Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Момичета искам да попитам някой знаме колко време след лапароскопия се започват опити ?
 Колко време трае възстановяването?
   Благодаря предварително !  Heart Eyes  bouquet
на следващия цикъл може
.      
Това е страхотно благодаря ти   , че няма да се налага да чакам.  Heart Eyes
А няма ли опасност за шевовете , особено тези в пъпа?  newsm78

Благодаря !!! Simple Smile

Миналата година май месец имах комбинирана лапаро с хистероскопия, и аз имах на 3 места шевове и  ми личат само тези на пъпа, отстрани не мога вече да ги видя. Спокойно няма опасност, за 2-3 седмици всичко ще е зараснало.

# 451
По тази логика овулация може да настъпи много по-късно, ако изобщо настъпи, аз съм с ПКЯ....и тази биопсия нямам никакъв ориентир кога ще бъде.

Ами, не знам, но ако прим. фоликулът не се спукал, достигайки определен размер, док ми е давал Утрогестан и броим 5 дни за биопсия, така че пак той ще прецени според зависи.

# 452
  • Варна
Добре де като стана пак дума за ЕЦ, освен Клостилбегит за т.нар. лека стимулация какви други медикаменти се използват ...че не ми се иска пак да се разкарвам две седмици почти през ден до София и после хоп, фуки ме предал /говоря за напълно ЕЦ/! Абе като цяло ще съм доволна на всякакви мнения, преди да задам и този си въпрос на док! 

Буцигном, Клостил изписват, когато няма да има трансфер същия месец, а Аримидекс - когато ще има, защото не изтънява лигавицата. Аз бях на ЕЦ - два месеца на напълно ЕЦ, третия - с Аримидекс, защото тогава планирахме трансфера. Резултатът - след Аримидекс имах само едно фоликулче. Може да си въобразявам, но като си гледам снимките на ембрионите мисля, че ембриончето след леката стимулация е с най-добро качество. Ориентир ми беше първият ембрион, за който първо ми казаха, че има много вакуоли, но на следващия ден се беше поизчистил и ембриолозите го замразиха....

# 453
Neji, стискам палци и вярвам че ще овладеете ситуацията.Ще спадне температурата! Дано си по-добре вече!

# 454
Neji_s Hug всичко ще е наред!!!

kriss_and аз правих крос мач тест през февруари - както е обяснено малко по-напред - идеята е да се търси имунологична несъвместимост между двамата партньори. При нас беше наложително, защото с мъжа ми имаме резус конфликт - аз съм А-, а той А+ кръвна група. Въпреки, че по време на бременността ми съм изследвана за антитела към бебенцето и нямаше, доцентката каза, че е добре да го направим. Още повече, че бях бременна с момченце, а това е още един показател да се направи теста. Започва се с едно обширно интервю, за което е добре да си носиш абсолютно всички изследвания, които си правила. Караха ме да разказвам дата по дата какво се е случвало и как се е стигнало до загубната на бременността. След това взеха кръв на мен и на мъжа ми и след около седмица резултатите бяха готови. При нас беше отрицателен теста, т.е. нямаме несъвместимост, но при положителен тест се прави тази активна имунизация - доколкото разбрах ти преливат кръв от мъжа ти - поне така разбрах newsm78

радост - заради различния резус фактор ли ви назначиха крос мач теста, или имаше и някакви отклонения в имунолгичния пакет

neji, желая ти всичко да се нормализира

# 455
Момичета, много бърз въпрос - днес ми правиха цветна снимка. Нормално ли е да има кървене и големи съсиреци? Защото моя приятелка е правила на друго място цветна снимка и каза, че изобщо не е имала никакво кървене ... още повече че мъжът ми каза, че са имали проблем да ме събудят от упойката и е чул как ми бия шамари и имам синини на раменете ... и се чудя дали не е станал някакъв проблем по време на снимката, за който не са ми казали ...

# 456
Добре де като стана пак дума за ЕЦ, освен Клостилбегит за т.нар. лека стимулация какви други медикаменти се използват ...че не ми се иска пак да се разкарвам две седмици почти през ден до София и после хоп, фуки ме предал /говоря за напълно ЕЦ/! Абе като цяло ще съм доволна на всякакви мнения, преди да задам и този си въпрос на док! 
само да споделя моя опит-
при 1- ва стимулация с клостилбегит- овулирала от кабинета на първия етаж до пункцията
при 2-ра стимилация с клостилбегит- от 3 фоликула, 1 лутенизирал + 2 яйцеклетки,-1 ембрион
на естествен цикъл - 1 яйцеклетка-1 ембрион

Естествено при всеки е различно и виж какво ще те посъветва лекаря

# 457
Момичета, много бърз въпрос - днес ми правиха цветна снимка. Нормално ли е да има кървене и големи съсиреци? Защото моя приятелка е правила на друго място цветна снимка и каза, че изобщо не е имала никакво кървене ... още повече че мъжът ми каза, че са имали проблем да ме събудят от упойката и е чул как ми бия шамари и имам синини на раменете ... и се чудя дали не е станал някакъв проблем по време на снимката, за който не са ми казали ...

и аз имах кървене след снимката 3-4 дни, като първия ден беше най много, и малко ми опъваше долу;
а относно упойката- не си била с запушен нос, хремава или нещо подобно нали?

# 458
Аз след снимката имах кървене до цикъл.

# 459
  • София
В последно време, мисля, че упойките ги карат на "око".
Миналия месец бях на пункция. Аз и още 2 момичета бяхме много зле, повръщане, екстри.
А онзи предоперативен лист изобщо никой не го погледна. Rolling Eyes

# 460
трябва да си пусна TSH, FT4,TAT,MAT, PRC- на чист ден без кафе. Пускала съм ги вече няколко пъти, но може ли някой да ми припомни трябваше ли да се пускат на гладно или не?

# 461
  • гр. София
трябва да си пусна TSH, FT4,TAT,MAT, PRC- на чист ден без кафе. Пускала съм ги вече няколко пъти, но може ли някой да ми припомни трябваше ли да се пускат на гладно или не?

И на гладно, без кофеин и без прием на медикаменти. А за пролактина - без да е правен секс и без да са пипани гърдите поне 24 часа. И преди да ти вземат кръв за пролактина е добре да поседнеш за 15 минути, защото този хормон се влияе от стреса. Изследва се в пълен покой.  Peace

# 462
благодаря за отговора

# 463
Момичета каква е цената на цветна снимка  с упойка,миналата година беше 210,но нали сега има промени  newsm78

# 464
eklektus - днес платих 150 лв. цветна снимка, 70 лв. упойка и отделно кръвни изследвания, които са задължителни преди слагане на упойка - общо 243 лв.

eldorado_f , allaya Много благодаря за инфото ... мислех да не е станала някоя беля ... krem123 - преди седмица бях малко настинала и им казах, но и аз мисля, че не обърнаха много внимание на написаното и казаното от мен ...

Общи условия

Активация на акаунт