Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 48 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Испания
...Бихте ли ми казали защо да не е режимно, щом пише, че съдържа единствено смляно ленено семе?
Ако отговорът е в голямото количество въглехидрати, това определено не бива да ви тревожи, защото такова си е съдържанието на семето. Същото важи и за триците, те съдържат доста въглехидрати, всъщност почти само това си съдържат. Но ги ядем, защото Дюкан ги позволява.

...

Точно затова /подчертаното от поста ти/.  Wink Не само ги позволява, но са и задължителна част от режима, който е белтъчен, безмазнинен и ниско-въглехидратен. А защо са в режима, Дюкан пише и в първата си книга и книгата за триците.

Не съм консумирала ленено семе. Писах пост в темата ми, защото много момичета имат проблем със запека и доста често има въпроси, свързани с него.  Peace По време на първа, втора и трета фаза ядях само разрешените от Дюкан продукти.

За Стевията няма проблем, ако е чиста Стевия. Някои производители добавят -ози в нея и тогава автоматично става нережимна.

# 301
"Ленено семе също може, но като част от количеството трици за ден"
Цитирам от нет-а, защото нямам под ръка книгата в момента. По последни мои данни, Дюкан го разрешава, защото е разширил леко списъка на разрешените продукти.
Различни източници ли ползваме, защо така се разминава информацията?

# 302
  • Испания
"Ленено семе също може, но като част от количеството трици за ден"
Цитирам от нет-а, защото нямам под ръка книгата в момента. По последни мои данни, Дюкан го разрешава, защото е разширил леко списъка на разрешените продукти.
Различни източници ли ползваме, защо така се разминава информацията?

В книгата ги няма. От средата на 2010 /аз бях в споменатите три фази през 2008  Wink/ Дюкан ги включва /1 с. л., която се отнема от дневното количество трици/ като прави индивидуалните платени програми, заради проблемите със запека. И, както всички продукти, хранителната стойност на различните храни зависи от производителя и начина по който се изчисляват процентите. Ето една интересна снимка на ленено семе с 0 % въглехидрати.

Скрит текст:

Има доста пространно обяснение защо е така. Когато имам време, може да преведа текста.

# 303
Аз си купувах истинска био Стевия на листа, сушени. В хартиен плик, но не помня марка, много малък грамаж бяха към 6лв. Лично на мен не ми хареса вкуса, а и трябваше да кисна листата, за да ползвам подсладената вода. Миришеше ми на мишки  Sick От магазин за здравословни храни си я бях купувала, там имаше и бурканче със Стевия на прах, зелен, фино стрити листа пишеше, че са, но след опита с листата, а и после с подсладител Суитли със Стевия, не ми хареса вкуса и не пробвах тази на прах.
Точно тази био Стевия, която е показала Лора гледах  Peace

# 304
  • Зеленият рай в сърцето на България
Аз ползвам това ленено брашно:
http://balcho.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D … 1%88%D0%BD%D0%BE/

Бихте ли ми казали защо да не е режимно, щом пише, че съдържа единствено смляно ленено семе?

И аз ползвам (2 пъти по 1 лъжица съм ползвала) същото, не казвам, че не е режимно, просто питах  Wink

Забравих да споделя тази рецепта много лесно готино кремче от цедено кисело мляко, но изобщо не бие на кисело мляко ... става едно пухкаво мммм...

# 305
ArhMih аз още не съм яла друго освен пиле и риба, но напоследък доста се изкушавам да опитам свинско, а покрай празниците не знам дали ще устоя на агнешкото. Може би и липсата на резултат ме води до демотивация  Sad Напоследък даже покрай детето, за да не готвя отделно за мен, ям някакви зеленчуци с месо на пара, много са ми гадни, но няма как. Само като се сетя за топлите козунаци, и аз на диета от която няма никаква полза, и ми минава през акъла да взема да си се наям като човек  Embarassed

# 306
Гала, да, така е за био стевията. Малко е странна, но поне е уж естествен продукт.  Rolling Eyes

mysti, бебето ти е на 8 месеца. Не знам какво очакваш от тялото си. При някои жени е нужно повече време да се нормализират хормоните, и според мен точно заради тях не сваляш.

За мен е чиста лудост да се спазва този режим ако майката кърми....но всеки има глава на раменете си и преценява за себе си и детето си.

Обожавам агнешко, но аз обожавам да ям по принцип, и малко са храните, които не обичам. С този режим опитвам да превъзпитам лакомницата в мен, и засега нищо не ме изкушава. Даже не си правя режимни десерти, за да не забавя процеса на отслабване. Ще се опитам бързо да мина през втора фаза (това е целта, ще видим какво ще стане, все пак не са малко килограмите които искам да сваля).

# 307
Лора аз съм от тези кърмещите, въпреки че остана само едно кърмене на ден, и затова не карам протеинови дни, а само ПЗ и рядко по някоя ябълка. А явно гадните хормони ми разбиват чувствата, но не знам кога ли ще се оправят Sad

# 308
  • Испания
Момичета, за Великден си сгответе режимно месо с джоджен в него. Все едно ядете агнешкоWink

# 309
Момичета, за Великден си сгответе режимно месо с джоджен в него. Все едно ядете агнешкоWink

Би ли дала линк към рецепта? Моля  Hug

# 310
  • Испания

Би ли дала линк към рецепта? Моля  Hug

Нямам определенена рецепта. По време на втора съм си правила задушено пилешко месо с пресен лук и много джоджен.  Wink

# 311
Еййй вярноо, Смайлсчее   love001 Аз си правя пуешките бутове с различни подправчици и джоджен и става супеер вкусно и ароматно  newsm22 а за ПЗ дни със спаначе ухаа  Laughing

# 312
  • Испания
Еййй вярноо, Смайлсчее   love001 Аз си правя пуешките бутове с различни подправчици и джоджен и става супеер вкусно и ароматно  newsm22 а за ПЗ дни със спаначе ухаа  Laughing

Точно така.  Hug bowuu  chef Може да се изкара абсолютно режимен Великден, без нищо да липсва: и фалшиво агнешко, и дюкански козунак, и яйца...

# 313
Благодаря ви за хубавите думи   bouquet ще си изкарам месеца на втора и през май ще мина в трета.Сега тази седмица ми предстои цикъл,а след него свалям така че има още какво да се желае и има още какво да взема от тази фтора фаза  Peace Grinning

# 314
Добре,че не ям агнешко,ама как обичам топъл козунак Embarassed Embarassed Embarassed
http://www.bb-team.org/hrani/id/185763_pileshko-cheren-drob-surov тук има полезна информация за доста храни.

Общи условия

Активация на акаунт