мангала само на помощи кара и казва, че в България е репресиран и не му осигуряват нищо и вижте социалната Белгия - ако имаш 5 деца ти осигуряват къща да живееш докато и последното от тия пет деца навърши пълнолетие и ти плащат сметките за ток, газ и вода. Та познайте какво чудо е, срам ме е понякога да кажа че съм българка.

Общи условия

Активация на акаунт