Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 711
  • 847
  •   1
Отговори
# 675
  • гр. София
Мама Цоцоланка, Имате поща даде в предните постове този линк - много добре изглежда Crazy

# 676
tazи седмица
-грах с картофи
-мултизеленчукова крем супа (борколи,карфиол,моркови,царевица,чушки,просо,киноа)
-кисело зеле на фурна
-кьополу
-супа спанак с ориз
-тофу на фурна с портокалов сок и соев сос

Ще ми се да готвя повече в слоу кукъра,но нещо освен боб и леща не виждам подходящи рецепти newsm78

# 677
Вчера - крем супа от картофи с кротони. Днес - грах.

# 678
От мен днес нещо като palak paneer, но с моцарела. Сложих и картофи, и грах.
И едни меки курабийки от круши, банан и фурми.

# 679
  • Sofia

може ли рецептата Praynig

# 680
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
омлет с гъби
стръкове целина с фъст. масло и стафиди (забравих как се казва, много ми беше вкусно)
кисело зеле с червен боб

за днес макарони и не съм измислила какво още. сосът ще е тип изчисти хладилник Mr. Green

# 681
Спанак с ориз, крем-супа от гъби, нахут с кисело зеле. Покълнах и сварих цял пакет нахут и мислех утре на фалафели да иде останалото, но май ще го замразя за друг път. Thinking

# 682

стръкове целина с фъст. масло и стафиди (забравих как се казва, много ми беше вкусно)
Мравки на клон ли беше? Simple Smile Аз го срещнах скоро в друга тема и ми се стори много забавно.
...
На английски е ants on a log,  сега проверих в гугъл.

# 683

може ли рецептата Praynig

Трудна работа.  Mr. Green Няма рецепта. Бутнах всичко, което беше застрашено от разваляне. По памет:
3 круши, настъргани
2 банана, намачкани
около 10 изсъхнали фурми - разбих ги с 2 яйца в блендера да омекнат
овесени ядки...около 3-4 с.л.
пълнозърнесто брашно от спелта...около 3-4 с.л.
малко (1с.л.) изостанали стафиди
1 ч.л. с връх бакпулвер

Пекох на 180 градуса С°, без вентилатор.

Общо взето - намачкан плод, яйца, брашно/овесени ядки, набухвател

# 684
  • Sofia
много благодаря,харесвам такива рецепти  bouquet

# 685
много благодаря,харесвам такива рецепти  bouquet

Моля  Hug

От вчера само задушени зеленчуци и една голяма салата от спанак, авокадо, домати, пресен лук и малко бяло сирене.

Днес съм си харесала едни оризови кюфтенца с млечен сос с репички. Ще докладвам дали е вкусно. Grinning

# 686
  • гр. София
...
Днес съм си харесала едни оризови кюфтенца с млечен сос с репички. Ще докладвам дали е вкусно. Grinning

Отдавна се чудя дали да пробвам да направя оризови кюфтета, ама все не се решавам. Някак си ми звучат много странно Crazy Ще чакам да изкажеш отзиви.

Тези дни не готвих много, много, но все пак ще се отчета - содени питки със сирене, ориз с царевица, хляб от пълнозърнесто и ръжено брашно, зеленчукови кюфтета, омлети с кашкавал.

# 687
Оризовите кюфтета са много хубави, ядят се докато са топли обаче. Преди време правих, също продаваха на едно място. Най-удачно е ако имате стар ориз, може и със зеленчуци, добавя се яйце, чесън, лук, магданоз, сирене може. Правят се топчета и се пържат. Ако нямате стар ориз, вари се като макарони и после се прецежда и мие със студена вода са се охлади и спре варенето. Публикувала съм рецептата в сайт, както май и Йоли правеше подобни. Споделих моята рецепта, надявам се да ви е полезна.

# 688
Оризовите кюфтета са много хубави, ядят се докато са топли обаче.

Студени също са хубави. Едни от любимите ми кюфтета!
Аз ги правя най-редовно, когато ми остане неизяден ориз. Един вид го рециклирам.....

У нас - спанак със сирене, картофено руло с плънка от печен пипер, гъби и кисели краставички.

# 689
Така и не направих оризови кюфтета, ядохме навън.  Mr. Green Но не съм се отказала от тях, тези дни ще им дойде реда.

Вчера ходихме на гости и правих солени мъфини от спелта, пълнени с прясно козе сирене. Харесаха се и днес забърках отново двойна доза. Друго не съм правила, освен салати.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 17:31 от Имате поща

Общи условия

Активация на акаунт