Литературен спамо-чат - 5-та тема

• 66 341
  • 736
  •   2
Отговори
# 690
При мен обратното, когато бяха бебета имах повече време. Сега има много бягане, но все пак вечер и докато са на уроци/тренировки успявам да чета доволно  Grinning

# 691
Щом аз успявам да си открадна време, значи не е толкова зле  Crazy Поредното предимство на кърменето.

# 692
  • София
Ами не знам тогава защо при мен така се получава...
Чета по градинките докато бебо спи. Вкъщи ми е трудно да намеря време, все нещо друго имам за правене...

# 693
  • Пловдив
Аз откакто забременях ми се гади доста и не чета, а имам толкова хубави купени книги... но от една страна ми дотежава да ги държа, от друга ми е по-лесно нещо набързо във форума да прочета и като ми призлее, да хвърля телефона, докато се поосаферя  Crazy заредила съм си на преден план Жената жерав на Патрик Нес, та вероятно тя ще е следващата, въпреки че покрай рождения ден на Стивън Кинг ми се дочете нещо негово  Heart Eyes до главата ми е и Какво те чака, когато чакаш дете, но тооолкова ми тежи  Crazy прочитам три-четири страници и заспивам  Whistling

# 694
Аз също се разсейвам и не чета много в последно време, но аз нямам бебе, а котенце. Още е много малко и търси внимание.

# 695
  • Ямбол
Аз четях доста през първата година, основно докато кърмех /което беше почти денонощно  Laughing /. После ми беше малко по-трудно, а и като се върнах на работа, съвсем не ми вървеше. После с четецът успявах да си открадна малко повече време.

# 696
Честити бебоци на Миж и Момето, започвайте отсега да им четете книжки, да свикват от мънички. Simple Smile
Аз чета вечер по два-три-четири часа; в почивните дни гледам да отделям колкото мога повече време за книги. Сега се опитвам да изпълзя от книжната дупка, но сякаш съм позагубила предишната стръв за четене.

# 697
Записвам се да ви следя
Иначе чета по автобусите и даа ....да живее четецът
Незаменим ми е сега Laughing Laughing Laughing

# 698
  • София
Благодаря ти, Систем  Hug
Аз от време на време му чета на глас "Патиланско царство"  Heart Eyes
Реших, че приключенията на Патиланчо ще са по' за него, отколкото да го хвърлям направо в дълбокото я с Несбьо, я с Ю&Р, я с "Пайнс"  Joy

# 699
Несбьо нямаше ли и детски  Laughing

Моите четат Хари Потър след Дръндьото, но вече почти нямат свободно време.

# 700
  • Пловдив
Оо, Патиланско царство ми е първата и много любима книжка  Heart Eyes за малки деца е подходяща заради мерената реч, иначе за моя изненада съм чувала по-големи деца да споделят, че не я разбират  Crazy Дръндьото и Хари Потър ги четох преди година-две, тръгнах от тийн поредиците и взех да свалям възрастовата граница  Mr. Green Ю наистина има и детски книжки, за мой срам все още не съм чела нищо негово, въпреки непрекъснатите хвалби, но смятам някой ден да се поправя  Blush

# 701
  • София
Всъщност реших да си припомня "Патиланско царство" след една дискусия по повод на това колко често бият Патиланчо и то за съвсем дребни неща и как на сегашните деца това им прави лошо впечатление.
Когато съм чела книжката като малка не съм обръщала внимание на това ,  но явно на сегашното поколение ,което има повече "права" и по-малко задължения от нашето, им прави впечатление  Simple Smile

# 702
Засега аз съм единственият четящ худ. литература вкъщи - единият мъж чете само служебни неща, другият гледа картинки на всичко, що има гуми, а третият само се хили беззъбо  Crazy Ще им чета "Емил от Льонаберя" - все за него се сещам с тях!

# 703
  • Пловдив
Хаха, аз помня, че много го биеха и много мразех Баба Цоцолана, въпреки че ми дожаляваше понякога и за нея. И съм си мислела, че просто съм много послушна, затова не ме бият  Mr. Green

# 704
  • София
Миж, има резон в думите ти за поколенията  Peace
Аз също пазя хубав детски спомен за "Патиланско царство".
Миналата година я дадох на сина ми. Зачете я с интерес, смял се е на отделни случки, но накрая изводът му беше, че книгата всъщност е много тъжна и го намъчнява, защото Патиланчо все го бият. Никога не би ми хрумнало подобен извод, може би, защото и аз съм била шамарена като малка и тогава се е приемало за нещо нормално. Сега, като родител, не бия детето си и не мисля, че това е грешен подход.

Общи условия

Активация на акаунт