Укротяване на звяра в розово

• 16 540
  • 229
  •   1
Отговори
# 210
  • Куциндрел
При мен рецептата е - ходя на работа. Така не съм по цял ден с детето, то си ходи на ясла или идва жена да го гледа, липсва ми през деня, не ме е ядосвало детето цял ден и след работа съм по-спокойна с него. Има си момент, в които само викам или му забранявам, ама няма как да ги избегна.
Сега и аз се уча да бъда по-търпелива.

# 211
  • София
Само да си кажа - не мога да понааасям малкия!
От четири седмици си е вкъщи, от една го гледам само аз и вече ще полудея!
Непрекъснато капризничи, вкъщи полудява, удря ни и ни дърпа, навън се тръшка - абе ужас!
Днес се надявах поне да легне да заспи, да напазарувам, да сготвя, но не стана.
Боли ме главата, мозъкът ми ще избухне!

Вчера пробвах да го изведа и да напазарувам с него - беше жива мъка.

Каката ми помага, но той ни побърква и двете.
Ето сега е намерил метална пръчка и удря по мебелите.
Спирам.

# 212
Като се прибера в София, покани ме за един следобед у вас. Хем, големите ще си играят, хем, аз ще си играя с малкия. Съвсем сериозно.

# 213
  • София
Вчера бях полудяла. Излязохме вечерта и се укроти.
Днес нещата вече са ок, въпреки че нямаме ток и вода.
Всъщност от 2 седмици го гледам само аз.
Но днес майка ми си идва и ще го поеме за няколко часа дневно.

# 214
Първо и основно ти трябва да се успокоиш, след това и детето ще се успокои и ще започнете да се разбирате.

# 215
Де да можеше човек толкова лесно да се успокои при наличието на крещящо и удрящо дете, което поведение всъщност донякъде провокира неспокойствието, животът щеше да е песен и нямаше да има нужда от теми за взаимопомощ.  Simple Smile

# 216
  • София
Моето прави постоянно напук, което страшно много ме изнервя. Например не яде никакви плодове. От време на време пробутвам някое пюре, но до кога така, не знам- на 2,6 г. е. Преди поне банани ядеше, сега и тях плюе...някой имал ли е подобен проблем? Но ипо принцип винаги е наопаки за всичко, не иска това, не иска онова. Страшен инат! ooooh!

# 217
Да, към днешна дата тригодишната ми дъщеря яде само банани и рядко ябълки. Цитруси само изстискани. Съдрах се от ядене на плодове с образователна цел, не че се оплаквам, но не иска и това е.  Tired

# 218
  • София
Да, и аз тъпча плод след плод, дори не любими за мен, но ефекта е нула! Опитвам се да не се ядосвам, но явно не успявам...

# 219
Погледни го от добрата страна - и ние поемаме витамини.  Grinning Ако това ще те успокои, досега хлапето не е показвало признаци на авитаминоза каквато и да е, все пак и в другите храни има витамини. Рано или късно все ще проядат. Поне се надявам...

# 220
Неспокойствието на детето води до неспокойствие на майката, което прави детето още по-нервно и така се завъртаме в омагьосан кръг, Преди две седмици синът ми беше в такава криза с хапане, биене и т.н. Неща, които мен много ме изнервиха, 2-3 дни положението беше неудържимо, след което аз промених тактиката и вместо да крещя, че ме удря или хапе, започнах да реагирам по друг начин, примерно - казвах как ще го омагьосам и си имаме една закачка от една стара приказка: "По заповед на щуката и по мое желание...". Той се разсмиваше и искаше пак, след това спокойно му обяснявах, че хапят само кученцата, и не трябва да се бием, защото не е хубаво. Той ми се извиняваше и казваше: Слушам. На 2 г. и 2 мес. е. Нервните му изблици намаляха. Чела съм за кризите на растежа, през които минават децата. Много е изнервящо, когато поведението не е провокирано от майката, тоест не е проблемът в незадоволяване на физическите им нужди, но трябва да се говори, обяснява и т.н.

# 221
  • Burgas, Bulgaria
Момичета , моята Палечка тръгна на ясла (аз се върнах на работа) . Момичета .... лелеЙЙЙЙ!!!! Бълнува чак - Не икам гадинката ,мамоооо ....! Тръгна на 15-ти . ходи и на 16-ти . на 17-ти се прибра с хрема и Т ,тя направо от мъка се разболя  и хем до обяд присъстваше .Много трагично го приема . Направо се плаша да не и стане нещо ! Не харесва малките деца , плаши се от тях  , тя и по площадките не иска да играе в смисъл харесва по-кротички и тихи деца ,като чуе някой да реве или ако някое дете се засили към нея ,буквално се катери по мен .
Толкова виновна се чувствам , толкова , първия ден ,отидох аз да я взема , като отвориха вратата ,започна да крещи и плаче едновременно , хвърли ми се на врата и започна да ме бие с юмручета ...

Tired

# 222
  • Куциндрел
Мадам тиква, това е първоначалния стрес от ясла/градина. Моето дете 2 седмици ревеше от сутрин до вечер, а през нощта се се събуждаше в истерия. Вкъщи си вземаше обувките и стоеше на вратата ревейки. Crazy
Два седмици - имам предвид общите дни на присъствие, не броя дните, когато беше болен. И той тръгна 3 дена и беше със сополи и Т.
Трябва да се въоръжиш с нерви и да обясняваш много. Не я спирай от ясла, ако не е болна, т.е. излекували се - на ясла.
Ние давахме на детето и Бахови капки за това, не знам дали те помогнаха или то просто свикна.

Ако има куклен театър нека да отиде, моето така се отпусна, след 1-вата постановка.
Брой и - ходи максимум 1 седмица, после си е вкъщи болно.
Моето дете беше от най-чапатите в яслата, трудно свикна. Има и още едно правило - яде ли в яслата, значи ще свикне. Говори с учителките кога ще се пробвате детето да спи там. Моето изненада всички - ревеше сутрин, не искаше ясла, но спеше.
Това е от моя опит.
Стискам палци бързо да преминете през това и на детето ти да му хареса. Hug Hug Hug

# 223
А аз да попитам как ги карате да спят на обяд. Голямата племенница е на 4г и 8м. и категорично отказва да спи. Може два часа да лежи в леглото, но няма заспиване. Дори миналата година, заради това не искаше да ходи на детска градина и подлудяваше майка си. От вторник ще я пускам на градина и ако ми прави същите номера, ще полудея.

# 224
  • Северозапада
По принцип не е задължително да спят в детските градини, но на персонала не му се занимава с 1-2 деца, докато другите спят. Свекърва ми е бивш детски учител и от нея го знам това. Не че помогнах много, но пък ако детето много страда от това, може да говорите с тях.

Общи условия

Активация на акаунт