Укротяване на звяра в розово

• 16 542
  • 229
  •   1
Отговори
# 225
  • Куциндрел
На моето дете му се спи на обяд, но то е още малко.
В градините ги карат или да спят, или да стоят тихо в леглото. Аз бях такава, която не спеше. Стоях си в леглото докато другите спят.

# 226
Да, ама кифлата е всичко друго, но не и тиха. Определено се чува отдалеч  Joy А и като е в леглото, постоянно се върти, оправя си завивката, рита... Дори се чудя, дали първоначално да не я пускам само до обяд, като бебетата в яслите.

# 227
  • Варна
Моята категорично отказваше да спи вкъщи (то не бяха ритуали за заспиване, то не беше висене по 3 часа в леглото, то не бяха всякакви прийоми от книжки, форума и т.н.).
В яслата обаче нямаше проблеми - хващала си книжката (беше си замъкнала една мноооого стара и без картинки) "четяла" си я 5-10 мин. (най-често с текста наобратно) и като и кажат, че е време заспиване, обръщала дупето и заспивала. Направо ми падна ченето, като ми го разказваше лелката...
Иначе плачеше месеци наред при воденето. То поне да ревеше и да се тръшкаше... а тя се             хващаше за крака ми, поглеждаше нагоре с големите си, влажни, тъмнокафеви очи и прошепваше "Бичам те мамо" или пък не казваше нищо. Чувствах се като най-големия изверг на планета. В градината беше същото - сутрин ревеше, че не иска да ходи, вечер обаче не искаше да си тръгва.

# 228

Иначе плачеше месеци наред при воденето. То поне да ревеше и да се тръшкаше... а тя се             хващаше за крака ми, поглеждаше нагоре с големите си, влажни, тъмнокафеви очи и прошепваше "Бичам те мамо" или пък не казваше нищо.
Големи манипулатори са малките. Като кажат "Обичам те", се разтапяш и си готов да изпълниш всяко тяхно желание. Grinning

А за моята кокона, ще видим дали тази година ще иска да спи. Утре ще я пускам само до обяд, няма да я хвърлям в дълбокото от първия ден. Още два месеца ми остават, после мама си я поема и аз ще отдъхна.

# 229
И при Кица беше като при детето на Пунчик -- вкъщи никакъв сън, но в градината -- отскоро тръгна за по цял ден -- никакъв проблем със спането. Ревове не е имало, но то е защото карахме плавно, страхотна ни е градината. Единственият признак, че е разстроена от промяната, беше, че започна да идва през нощта да спи при нас. А на нас ни е приятно, така че никакъв проблем.

А аз да попитам как ги карате да спят на обяд.

Не я карам. С карането доникъде не стигнах и набързо се отказах. Каквото не спи на обяд, ще си го изспи през нощта. В крайна сметка, не можеш насила да пренастройваш биологичен часовник.

Общи условия

Активация на акаунт