Испания-Палма де Майорка

• 54 532
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • Linz
Порт де Сойер (не Солер).
Форментор е фантастичен, както и плажа му. Няма място на Майорка, където не съм била, но там е най-най-най-.

# 241
  • София
От Палма до Ферментор може ли да се отиде с обществен транспорт?

# 242
  • Linz
От Палма до Ферментор може ли да се отиде с обществен транспорт?
Виждала съм автобуси на Форментор. До плажа чак не, но горе има голям паркинг, където спират доста автобуси. Но дали е обществен транспорт или организирани туристически групи, не знам.

# 243
Здравейте, включвам се и аз в темата. До сега сме почивали в Гърция и сме избирали къщи близо до плаж. Тази година искаме нещо по-различно и плануваме морската ни почивка да е в Испания, бяхме се засилили към Канарските острови, но прочетох, че водата е значително по-студена и се отказахме.  Та сега на въпроса, с дете на 3 години сме и търсим да сме близо до хубав пясъчен плаж и да е спокойно, на екскурзии не планувам да ходим. Незнам, обаче дали да се насоча към ол инклузив хотел, към обикновен такъв или частен имот, също така с агенция ли е най-добре или директно през сайт на хотела или Букинг/Airbnb. За период съм избрала Септември, надявам се да не объркам, и да е достатъчно топло. Всякакви мнения и насоки ще са ми от полза.

# 244
Alcudia според мен е много подходящ за малко дете, защото е плитко. За останалото не знам как са цените я момента, може би трябва да се сравни как ще е изгодно.

# 245
Благодаря за Алкудия. Виждам,  че е отдалечена от Палма на около 60 км. Има ли обществен транспорт дотам?
А цените на такситата как са?

# 246
Директен автобус има от автогарата на Палма.

# 247
Има директен автобус и от летището. Преди две години пътувах с него,но не помня номера.

# 248
  • София
Автобус до Алкудия и курортите в близост до нея има и от летището - https://www.tib.org/en/linies-i-horaris/autobus/-/linia/A32
Ние ползвахме трансфер от аерогарата до хотела преди две години, но до Порто Кристо. https://www.suntransfers.com
Доволна съм. Иначе за такси за малко повече от 60 км ни искаха 80 евро.

# 249
Много благодаря на всички.

# 250
Здравейте, хора! Планирам пътуваме до Майорка през първата половина на Октомври. Какви температури евентуално да очакваме? Наясно съм, че водата няма да става за къпане, но и не държим на това. Бихме искали просто едноседмична почивка, но все пак времето да става за разходки.

# 251
Началото на октомври водата може и да става, но лошото е, че им голяма вероятност да вали често, а това е по-лош вариант.

# 252
  • SF
Октомври си е есенен месец в Европа. Южните части на континента остават по-топли за по-дълго време, но си е природа. Мои познати отидоха след 15 септември и е валяло през ден. На плажа е духало силно и са издържали само до обяд. Иначе не се оплакват. Когато не валяло, са се разхождали, но за вечер са ни слагали якенца.

# 253
Може ли някой да сподели мнение или препоръча компания за рент а кар от летището?
От по-познатите ми е само Goldcar, Но виждам прилични цени да предлагат и Iber, K10 и RecordGO.

# 254
  • София
Може ли някой да сподели мнение или препоръча компания за рент а кар от летището?
От по-познатите ми е само Goldcar, Но виждам прилични цени да предлагат и Iber, K10 и RecordGO.

Аз две години поред ползвам Wieber. Но не се взимат от летището (има и такава опция, но е с такса). Има шатъл от летището. Доволна съм, цените според мен за добри.

Общи условия

Активация на акаунт