Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 696
  • 847
  •   1
Отговори
# 690
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
поща, дай рецепта на мъфините.

само детето е здраво, готвя с минимум движения... Crazy

спагети с дом. сос и пармезан
зеленчукови пръчици с айоли (за преборване на болестта) Crazy
плундер - квадрати, пълни с ванилов крем
днес: леща с макарони и много зеленчуци.

# 691
тази седмица
-макарони с грах,спанак и сирена останали разни
-ориз с гъби (сушени)
-броколени кюфтета
-пюре от корени разни (морков,целина,2 вида картофи)
-баница
-боб

* към петък мисля боба и ориза да се превърнат с такос ако още ги има в хладилника..

# 692
За обяд - леща. За вечеря - тиквички, запечени във фурната и яйца на очи.

# 693
Картофи с тиквички, чесън и копър на фурна. Салата цвекло, краставица, морков, лимон, зехтин.

# 694
Напънах се снощи и произведох сладки от банани, орехи и овесени ядки........пекох ги на много ниска фурна, практически ги изсуших, та станаха вегански.

# 695
Напънах се снощи и произведох сладки от банани, орехи и овесени ядки........пекох ги на много ниска фурна, практически ги изсуших, та станаха вегански.

Рецепта?

# 696
практически ги изсуших, та станаха вегански.

какво е общото между сушенето и веганското? Thinking

гофрети
ризото
грах яхния

# 697
Къри с нахут и спанак, мини еклерчета със сирене и чипс от кейл (до последно не вярвах, че ще стане хрупкаво това нещо; с хлапето много го харесахме).

# 698
практически ги изсуших, та станаха вегански.

какво е общото между сушенето и веганското? Thinking

гофрети
ризото
грах яхния

Сигурно с феийското, чиито творения са все веган и сурови.  Mr. Green

# 699
  • Sofia
Къри с нахут и спанак, мини еклерчета със сирене и чипс от кейл (до последно не вярвах, че ще стане хрупкаво това нещо; с хлапето много го харесахме).

Може ли рецепта?

# 700
Заповядай: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=874.msg102504#msg102504. Много лесни, бързи и вкусни. Simple Smile Аз не ги шприцовам, а оформям купчинки с две лъжици. Пека ги ~20 минути на ~190 градуса.

# 701

Рецепта?

2-3 банана се смачкват с вилица, прибавя се една смляна чаеначаша орехи и една фини овесени ядки. Обърква се всичко. Подправки по избор - аз съм  пристрастена към канелата, но този път разделих сместа и в едната част сложих звездовиден анасон. Може да се сложи за аромат и цвят какао, аз предпочитам брашно от рожков или шипки. Пекат се на ниска температура върху хартия за печене......тъкмо като не намчаслявам са и по-постни. Не зная дали стават за строги пости (не че тук е темата, защото не съм наясно съвсем дали тогава се ядат ядки).

# 702
  • Sofia
Синьо,

Много благодаря, още довечера ще ги спретна!

# 703
поща, дай рецепта на мъфините.

Мъфините правих по рецептата на Супичка за солени мъфини. Ето тази. Правих с пълнозърнесто брашно от спелта. Във втората доза сложих и царевично, но с него станах по-тричави. Имам формички за мъфини на Чибо от този тип, с дупка по средата цък. Като се изпекоха, ги обърнах и напълних с прясно козе сирене. Нямам шприц и ползвах торбичка за био-боклук с изрязан ъгъл.  Mr. Green

Днес правих яйчно къри с ориз. Всеки ден мога да ям индийско, ама съседите ще ни изгонят.  Blush

# 704
поща, мерси... Hug

Синьо, и моето дете умира за този чипс.
аз го правя със соев сос, ти с какво?

Общи условия

Активация на акаунт