Да си направиш устата или не?

• 10 517
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
На твое място, бих се дразнила много. И бих намерила начин да попитам какво се крие зад това поведение. Например "Помниш ли, когато ти веднъж предложи да платиш част от сметката и аз те спрях. Да не те обидих тогава? Защото ти повече не предложи такова нещо, а понеже днешните жени са много еманципирани, се боя да не съм те обидил".

Стига, де, бива ли да се излага с такива тъпи въпроси?  Laughing Как ще е обидил мацката, като явно неговото поведение и́ допада, щом не понечва да зачекне втори път въпроса и очевидно не вярва в еманципацията в това отношение?

Авторе, по-добре и́ кажи директно в очите, че това нейно поведение те дразни и и́ обясни какво очакваш от нея за в бъдеще. Според мен, след този разговор шансът да се разделите ще е огромен, но поне няма да се разочаровате един друг за по-нанатък, защото идва ден, в който пред сериозната връзка изскачат още по-големи финансови предизвикателства от едната сметка за кафе и тогава не знам как ще я карате.  Mr. Green

# 16
... защото идва ден, в който пред сериозната връзка изскачат още по-големи финансови предизвикателства от едната сметка за кафе и тогава не знам как ще я карате.  Mr. Green

... каквито сме чели из форума: "той ме кара да плащам памперсита на близнаците от моята заплата, защото това е женска работа, и храната на мама като дойде на гости"  Mr. Green

# 17
  • София
balant по конкретно твоя казус, мисля че може да опиташ да намекнеш деликатно, просто за да видиш реакцията и да си направиш съответните изводи. Например при сметка 28лв.  да попиташ дали има дребни, да извадиш 25 (примерно другите да са ти по 100, под предлог, че да не чакате ресто). И да я видиш хем дали и бакшиш би оставила. По такъв начин ще ти се изясни нейното отношение. После пиши реакцията да помагаме с психо-анализи  Laughing

# 18
balant по конкретно твоя казус, мисля че може да опиташ да намекнеш деликатно, просто за да видиш реакцията и да си направиш съответните изводи. Например при сметка 28лв.  да попиташ дали има дребни, да извадиш 25 (примерно другите да са ти по 100, под предлог, че да не чакате ресто). И да я видиш хем дали и бакшиш би оставила. По такъв начин ще ти се изясни нейното отношение. После пиши реакцията да помагаме с психо-анализи  Laughing

EDIT: Това го едитвам, защото много се загледахте в него а целта не е такава!

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 09:28 от balant

# 19
  • Sofia
... защото идва ден, в който пред сериозната връзка изскачат още по-големи финансови предизвикателства от едната сметка за кафе и тогава не знам как ще я карате.  Mr. Green

... каквито сме чели из форума: "той ме кара да плащам памперсита на близнаците от моята заплата, защото това е женска работа, и храната на мама като дойде на гости"  Mr. Green

Mr. Green  Joy

# 20

Mr. Green  Joy

Е-е-е стига де - тези неща са абсурдни! Grinning

# 21
  • Най-сетне у дома
На твое място, бих се дразнила много. И бих намерила начин да попитам какво се крие зад това поведение. Например "Помниш ли, когато ти веднъж предложи да платиш част от сметката и аз те спрях. Да не те обидих тогава? Защото ти повече не предложи такова нещо, а понеже днешните жени са много еманципирани, се боя да не съм те обидил".

Стига, де, бива ли да се излага с такива тъпи въпроси?  Laughing Как ще е обидил мацката, като явно неговото поведение и́ допада, щом не понечва да зачекне втори път въпроса и очевидно не вярва в еманципацията в това отношение?

Авторе, по-добре и́ кажи директно в очите, че това нейно поведение те дразни и и́ обясни какво очакваш от нея за в бъдеще. Според мен, след този разговор шансът да се разделите ще е огромен, но поне няма да се разочаровате един друг за по-нанатък, защото идва ден, в който пред сериозната връзка изскачат още по-големи финансови предизвикателства от едната сметка за кафе и тогава не знам как ще я карате.  Mr. Green

Смятай, че така ще разбие самолета тутакси и това ще е краят на отношенията им.
Не ми изглежда като човек, който смята, че всичко между хората трябва да е идеално, а ако не е, трябва да къса и да хвърля.
Напротив, звучи като смислен човек, който е наясно, че върху отношенията трябва да се работи.

Та по-добре да зададе не много логичен въпрос, отколкото да прозвучи просташки и да загуби връзка, която очевидно цени по някаква причина.

# 22
  • Sofia
   Мисля, че авторът трябва да направи и друго важно уточнение - какви са горе-долу финансовите възможности на изгората му, дали работи и дали живее на квартира, плащайки си наема сама?

# 23
Е-е-е стига де - тези неща са абсурдни! Grinning

съвсем не са  Flutter
с което не казвам, че ще го направиш точно ти  Wink

# 24
  • Sofia
   Да, Saule, съгласна съм с теб, но живеем в толкова материалистичен свят, че смятам липсата на единодушие по бюджетните въпроси за голяма спънка в любовните отношения.  Rolling Eyes Естествено, говоря по принцип, не конкретно за този казус, който е възможно и да има своето решение, но ще видим как ще се развие случаят, ако авторът ни държи в течение.

# 25

Смятай, че така ще разбие самолета тутакси и това ще е краят на отношенията им.
Не ми изглежда като човек, който смята, че всичко между хората трябва да е идеално, а ако не е, трябва да къса и да хвърля.
Напротив, звучи като смислен човек, който е наясно, че върху отношенията трябва да се работи.

Та по-добре да зададе не много логичен въпрос, отколкото да прозвучи просташки и да загуби връзка, която очевидно цени по някаква причина.

Тук по-скоро мога да се съглася със Saule - на психологично ниво - по-добре да си задал идиотски въпрос (всеки задава малоумни въпроси), така тя ще се чуди дали си идиот и найстина мислиш за тези неща или просто си бил пиян! Ако обаче и кажеш, директно - няма да има място да те оправдае Wink

# 26
  • град-държава
Всеки опит, авторът да накара/натърти/присети момичето и пр., "да си направи устата", ще звучи най-меко казано нелепо и няма начин да не се отрази на отношенията след това.
Винаги съм си плащала сметките и на гаджетата включително...  Laughing
От момента, в който съм се запознала с мъжът ми, дори не съм си и помисляла "да си направя устата".  Wink

# 27
  • София
 Интересно...
 Ще отговоря от собствен опит. Изключително неприятни са ми ситуации от типа:
"-Не, аз ще платя!
 -Ааа не, обиждаш ме аз ще платя ... ! "
И така до без край придружено с вадене на банкноти, бутане на ръце и т.н. Изключително грозно и селско е и съм се стремяла винаги и всячески да го избягвам. Момичето е предложило един път,  ти си се възпротивил и оттам нататък е решила, че това са правилата на играта във вашата връзка и може би не е искала да се разиграва подобна цигания отново. Така си мисля аз.
 Апропо случвало ми се е да приемам плащания на сметки, неща давани ми от роднини или приятели, които нито харесвам нито ми трябват при най-малкия признак, че ще разиграе такава ситуация на бутане в ръцете, отказ, повторен отказ, пак бутане само и само да си спестя тоя цирк.
  Наистина не разбирам, какво ще спечели автора и как това ще го накара да се почуства по-добре ако момичето на всяка сметка вади портмонето си и свенливо бърка в него с ясното съзнание, че ще и бъде отказано да плати. За мен пък това е унизително. Абе нещо май не ги разбирам тия неща.

# 28
Много ме дразнят такива жени!
Към авторът, при мой близък така тръгнаха нещата и му се качи на главата, всичко винаги той да плаща. Неговите пари общи, нейните лични, те дори се ожениха и последва развод като това беше голяма част от причината.
 Мъжко е да почерпиш, да плащаш почивки, но не и да те правят на балък, поне от време на време е редно жената, поне да си направи устата според мен. Моят съвет е пробвай я някак и ако не харесаш резултата, поне да си наясно с какво се захващаш.
 Това с -Имаш ли 2 лв. да доплатим ми е доста тъпо и нищо не показва. Или всичко, или нищо. После ще те разказва на приятелките си -Уж голям пич, а 2 лева ми търси.

# 29
  • Канада
Според мен, ако директно и кажеш какво те притеснява, връзката ви ще приеме друг обрат.
Ти реално, както изглежда, спиш с нея и си плащаш за това. Може и тя така да приема вашите отношения.

Тя знае ли приблизително какво ти  е финансовото положение?

Общи условия

Активация на акаунт