Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 973
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. За първи път се включвам.
Аз също съм пациентка в клиниката.
Октомври 2013 забременях след трансфер на 5 ден (на естествен цикал сам), но за съжалиние в края на 7 седм.  се наложи абразио.
Сега март пак имах трансфер на 3 ден и тази седмица бях на първи преглед. За съжаление ми казаха че сакчето е много малко, и др. седмица да отида, но докторката не ме обнадежди много Sad .
Момичета, случвало ли ви се е  нещо подобно, моля за съвет.

# 361
  • София
Когато бях на ЕЦ имах яйцеклетка,която се оплоди и на 2 ден ми се обадиха,че не се развивала..Не съм плащала такса оплождане,но не знам дали продължават да процедират така..Чела съм,че на някои им искат такса оплождане дори и да не се е развила..

При мен беше случая с поискана такса 250 лв. за една извадена яйцеклетка на ЕЦ без да се оплоди "правилно- развие", обясниха ми че щом е бодена яйцеклетката е дължима такса 250лв. Нямало значение това че не се е развила... newsm78

# 362

Аз да се похваля и да се оплача хаха. Вчера бях за промивка след Хистеро при д-р Персенска в 15:30ч. Влезнах в 16:45ч. Даже можеше да мина и по-рано, но тя беше излезнала за няколко минути, после преди мен влезнаха няколко жени , без да имат номер.
Аз преди 3-4дни  имах час за 13.40,а влязох в 16.30...Направо бях бясна  #Cussing out и за капак-КИСТААА.Сега съм на Дуфастон,дано да се спука тая киста,че направо не ми се мисли... Cry А и заповедта ми изтича в края на месеца... За една година само две биопсии и това е... Да попитам дали някоя от вас си е удължила заповедта след тая 1 година,щото ходих при Силвия и тя ми каза,че няма вече такава опция и да отида във Фонда на другия ден след като ми изтече заповедта и да си подам молба за удължаване и да чакам  ooooh! Ами,ако не ми я одобрят к'во правим?  Rolling Eyes

Моята заповед излезе на 23.08 миналата година и веднага я занесох,но понеже от март до септември съм в Сл.бряг и чак октомври можех да започна,да но тогава решиха да видим как е TSH и хо 3.28, оттам при Начев,започнах Л тироксина.Началото на януари вече можехме да започнем процедура,но тогава фонда не бе почнал още да работи за новата година,пак пропуснах,хайде февруари,тогава ми объркаха изследванията за TSH и пак пропуснах, а на Стаменов бях казала че до март трябва да започнем и свършим процедурата,защото април започваме сезона и няма да мога да пътувам и ще ми замине фонда и той каза,че ще гледат да го удължат да не съм се притеснявала. За мой късмет сега през март започнах процедурата, но трябва и с доктора да се говори мисля.

# 363
Когато бях на ЕЦ имах яйцеклетка,която се оплоди и на 2 ден ми се обадиха,че не се развивала..Не съм плащала такса оплождане,но не знам дали продължават да процедират така..Чела съм,че на някои им искат такса оплождане дори и да не се е развила..

При мен беше случая с поискана такса 250 лв. за една извадена яйцеклетка на ЕЦ без да се оплоди "правилно- развие", обясниха ми че щом е бодена яйцеклетката е дължима такса 250лв. Нямало значение това че не се е развила... newsm78

Момичета откога вземат пари за оплождане. Миналата година имах 2 пункции на ЕЦ,януари бе първата от 2 фоликула  нямах яйцеклетка,взеха ми 350лв. за пункцията, февруари предложих да включим и Клостилбегит и тогава имах 9 яйцеклетки, от тях 7 годни,пари за пункция не ми взеха тогава( може би защото предния месец не бяха извадили яйцеклетка),оплодиха се 4 и толкова замразихме,но само платих за замразяване 400 лв.

# 364
  • София

Момичета откога вземат пари за оплождане. Миналата година имах 2 пункции на ЕЦ,януари бе първата от 2 фоликула  нямах яйцеклетка,взеха ми 350лв. за пункцията, февруари предложих да включим и Клостилбегит и тогава имах 9 яйцеклетки, от тях 7 годни,пари за пункция не ми взеха тогава( може би защото предния месец не бяха извадили яйцеклетка),оплодиха се 4 и толкова замразихме,но само платих за замразяване 400 лв.
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 365
Абе защо ми се струва, че всеки явно си плаща на осмотрение в тая клиника.  Laughing Нормално би трябвало да има отделни тарифи за:
- пункция
- оплождане
- замразявае
- размразяване
- трансфер

Като част от тези суми предполагам зависят от броя на яйцеклетките/ембрионите (при амразяването и съхранението например със сигурност). Как стоят реално нещата в Надежда. Май на доста места четох, че се опростяват и не се плащат някои неща, като прегледи, например. От време на време "по осмотрение". Не разбирайте погрешно, че се оплаквам, схващам логиката защото и аз давам безплатни уроци на учениците си "по осмотрение" от време на време и ми се струва моралното нещо, но цялата информация за това кое колко струва реално се изкривява, защото един платил едно, а пък друг - друго се оказва.

# 366
Аз досега само на прегледи съм била, като съм заплатила реално само първия 30 лв. Вторият беше 10 лв., а третия и четвъртия - нищо Shocked Отделно, решихме да правя хистеро и лапаро заедно и ми обявиха цена от 700 лв. (по каса), която също ме шокира! Аз такива цени в друга клиника не съм видяла. Навсякъде си ме "бръснеха" по 35 лв. на УЗ, а за лапаро стигнаха до 1600 лв. Поне в това отношение досега съм страшно доволна - не се чувствам като ходеща торба с пари, която искат да изпразнят, преди да е станало късно Laughing

# 367
И аз така освен процедурите които си плащах имам платени точно 6 прегледа,3 от които са ми по време на бременността и така да се каже вече не минавах тънко..

# 368
Някой знае ли какво значи аденоматозен ендометриален полип?
Само искам да вметна да не вярвате много на това което пише в епикризите,аз имам 3 хистероскопии за отстраняване на септум на матката и на трите епикризи са написани различни диагнози ,като на последната е написан и този полип newsm78 Когато попитах защо пишат неверни неща отговорът беше за да си нямали проблеми със здравната каса.Не разбрах точно newsm78,но да не съм се притеснявала Simple Smile

# 369
Здравейте, момичета! Тези, на които им е правена дилатация, бихте ли се включили с малко информация - каква е цената, колко време след това може да се направи трансфер. На мен ми предстои в понеделник и ще бъда с упойка.

За таксата за оплождане - аз до сега съм имала 2 пункции на ЕЦ и 2 яйцеклетки от двете пункции .  Плащала съм по 250 лв за оплождане.

# 370
Да ви попитам.. на втори ден от цикъла трябваше да отида за стимулация при д-р Персенска. Обаче взе че ми дойде днес (естествено) и утре нищо няма да мога да направя. Стимулацията е за ИНСЕ. Значи ли това, че ми пропада месеца или може да пробвам да отида и в по- късен ден (НАДЕЖДА-та умирала последна казват Mr. Green )

# 371
  • Перник
Да ви попитам.. на втори ден от цикъла трябваше да отида за стимулация при д-р Персенска. Обаче взе че ми дойде днес (естествено) и утре нищо няма да мога да направя. Стимулацията е за ИНСЕ. Значи ли това, че ми пропада месеца или може да пробвам да отида и в по- късен ден (НАДЕЖДА-та умирала последна казват Mr. Green )
Ами отивай утре, защо да не направиш утре нищо?

# 372
Утре е неделя а док.Персенска почива по принцип.Мисля че  и 3 ден е подходящ за започване на стимулация.Обади  в клиниката утре сутрин за всеки случай.

# 373
Е, все ще има дежурен newsm78

# 374
хмм, мислех, че клиниката почива в неделя, поне откъм планувани прегледи, но ще пробвам да се свържа.. благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт