Да си направиш устата или не?

• 10 528
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Адел, според теб, който кани - той плаща. Интересно е това.

Авторе, спри да каниш приятелката си по заведения. Белким се сети тя да го направи.  Wink Ако и тогава не развърже кесията, сигурно е много стисната.

# 136
Никога не съм излизала с някой мъж с нагласата, че е длъжен да плаща сметката някъде. Когато се е случвало, а това е било не рядко още на момента казвам, че следващия път съм аз на ред или, че ще компенсирам с вечеря у дома. Мисля, че авторът е в правото си и абсолютно го разбирам. Дори и да ѝ откаже, както възнамерява да направи, според мен тя е длъжна поне от малко срам да повдигне въпроса или наистина да измисли нещо да се реваншира. Какво ѝ пречи да го покани тя някъде дори само на кафе или пък да му подари някое дребно подаръче? Изказванията, че си плащал за секс са безумни и доста обидни според мен...

# 137
Кой е казал, че една жена отива на кафе, вечеря , почивка...  без пари, макар и да има виждането, че сметките са отговорност за мъжа, с който излиза?  Laughing

Казах, че аз не бих, не съм визирала някой, който го прави... И, както съм написала, според мен е редно примерно мъжът и жената да се редуват или пък да си делят сметките. Не виждам нищо ненормално в това. Далеч от мисълта ми е, че плащането е "отговорност на мъжа".  

# 138
  • където ми харесва
Адел, според теб, който кани - той плаща. Интересно е това.

Авторе, спри да каниш приятелката си по заведения. Белким се сети тя да го направи.  Wink Ако и тогава не развърже кесията, сигурно е много стисната.
Не знам дали е интересно. Значи, говоря за изцяло нова връзка. Бих се чувствала некомфортно, ако поканя проекто гаджето си на вечеря/кино/кафе и чакам той да плати. Също толкова дискомфортно бих се чувствала, ако той ме покани и чака чинно да си платя сметката. Ако вече сме двойка и двамата заедно решаваме да излезем някъде, тогава вече плащането седи по друг начин-или се редуваме, или си я делим, зависи от моментното финансово състояние и на двама ни.

# 139

(Давам пример - някога заживях с една жена. Аз бях намерил жилището, аз бях платил един-два наема сам. Станаха три. Явно бе, че по една или друга причина жената няма сама да си "направи устата" за наема. Т.е. имахме ситуация, в която аз не се чувствах добре. И какво? Да чакам да се "сети" ли? Или да си река - "ех, вече е късно за уточняващи разговори..."
 Та... един ден й казах - така и така, аз желая да участваш наравно с мен в плащането на наема. Никакъв проблем. Почна да плаща и това е. Разговорът не отне повече от 3 минути.)

Ama гаджета ли сте били с тази 'една жена'  Rolling Eyes или просто съквартиранти  Rolling Eyes
Гаджета бяхме. Но това е ирелевантно към темата. Идеята ми бе - като имаш някакви чуденки и притеснения относно отношенията ти с партньора, просто говори с него. Кажи какво ти тежи и заедно намерете разрешението. Много файда от това да слушаш как Минка си харчи парите само за себе си, а мъжът й плаща всичко общо, пък Здравка винаги вади пари и държи да е наравно с него, няма. Ако си честен към себе си и искрено вярваш в позицията си, трябва да си я споделиш без срам и страх с партньора си.

# 140
Днес проблемът е, че не предлага да си плати сметката (виж, бившата го е правила) Утре настоящата почва да се запъва да си плаща сметката, автора е доволен, но изведнъж тя почва да си оставя четката за зъби в банята (виж, бившата прилежно си я е прибирала всеки път, за да може той да я убеди, че трябва да я остави), следвателно пак проблем и така до безкарй.

Драги ми авторе, струва ми се, че проблемът е много по-дълбок от това, че тя не си "прави устата" и ти трябва сам да разберш какъв точно е и да го разрешиш веднъж за винаги Simple Smile Успех!

# 141
Днес проблемът е, че не предлага да си плати сметката (виж, бившата го е правила) Утре настоящата почва да се запъва да си плаща сметката, автора е доволен, но изведнъж тя почва да си оставя четката за зъби в банята (виж, бившата прилежно си я е прибирала всеки път, за да може той да я убеди, че трябва да я остави), следвателно пак проблем и така до безкарй.

Драги ми авторе, струва ми се, че проблемът е много по-дълбок от това, че тя не си "прави устата" и ти трябва сам да разберш какъв точно е и да го разрешиш веднъж за винаги Simple Smile Успех!

Ами всъщност съвсем не е по-дълбок, а точно това "че не си прави устата". И съвсем не става въпрос за бившата.

# 142
balant,

Тя запознавала ли е те с нейни приятелки? Излизали сте заедно с тях и плащал ли си тяхната сметка?
/ако, 'правили са си устата'?/

Сериозно ли ме питаш това - естествено, че НЕ!

# 143
  • град-държава
Кой е казал, че една жена отива на кафе, вечеря , почивка...  без пари, макар и да има виждането, че сметките са отговорност за мъжа, с който излиза?  Laughing

Казах, че аз не бих, не съм визирала някой, който го прави... И, както съм написала, според мен е редно примерно мъжът и жената да се редуват или пък да си делят сметките. Не виждам нищо ненормално в това. Далеч от мисълта ми е, че плащането е "отговорност на мъжа".  

Аз не казвам ти какво мислиш, за мъжки отговорности, казвам, че жена, дори и да разсъждава по този начин не означава, че излиза без пари по подразбиране.
Дали ще си "правиш устата" зависи от поведението на самия мъж. Както споменах, в компанията на моя мъж, от самото начало не съм си и помисляла да се бутам там, където не ми е мястото и това е било повече от ясно, без изобщо да се обсъжда или споменава, но с празна чанта никога не бих и не съм излизала. А той не е сляп да види, каква жена стои срещу него и да прецени правилно намеренията и поведението ѝ.

# 144
balant,

Тя запознавала ли е те с нейни приятелки? Излизали сте заедно с тях и плащал ли си тяхната сметка?

Сериозно те питам и има 4 въпроса:
1/ запознавала ли е те с нейни приятелки?
2/ ако да: излизали ли сте заедно с тях?
3/ плащал ли си тяхната сметка?
4/'правили са си устата'?

Твоят отговор е 4-пъти НЕ?

# 145

Ами всъщност съвсем не е по-дълбок, а точно това "че не си прави устата". И съвсем не става въпрос за бившата.

Е, ако наистина е така, тогава просто трябва да намериш деликатен начин тя да разбере какво мислиш по въпроса. Но няма универсално решение - трябва или в прав текст да и кажеш, макар че ако на мен някой ми каже "искам да искаш да си плащаш сметката, ама аз няма да ти позволявам да го правиш" ще си помисля, че нещо егото му е повредено. Другия начин е с намеци тя да се сети, че е редно поне да предложи да плати.  

А третата опция е да си мълчиш и да си плащаш, но това не е препоръчително. В крайна сметка, тя не е ли правила някакви жестове спрямо теб? Ако ти плащаш сметките, а тя понякога те изненадва с нещо - например нов парфюм, не виждам какъв е проблемът.

Друг път оставяй мацката да плати поне част от нейната сметка на първа среща - така хем ще покажеш, че си кавалер, но и че все още не е дошъл моменът, в който да плащаш всичко.

# 146
Имам странното чувство, че нямам нужда от темата повече.

Благодаря на всички ви.

Разбрах за себе си съвсем ясно, че от жена до жена има разлика от тук до луната.

Ще изчакам, ще проследя за притеснителни знаци. Ако има такива ще говоря с нея. Ако няма всичко ще бъде окей.

# 147
Бубанка , използвах мъфини само за илюстрация . Целта ми беше да покажа , че отсрещната страна също трябва да направи някакъв жест , а не да е само консуматор .
Ето , ти си брала горски цветя  Simple Smile - направила си го с някаква мисъл за него все пак .
Според мен , той се дразни от факта , че тя умишлено и много удобно си премълчава .
Аз смятам , че връзка , в която на толкова ранен етап се промъкват такива дразнения , няма много шанс ...

# 148
balant,

Сериозно те питам и има 4 въпроса:
1/ запознавала ли е те с нейни приятелки?
2/ ако да: излизали ли сте заедно с тях?
3/ плащал ли си тяхната сметка?
4/'правили са си устата'?

Твоят отговор е 4-пъти НЕ?

4 х НЕ!

# 149
Бубанка , използвах мъфини само за илюстрация . Целта ми беше да покажа , че отсрещната страна също трябва да направи някакъв жест , а не да е само консуматор .
Ето , ти си брала горски цветя  Simple Smile - направила си го с някаква мисъл за него все пак .
Според мен , той се дразни от факта , че тя умишлено и много удобно си премълчава .
Аз смятам , че връзка , в която на толкова ранен етап се промъкват такива дразнения , няма много шанс ...

Именно!

Общи условия

Активация на акаунт