Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 666
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Estradiol   69.0   pg/mL      
LH (лутеинизиращ хормон)   10.95   IU/L      
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон)   10.65   IU/L

Важното е ЛХ и ФСХ да са горе-долу 1:1 и ФСХ да е в границите (до 12 обикновено - толкова иска и ФАР). Пусни Антимюлеров и Инхибин Б, те са по-точни за яйчниковия резерв.

# 661
  • София
На колко си години, Иля?

# 662
  • София
38г.

Пусни Антимюлеров и Инхибин Б, те са по-точни за яйчниковия резерв.

Зайче
, записах си ги.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 21:24 от Иля

# 663
  • София
Съвсем ти е добре ФСХ, не го мисли, според мен. Важно е какво ще извадят на пункциите. По колко антрални се виждат в яйчник?

# 664
  • София
Стаменов каза, че се виждат няколко  и не конкретизира бройка, но мен прегледа ми се падна деня преди цикъл и за това ме извика на 7-ия ден отново.
А иначе по време на предишните стимулации имах по 10- 12 антрални, но последните месеци бяха общо около 4.  Cry

# 665
  • София
Иля, и според мен не мисли много за ФСХ-то. При мен миналата година яйчниците се скапаха буквално изведнъж. Както док ми беше казал да пия фолиева киселина, да действаме с ММ и да стискаме палци за Коледно чудо (преди евентуална инсеминация), така през януари цикълът ми стана супер оскъден и само 3 дни, вместо обичайните за мен- 6. Съответно ФСХ на трети ден -48! - като в менопауза (тогава бях на 34 г.) Док каза - яйчниците отказаха, но ще оправим нещата. След двумесечен прием на хормонално лекарство свалих ФСХ-то на 17-18. Вярно преживях едно неуспешно ин витро, но Стаменов си знае работата, а и хормонът не ти е толкова висок.
Пожелавам ти успех!

# 666
Моя приятелка с ФСХ -27-28 е бременна от първи опит при Персенска на ЕЦ.

ivankaka а колко е антимюлеровия хормон на твоята приятелка?

# 667
  • София
Изобщо не го е изследвала...

# 668
ivankaka , а какъв се оказа проблема за неуспешните опити и какво промени Стаменов?

Проведе точната стимулация, извадихме много яйца-15, това беше целта му, понеже имахме проблем с качеството на ембрионите, от тези 15, на 5 ти ден имахме 2 бластоциста и 1 замразен от предния месец. Другото, което е, не бързаше да вади яйцата, както другите. Пункцията беше на 13- ти ден от цикъла, за сравнение предните пункции бяха на 10-11- ти ден. 3-те ги трансферирахме, по мое настояване, Д-ра искаше 2 да трансферира. Още на трансфера каза, че е доста вероятно да се обадя бременна. След 3 неуспеха и 8 пункции, сещайте се с каква насмешка го погледнах. Е, оказа се прав. Laughing

ембриолозите казаха ли ти какво е качеството на ембрионите( 5аа, 4аа??), питам защото на мен ми се отговаря че имам голям бластоцист, добре изглеждащ и някакви такива от които не става ясно

# 669
Изобщо не го е изследвала...
Странно, моето фсх е по-ниско и почти ме отписаха (в друга клиника).

# 670
  • София
ivankaka , а какъв се оказа проблема за неуспешните опити и какво промени Стаменов?

Проведе точната стимулация, извадихме много яйца-15, това беше целта му, понеже имахме проблем с качеството на ембрионите, от тези 15, на 5 ти ден имахме 2 бластоциста и 1 замразен от предния месец. Другото, което е, не бързаше да вади яйцата, както другите. Пункцията беше на 13- ти ден от цикъла, за сравнение предните пункции бяха на 10-11- ти ден. 3-те ги трансферирахме, по мое настояване, Д-ра искаше 2 да трансферира. Още на трансфера каза, че е доста вероятно да се обадя бременна. След 3 неуспеха и 8 пункции, сещайте се с каква насмешка го погледнах. Е, оказа се прав. Laughing

ембриолозите казаха ли ти какво е качеството на ембрионите( 5аа, 4аа??), питам защото на мен ми се отговаря че имам голям бластоцист, добре изглеждащ и някакви такива от които не става ясно
казаха, че не са с добро качество, не са ми казвали цифри и букви..

# 671
  • София
моето фсх пък не са го мерили изобщо  Rolling Eyes
ама вадим яйцеклетки, стават си ембриони, скоро ще разбера и човек дали ще стане.
последно съм го мерила преди 3-4г, беше към 13.

# 672
Ммм да, на мен в друга клиника ми казаха, че пък "не се наблюдава яйчников резерв", много ме е яд, че не си запазих листчето.

# 673
  • София
На мен за 2 години в предишната клиника изобщо не са ме изследвали.
Яйчниковия резерв изглеждал добре, а като намаля драстично, нормално било и точка.

Pati111
, благодаря ти!  Hug

# 674
  • София
И мен не са ме изследвали от преди 2-3 години, пък натрупах бая опити оттогава.

Общи условия

Активация на акаунт