Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 623
  • 847
  •   1
Отговори
# 495
  • гр. София
Благодаря, Илима, а тези овесени блокчета, които си показала по-горе, вкусни ли станаха, изглеждат ми добре, ще ги пробвам.
Станаха много вкусни! Сладки са, доста засищат и са идеални за любителите на фъстъчено масло.

# 496
Здравейте, момичета!

Кюфтета от жълт грах, печен пипер, тахан, слънчогледови и орехови ядки
Скрит текст:

Гъбена каша
Скрит текст:

Зелени палачинки със спанак и магданоз, рукола, домати и тофу
Скрит текст:

# 497
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
гъбена супа, крем супа от тиква
студено е и супи ядем  Mr. Green

# 498
Здравейте, момичета!

Кюфтета от жълт грах, печен пипер, тахан, слънчогледови и орехови ядки
Скрит текст:

Може ли да помоля за всички съставки на кюфтетата, звучат много добре.  bouquet

# 499
Може ли да помоля за всички съставки на кюфтетата, звучат много добре.  bouquet

Скрит текст:
От вечерта накиснах жълт грах - 250 гр.. На другия ден изхвърлих водата и сварих граха. Да стане каша. Отцедих. Щом изстина сложих в блендера - граха, 2 печени пипера, 1 шепа слънчогледови и орехови ядки. Стори ми се, че не е достатъчно гъста сместта - сложих 1 с.л. типово брашно + 2 с.л. тахан и 1 с.л. олио. Посолих сместта, сложих и чубрица, куркума, къри и кимион. С лъжица слагах кюфтенца в тава с домакинска хартия. Пекох на 180 градуса, 10-15 мин. Това е, да ви е сладко!

# 500
  • Sofia
ще ги направя,но може би с нахут/грах не бива да ям/

# 501
Много благодаря за рецептата.   bouquet

Доли, жълтият грах не се ли казва само така, а всъщност да не беше грах? Нямам време сега да потърся

# 502
Много благодаря за рецептата.   bouquet

Доли, жълтият грах не се ли казва само така, а всъщност да не беше грах
? Нямам време сега да потърся

За фавата има дилема дали е жълт грах, или бакла.

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 00:01 от adelinda

# 503
Добра идея е тук дадената по-горе гъбена каша - бях я забравила. Обаче заради постите ще я правя без сирене.....иначе ориз със спанак ще има довечера.

# 504
Добра идея е тук дадената по-горе гъбена каша - бях я забравила. Обаче заради постите ще я правя без сирене.....иначе ориз със спанак ще има довечера.

Гъбената каша е без сирене! За сирене си има сирена каша.....

# 505

Гъбената каша е без сирене! За сирене си има сирена каша.....

В моето семейство на всички каши, включая гъбената се довабя бяло сирене. ..Так я знам от баба ми и майка ми.....Не съм и чувала за сиренна каша......Правя и копривена, към която също слагам бяло сирене.

# 506
У наше село, още от баба ми, гъбената каша се е правила само с гъби и брашно. Сирена каша обичам много. Подходяща е за хора с афти и труднопреглътващи, като разнообразие към менюто. За копривената каша и аз добавям сирене.

# 507
  • Sofia
И аз на всичко, дето може, бухам сирене, но на гъби не бих сложила, нещо не ми се вързва вкусово...

# 508
Аз мисля, да приключим дискусиите с кашата Grinning........Не съм от твое село просто. Тъй че всеки да си я прави както му харесва. Hug

# 509
И аз на всичко, дето може, бухам сирене, но на гъби не бих сложила, нещо не ми се вързва вкусово...

Аз ги връзвам, пак е въпрос на вкус. често пълня големи печурки със смес от бяло сирене и яйца, разбира се и подправки по избор. Омита се бързо всичко Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт