Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 763
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
В последно време, мисля, че упойките ги карат на "око".
Миналия месец бях на пункция. Аз и още 2 момичета бяхме много зле, повръщане, екстри.
А онзи предоперативен лист изобщо никой не го погледна. Rolling Eyes
И аз така

# 466
  • Пловдив
Мацки, като чета за този крос мач тест аз съм кръвна група В /-/ отр., а мъжа ми е 0 /+/ дали ще има проблем при евентуална бременност и какво трябва да направя?

# 467
Няма проблеми, особено при първа бременност - следи се бременната за наличие на антитела и след раждане ѝ се бие инжекция анти Д гамаглобулин, в зап. Европа се бие даже още в 28 г.с. Не е необичайно раждането на деца с резус отрицателна майка, а положителен баща, лекарите си знаят работата  Peace

# 468
# 469
Добре де като стана пак дума за ЕЦ, освен Клостилбегит за т.нар. лека стимулация какви други медикаменти се използват ...че не ми се иска пак да се разкарвам две седмици почти през ден до София и после хоп, фуки ме предал /говоря за напълно ЕЦ/! Абе като цяло ще съм доволна на всякакви мнения, преди да задам и този си въпрос на док! 

Буцигном, Клостил изписват, когато няма да има трансфер същия месец, а Аримидекс - когато ще има, защото не изтънява лигавицата. Аз бях на ЕЦ - два месеца на напълно ЕЦ, третия - с Аримидекс, защото тогава планирахме трансфера. Резултатът - след Аримидекс имах само едно фоликулче. Може да си въобразявам, но като си гледам снимките на ембрионите мисля, че ембриончето след леката стимулация е с най-добро качество. Ориентир ми беше първият ембрион, за който първо ми казаха, че има много вакуоли, но на следващия ден се беше поизчистил и ембриолозите го замразиха....

Благодаря ти! И аз така го смятах, да се пробвам, ма сметки без кръчмар не мога да си правя, та ще чакам кат се срещна някой ден с Шефкетова /дано да е скоро/ да имаме развитие и решение Wink   bouquet

# 470
  • Ст. Загора
Добро утро, момичета!
Моля ако някоя е в клиниката да ми пише на лични. Благодаря!

# 471
 waveyВчера на 11 ден бях за проследяване и според Персенска всичко е добре и ще има ЗЕТ този месец(1 фол.17мм и лигавица 8мм)Тази вечер бия и Прегнил.Обаче каза че при мен е задължително поставяне на РВМС отново преди трансфера.И в четвъртък и събота съм при имунолозите  да ме боцкът .И от цялата хубава работа жената забрави да ми каже за хормони  дали да пускам(tsh,ft4 tat mat) и аз забравих да питам BangheadКакво да правя?Да чакам да се сети или като отида в други ден да я питам newsm78

# 472
krem123 имунологичният пакет го бях пускала година по-рано в Майчин дом, като NK-клетките ги повторих след 3 месеца тогава, защото бяха завишени с по 2-3% . Но имаше разминаване двата пъти в референтните граници, при условие, че лабораторията е една и съща  newsm78 - това го коментирахме и с доц. Балтаджиева. Иначе антифосфолипидни, антинуклеарни антитела ми бяха ОК. Според доц. Балтаджиева беше добре да си направим крос мач теста предимно заради резус конфликта, в търсене на причина за загуба на бременност - в 22 г.с., а бебенцето беше момченце (както тя ни обясни, ако има несъвместимост между майката и бащата, проблемът е най-вече при бременности с момче), а имунологията повторихме за по-сигурен резултат.

# 473

Миналата година май месец имах комбинирана лапаро с хистероскопия, и аз имах на 3 места шевове и  ми личат само тези на пъпа, отстрани не мога вече да ги видя. Спокойно няма опасност, за 2-3 седмици всичко ще е зараснало.

Irina Dacheva -  newsm51
    newsm10 Hug  bouquet

# 474
ужасно съжалявам, radost за загубата ви, мога само да си представя как се чуствате
аз съм с два ранни аборта с абразио, желая ти бързо възстановявяне и успех

# 475
Момичета, чувствам се като пате в калчища. Сега пък някакво кървене. Възможно ли е след пункция да има кървене? И то няколко дни след това а не непосредствено същия ден  newsm78 Сега незнам цикъл ли ще ми идва или е от пункцията, усещам и болка в корема като пред цикъл.

# 476
  • Пловдив
Няма проблеми, особено при първа бременност - следи се бременната за наличие на антитела и след раждане ѝ се бие инжекция анти Д гамаглобулин, в зап. Европа се бие даже още в 28 г.с. Не е необичайно раждането на деца с резус отрицателна майка, а положителен баща, лекарите си знаят работата  Peace
Благодаря ти! Доста по спокойна се чувствам, защото никой досега не ми е казал нищо и аз бях като в невидение. Живот и здраве ще ми е първа бременност. Стискам силно палци и се моля всичко да е наред и да видя двете чертички скоро Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  

# 477
Момичета, чувствам се като пате в калчища. Сега пък някакво кървене. Възможно ли е след пункция да има кървене? И то няколко дни след това а не непосредствено същия ден  newsm78 Сега незнам цикъл ли ще ми идва или е от пункцията, усещам и болка в корема като пред цикъл.
След пункция винаги съм имала съвсем леко кървене за 1-2 дни,нормално е все пак яйчниците са бодени.

# 478
Благодаря ти Irina  Hug

# 479
waveyВчера на 11 ден бях за проследяване и според Персенска всичко е добре и ще има ЗЕТ този месец(1 фол.17мм и лигавица 8мм)Тази вечер бия и Прегнил.Обаче каза че при мен е задължително поставяне на РВМС отново преди трансфера.И в четвъртък и събота съм при имунолозите  да ме боцкът .И от цялата хубава работа жената забрави да ми каже за хормони  дали да пускам(tsh,ft4 tat mat) и аз забравих да питам BangheadКакво да правя?Да чакам да се сети или като отида в други ден да я питам newsm78
не  се пускат хормони.дори и при биопсия вече не се пускат.

Общи условия

Активация на акаунт