Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Момичета да ви питам, тези които сте били на терапия с фраксипарин получавали ли сте нещо като алергична реакция след инжекция. След вчерашната инжекция на мястото на обождането имам лели сърбежи, малко е подуто и твърдо, прилича ми на алергия. От повече от два месеца съм на фраксипарин всеки ден, но за пръв път ми се случва, а както ги усещам нещата и на мястото на днешната инжекция започва да става същото.

Звъни на спешния.

Не съм чувала за такова нещо, може да е алергия. При всички случаи ти трябва консултация с лекар.

# 511
На мен ми се получиха зачервени, кръгли,твърди участици и просто започнах да бия на друго място.

# 512
Откакто започнах да бия фраксито в краката, а не в корема, целите ми бедра са така - не е алергия. Може да пробваш да облекчаваш с компреси риванол, на мен не ми помогнаха.

# 513
Аз ще правя такова началото на май (надявам се)! Цената ще е 750 лв. по здравна каса и ми казаха да не се занимавам с направления - те щели да ми напишат на регистратурата.

А аз изрично попитах не могат ли те да ми го напишат там, за да не се занимавам с направления и ми казаха - ами не може, това се прави само при спешни случаи.
 На кой да вяраме?  Crossing Arms
Аз за 6 операции ,направление не съм носила.Пишат го в приемния кабинет от името на Перси за отделението.

# 514
Neji, дано си по-добре вече. Стискам палци!
Моите яйчица нещо не искат да порастнат този месец, а се готвех за ЕЦ. Днес ми е 13 ден и си имам 2 броя под 12 мм.  Cry Д-р Перси каза, аз да решавам дали да го мъчим този цикъл още, ама аз пък откъде да знам.  Shocked Накрая ми изписа 3 дни Менопур 150 и да видим събота какви ще ги излюпя. Досега не са ме стимулирали със нищо и преди хистерскопията /януари/ бях като часовник - на 11-ти ден по едно фуки над 18-19 мм, а сега от 2 месеца - по две и то дребосъчести. Някой да е имал такива ядове след хистеро. И ако може, някой който си е бил Менопур, да сподели за очаквани странични ефекти (ако изобщо тези 3 дни биха се отразили или помогнали с нещо). Няма да се отказвам още, ама като гледам накъде отива работата...  Praynig

# 515
danny_cat, не се притеснявай с Менопура ще пораснат, хубаво ще е да си останат и двете за да имаш повече шанс при ЕЦ. Редувай само страната където ти поставят менопур-а щом ще е 3 дни. И аз точно преди ЕЦ бях с ранна овулация, а на самият цикъл забоксувах.

# 516
Благодаря, Сапфирче!
Забравих само да питам за Менопура в манипулационната, биха ми го към 12,30 и ми казаха да си го бия следващите дни след обяд. задължително ли трябва по едно и също време да си бие или може и малко по-късно?  Blush

# 517
На моята стимулация ми казаха да го бия след 16.00 и да редувам мястото та поставане-ляво и дясно.

# 518
  bouquet благодаря, и без това на работа преди 16:30 не ми е много удобно.  Wink

# 519
Не не слагам утрогестан, за съжаление нямаше яйцеклетка при ЕЦ пункцията. Това кървене въобще не се ориентира към спиране, до колкото знам не съм имала тампонада, а в деня на самата пункция нямах никакво кървене. Мисля си, че ако е от пункцията би трябвало още същият ден да има кървене
След пункция на фоликула може да се наруши образуването от него на жълтото тяло, което по принцип би трябвало да произвежда прогестерон за препятстване на кървенето до идването на цикъл. Аз след пункция слагам по една глобула утрогестан на ден в продължение на 10 дни, за да препятствам кървенето до идването на цикъл (независимо дали е имало яйцеклетка). Може да върши работа и нещо по-слабо като Дуфастон, но не съм пробвала с него.
Аз имах подобно на твоето кървене един път и вече си знам - с утрогестан (по 1 глобула на ден) след пункция препятствам кървенето. След 10 дни спирам утрогестана, за да започне новият цикъл.
Ако имаш ембриотрансфер в същия цикъл, след пункция слагаш големите дози 2х3 глобули утрогестан.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 00:10 от mammita2012

# 520
allaya , днес си запазих час за операцията и отново попитах дали ще ми напишат направление там. Отговорът беше "да".

Попитах как ще работят по празниците и ми казаха, че със сигурност ще има лекари. Стаменов заминава утре за 3 дни, а Шефкетова се връща на 15-и. Освен това, оттук нататък прегледите за Стаменов щели да бъдат по списък, който ще се одобрява предварително - тоест ти се записваш, но след това ти се обаждат за потвърждение. Това не касаело пункциите, биопсиите и още нещо, което забравих newsm78 Но самите прегледи можело да бъдат пренасочвани. Това се налагало, защото имал по 100 пациенти на ден и вече било невъзможно да ги поема всички.

Това ми го казаха във връзка с коментиране на резултати от взета днес МБ (при него). На регистратурата ме посъветваха просто да запиша час при когото и да е, което и направих де. След това ми обясниха това, което написах по-горе - или дъъъъъълъг списък на чакащите, или друг лекар.

# 521
Привет момичета
На 3 февруари ми направиха пункция, защото ми се появи нова ендометриозна киста.След това д-р Стаменов ми обясни, че ще ми бият два месеца инжекции, защото не трябва да имам цикъл 2 месеца.Биха ми първата инжекция и трябваше да отида на 24-ят ден от пункцията на преглед.За съжаление така се случи, че на 15.02 баща ми почина и на следващият ден цикъла ми дойде.Разбира се паниката ме обзе и почнах да рева.След като се успокоих се свързах на спешния телефон с доктора и той ми обясни, че е нормално това кървене и да не се притеснявам.Отидох на преглед на 24 ят ден от пункцията и доктор Стаменов реши, че ще започваме новият опит.Направиха ми втора инжекция на 05.03 и на 19.03 имах запазен час при д-р Стаменов.Казаха ми, че ако до 19-ти не прокървя да си отложа часа(обясниха ми, че трябва да си запазя час на 3 или 4 ят ден след като ми дойде цикъла).Естествено аз не прокървих и си отложих часа, но до днешна дата цикъла не ми е дошъл а вече съм 54 ти ден и вече почвам да се стряскам сериозно.Дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация и какво бихте ме посъветвали - дали да продължа да чакам цикъла или да се обадя да си запиша час за преглед?

# 522
Привет момичета
На 3 февруари ми направиха пункция, защото ми се появи нова ендометриозна киста.След това д-р Стаменов ми обясни, че ще ми бият два месеца инжекции, защото не трябва да имам цикъл 2 месеца.Биха ми първата инжекция и трябваше да отида на 24-ят ден от пункцията на преглед.За съжаление така се случи, че на 15.02 баща ми почина и на следващият ден цикъла ми дойде.Разбира се паниката ме обзе и почнах да рева.След като се успокоих се свързах на спешния телефон с доктора и той ми обясни, че е нормално това кървене и да не се притеснявам.Отидох на преглед на 24 ят ден от пункцията и доктор Стаменов реши, че ще започваме новият опит.Направиха ми втора инжекция на 05.03 и на 19.03 имах запазен час при д-р Стаменов.Казаха ми, че ако до 19-ти не прокървя да си отложа часа(обясниха ми, че трябва да си запазя час на 3 или 4 ят ден след като ми дойде цикъла).Естествено аз не прокървих и си отложих часа, но до днешна дата цикъла не ми е дошъл а вече съм 54 ти ден и вече почвам да се стряскам сериозно.Дали някой се е сблъсквал с подобна ситуация и какво бихте ме посъветвали - дали да продължа да чакам цикъла или да се обадя да си запиша час за преглед?

Здравей,

ако си от София отиди да те види док. Ще погледне лигавицата ма матката и ще разбере дали ще ти дойде скоро. Не се притеснявай от тези инжекции се получава такова нещо - закъснение на цикъла.  Другия вариант е да звъниш на спешния и да питаш. Лошото е че Стаменов го няма до неделята. Ако искаш изчакай да се върне , до тогава може и да ти дойде. Успех

# 523
Здравейте мили момичета аз съм нова във форума, и съм бъдеща пациентка на клиника Надежда желая на всички успех в сбъдване на желаната мечта на всички Simple Smile

# 524

Здравей,

ако си от София отиди да те види док. Ще погледне лигавицата ма матката и ще разбере дали ще ти дойде скоро. Не се притеснявай от тези инжекции се получава такова нещо - закъснение на цикъла.  Другия вариант е да звъниш на спешния и да питаш. Лошото е че Стаменов го няма до неделята. Ако искаш изчакай да се върне , до тогава може и да ти дойде. Успех
Благодаря ще изчакам още няколко дни и ако не дойде до неделя тогава ще се обадя за час Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт