До многодетните мами! 2

• 20 780
  • 400
  •   1
Отговори
# 240
Аз практикувам безсъние в такива случаи и много често купувам храна от ресторант или пък караме на пици. И прозорци съм чистила в 3 през нощта като се е налагало. Rolling Eyes

# 241
  • София
Баба Цоцоланка,искрено ти съчувствам!
Аз толкова си свикнах със стоенето у дома,че не ми се мисли за работа.Не,че в къщи си почивам...
Не знам какъв съвет да ти дам.След като сами си гледаме децата,ще трябва да се примиряваме с някои неоправени стаи,с липсата на сготвено и др.Не се депресирай,това не е болка за умиране-нали сте здрави у дома и никой не ти натяква за тези неща.Я,по-спокойно! Hug

# 242
Бабо Цоцоланке, не си слагай на сърце разхвърляното. teddyvas е права, най-важното е да сте живи, здрави и спокойни. Ще свикнеш с новия ритъм, с новите обстоятелства и ще ти е по-леко. С теб сме!

И прозорци съм чистила в 3 през нощта като се е налагало. Rolling Eyes
Ти ме шашваш. Няма сила, която да ме накара да мия прозорци в 3 през нощта. По-скоро ще ги оставя отворени, ако нищо не се вижда през тях. Joy

# 243
Здравейте момичета:)
Еххх, как искам и аз да стана част от темата ви:) Имам само едно, в момента работим за второ, а искаме и трето:)С разлика от по 2-3години:) Понякога си мисля :"Сега ако може едни близнаци да си направим- ще спестя една бременност".Но после пък като си представя положението започва да се прокрадва мисълта и за четвърто. Ама не смея много планове да правя ,че всичко е божа работа Rolling Eyes
[desi] ти си моето вдъхновение Laughing Точно така виждам дома си в мечтите си- никакво губене на време в кухнята- само с децата и мъжа:) Имаше един сериал "стъпка по стъпка" за едно много детно семейство , та там някой по едно време изсипа мъдростта :"Чист дом- съсипан живот"Simple Smile)))
Като взема да се вайкам понякога че видиш ли не съм успяла да изчистя или сготвя напр. и си викам:"Това се лекува с повече деца. Все в някой момент ще спра да взимам тия неща на сериозно"Simple Smile
Много ви се радвам майчета, целувам всички и си пожелавам все повече хора в България да имат възможност и желание да гледат по 3 и повече деца.  bouquet  bouquet  bouquet

# 244
И прозорци съм чистила в 3 през нощта като се е налагало. Rolling Eyes

Майче,направо ме смайваш! Ще те обявим за работеща по всяко време и при всякакви обстоятелства! Поздравления!

Ох, незнам1 Аз на моменти се улавям,че прекалявам с реда в къщи,но това не означава,че ми харесва! И аз искам да гледам по споко на нещата,но не се получава на моменти! Не ми се ходи на курс и това е,въпреки,че учим хубави неща,полезни и дори приятни! Ох,добре,че остават още 2 седмици и половина! Пък после ще видим,ако се представя добре на изпита,може и временна работа да ми намерят! Децата и мъж обаче страдат,че мама е заета! Йоан обаче свикна с ДГ и вече дори без муцки и рев влиза,чак бяга!
Ох,искам в къщи! Изморена съм нещо,но и аз съм си виновна за това положение!!!!Дано се оправя скоро!
Поздравина всички ви! Heart Eyes
Fighty чакаме те в отбора и моля - на опашката за близнаци! Бях първа! Heart Eyes

# 245
Мами, здр! Направо благородно завиждам за всички тези ЧРД в семейството на цвета Heart Eyes Да им имам бройката .........

Ох бе хора ,я сопделете,тези дето ходят на работа - как се справяте? Аз от 2 седмици съм на курс и в къщи кога наготвено,кога не,кога оправено,кога не - не мога да понасям това,че всичко не е на мястото си! Така бях свикнала всичко едва ли не да е по конец в къщи и сега тази бъркотия ме депресира! Дори на курс не ми се ходи,искам в къщи! И въпреки,че Йоан не плачи когато го водя на ДГ,пак ми е едно такова ......

Моля, дайте съвети за работещи мами,но без разни гледачки,баби и т.н.,за сами родители с деца и ходещи на работа!

откога не съм се включвала- направо м е е срам Embarassed
ето в ижив пример за една работеща майка,която просто няма време да се добере до компа!
за нищичко н е ми стига времето,особенно сега и пролетната умора като ме  е налегнала...а з работя понякога  и до 2-3 през нощта...но в 6.30 сутринта задължително съм станала за у-ще  и ясла...ако имам едни свободен час т о гледам д а го посветя н а прането,готвенето и чистенето че поне малко да облекча големите ми момичета...Единственото ми любимо време е че събота или неделя единия ден ми остава свободен  и тогаваааа...тогава е закон  в къщи да не с е пипва нищичко докато не се видим, н е се наиграем, не излезем на разходка...
 искам д а честитя всички пропуснати празници -бъдете всички мног ощастливи!
ЦВЕТИ,много с еизвинявам  и наистина ме  есрам че ощ е не съм пратила тази молба но никога нямам повече от 10 мин на компа и просто изключвам...ак оима някаква възможност  дагонаправиш от мое име- щ е съм много благодарна-ако не става - прати ми я пак-ще опитам в събота ак оостан евреме

сега н и етакъв проблем  и приемането в детската градина...малко са ни другите проблеми ам и и да обикаляме да с е молим да ни приемат защото групите с а пълни с деца които имат баби или родителите им не работят  а ние,които виждаме бабите си 10 пъти годишно...много съм разочарована  от тази система ...просто ми  е много болна тема! Sad

ами то излезе май че с е появих само да ви се оплаквам Embarassed
лек ден на всички майчета !!!!  bouquet

# 246
Рени, детска градина в квартал Младост устройва ли те? Имам нещо предвид и мога да проуча.

# 247
Ама тя Рени е във Варна.

Рени, имаме и нова тема за клуба на многодетните родители. За молбата ти писах на лични.
Как издържаш на това темпо?

# 248
Да, за Варна става въпрос, да.

# 249
Що ли се обаждам, като не знам. Embarassed Сори  bouquet

# 250
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
:"Чист дом- съсипан живот" Party това много ми хареса!!!Сега особено както ни е малко по-натоварено от целодневни ангажименти,за много неща нямам време newsm79 1ironing 1dishes  food002Само като се прибера гледам да  smile3524
Бабо Цоцоланке,хич не се отчайвай!Ами я и аз да се оплача-утре ми предстои да боядисам 4 картона с яйца easterЩе стана в 6ч,ще  hang защото сега  wash,после  1ironingче няма риза мъж ми,вдигам малкият от сън и на градина,а ние трябва да сме поне в 7.40ч в църквата ,че утре се правят маслосветите.В първата църква сме от 8 до 9.40ч, във втората от 10 до 11.40ч и в третата от 12 до към 14ч,прибираме се набързо аз имам няколко задачки по центъра,вземаме малкият и пак в първата църква,че децата от местната градина имат там  Великденски концерт от 16ч.А от 18ч ooooh! веднага след концерта-вечерна служба!Та като се прибера ще се занимая с яйцата WearyПравим толкова много,защото в неделя след среднощната Великденска литургия на всички присъстващи даваме по едно яйце и резен козунак/добре че поне тях не меся-да живеят фурните/В графика май неостана място за готвенето и децата smile3506А те са с нас винаги,че няма на кого да ги оставяме!
В петъка ситуацията е подобна!
.......а ти бабо Цоцоланке като искаш в къщи newsm53 работете по въпроса за следващият наследник  bouquet

# 251
Здравейте мили мами! Извинете, че се включвам "неканена" в темичката ви, но всъщност тайничко ви следя от по-вече от месец. Не мога все още да се присъединя към вас, но живот и здраве - през септември ме очаквайте. Reni ми е пример в живота в това отношение и може би наистина ако не бяхме толкова близки с тяхното семейство, да ги гледаме как се радват на многото деца, не знам дали щях да се престраша за трето, макар че винаги съм искала. Може би щях, но след дълги умувание. А мъжът като разбра, че съм бременна за мое успокоение каза: "Щом те се оправят с 4 , защо ние да не можем да се оправим с 3".
Поздрави на всички многодетни майки, да са ви здрави децата и много да ви радват( макар че и доста ви ядосват май). А ...забравих - и мъжете много да ви помагат, че без тях за къде сме! newsm10

# 252
hella, добре дошла при нас! Браво за куража да родиш трето детенце! Леко бременеене и да пишеш!

# 253
hella, много ти се радвам! Ама и ти добре си си избрала от кого да вземеш пример!  bouquet

Около година след като родих Камен, една приятелка роди третото си дете, а съпругът на третата дружка от компанията, която все още си седеше с две дечица, й казал много-много да не се събира с нас, че явно ставало заразно. hahaha Е, ти очевидно си прихванала от тази зараза. Честито! Леки месеци до септември и здраво бебе!

# 254
Дидке, Дидке, тази идея как да си стоя в къщи ми хареса,но .... след време! Не сега! Както пише Соломон - Има време за всичко! А за четвърто все още не е дошло времето,или аз така си мисля!

Но днес такова страшно нещо научих,толкова е лично,не мога да го споделя,че все още съм в потрес! И неадекватна!

Аз влязох да се похваля - днес за първи път - след близо 3 седмици курс - влязох в релси! Дори аз измих чиниите от вечерята,че досега май мъж ги миеше,а аз заспивах рано-рано! Но май вече започвам да минавам периода на адаптация към новият режим и да се организирам - в тази чест ви черпя от яйцата,козунака и тортите на Дидка - като влезе следващият път да остави на всички ни по едно от изброените!!!!!!

hella, леко бременеене и дано "заразяващите" се от болестта на многодетието да са повече в България!

Мамчета,желая ви приятни почивни дни,да се насладите на удоволствието на семействата си и само хубави неща да се случват около вас! Поздрави,целувки,прегръдки на всички ви от мен!

Общи условия

Активация на акаунт