Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 665
  • 645
  •   1
Отговори
# 225
добър ви ден
за зъболекаря, отивай определено на зъболекар, аз с предната бременност правих и коронка, такива неща не се чакат Peace
да се оплача че снощи имах случка, както си седях мирно и кротко, ми шурна кръв от носа, и то не една две капки и се притесних. на мен ми се с лучвало да капне капка две, ама да шурне така. кръвното ми е ок, не са ме дразнили особено на работа, просто нямаше причина за мен.
е, реших да кротна и да легна и като цяло, нямаше продължение.
сега ще ровна в нета да видя дали има някакво инфо за такива случаи  Rolling Eyes

Една моя бременна приятелка лекарката и я предупредила че можело да стане така да не се шашка Simple Smile

# 226
Момичетааа много съм щастлива най-сетне и моята количка е поръчана нямам търпение да дойде юли че да и подпаля гумите хихиихи Simple Smile)) лек и усмихнат ден на всички :* Simple Smile)

# 227
milevami , направо давай рецептата тук.Не вярвам някоя от нас да се разсърди Simple Smile И аз също се интересувам Simple Smile
  бързам тогава да съобщя: урбазон венозно и мускулно не ми тушира алергията, хомеопатът мн. ми се накара как вредя на бебо. затова ми предписа по две гранулки на всеки час от ставането сутрин до лягането вечер на следните флаконите - апис мелифика 15-30 CH, хистаминум 15-30 CH, поленс 15-30 СН. Ако не мине от един ден, схемата се повтаря. Особено подходящо за бременни с неустановен причинител на алергия, за тези с алергия към полени, препарати, насекоми и пр.
може ли според теб да се дава на деца с алергия към неустановен причинител?

# 228
# 229
milevami , направо давай рецептата тук.Не вярвам някоя от нас да се разсърди Simple Smile И аз също се интересувам Simple Smile
  бързам тогава да съобщя: урбазон венозно и мускулно не ми тушира алергията, хомеопатът мн. ми се накара как вредя на бебо. затова ми предписа по две гранулки на всеки час от ставането сутрин до лягането вечер на следните флаконите - апис мелифика 15-30 CH, хистаминум 15-30 CH, поленс 15-30 СН. Ако не мине от един ден, схемата се повтаря. Особено подходящо за бременни с неустановен причинител на алергия, за тези с алергия към полени, препарати, насекоми и пр.
може ли според теб да се дава на деца с алергия към неустановен причинител?
да, и кърмачета ги смучат гранулките, твърди хомеопатът, обаче за по-сигурно, моля, питай друг за дозата.

# 230
Здравейте момичета, не мога да ви изчета, човек го няма 3-4 дена и    Whistling
и да ви питам и тук(писах във фейсбук) Някой може ли да разчете какво пише на тая бележка

Скрит текст:
Моят док. по здравна каса няма сестра и пише на такива бележки, после ме праща при разни технически секретари които да ми напишат амбулаторния лист и да ми пуснат изследванията. съответно те си пускат изследванията и не пишат нищо друго. а док казва "всичко е наред".  #Crazy

# 231
Добро утро и от мен.

Някой беше питал за кроемите - моят много ми тежи. Нощем едва се обръщам настрани.

Да ви питам нещо..от 2 дена някъде(предимно вечер) усещам леки болки тип менструални. Нищо болезнено, но ги има. Чудя се дали е притеснително. Някой с нещо подобно?  newsm78

Аз също имах оплаквания, като болката не беше постоянна, а предимно като ходя и когато исках да вдигна крака при обличане ме болеше, и в понеделник бях до доки, скара ми се, за това че не си почивам повече, даде ми 2 седмици болнични. Сега съм си вкъщи и слава богу мисля, че има подобрение.

# 232
  • Бургас
Здравейте!
Наляха ме с магнезий и кураж и вече съм вкъщи да мътя.
Момичета, хомеопатията е като обувките - това, което на мен ми е добре, може на друг да му стиска. Подходът към всеки пациент е индивидуален! Понякога двете ми деца с един и същи вирус ги лекуват с различни лекарства. Освен това, освен дозата, от значение е и потенцията на лекарството - има разлика между 15 СН и 30 СН. Не че може да ви навреди, но е възможно лечението да не бъде ефективно.
Честито за количките и другите покупки!  И аз искам вече, но след случката съм малко по - суеверна    Joy

# 233
  • София
Avencis-че  със сигурност е така, но беше странно много, капка две добре, ама това си шуртеше....
ще почета де, аз не се шашкам лесно, но все пак искам да знам какви са възможните причини Hug
Zlatoto_90 честито количка   bouquet
zaia84 аз поне най-отдолу последнтие 3 реда ми се струва че виждам че пише че е "в норма за 27 г.с." после пише "кр. картина" и "урина" и следва стрелката. а какво пише преди това господ знае, някакви съкращения са, може да е резултат от излседвания които да са ок за 27 седмица, или от видеозона.... Rolling Eyes

# 234
Добро утро и от мен.

Някой беше питал за кроемите - моят много ми тежи. Нощем едва се обръщам настрани.

Да ви питам нещо..от 2 дена някъде(предимно вечер) усещам леки болки тип менструални. Нищо болезнено, но ги има. Чудя се дали е притеснително. Някой с нещо подобно?  newsm78

Аз също имах оплаквания, като болката не беше постоянна, а предимно като ходя и когато исках да вдигна крака при обличане ме болеше, и в понеделник бях до доки, скара ми се, за това че не си почивам повече, даде ми 2 седмици болнични. Сега съм си вкъщи и слава богу мисля, че има подобрение.

Хмм мерси за отговора, мерси и на plame4ence. Охх чудя се дали да звъня да притеснявам лекаря ми.  Аз за разлика от вас не съм се движила много. До работа и обратно в общи линии, като съм цял ден на бюро, а работата ми е на 2 минути пеша от вкъщи  Tired

elpet: Нормално е от бременността. Аз от началото съм с кървящ нос. Понякога много силно, друг път по-слабо. Не се шашкай Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 13:25 от Monik@

# 235
elpet стискам палци да не се повтаря, че това с шуртенето винаги не е добре.
Аз също имам сух нос - не бих казала запушен, но си е сух и ме дразни, дори и кръв ми пуска. Ох много е гадно и с предишната бременност бях така  ooooh!
Сега поне венците спряха да ми кървят - взех си много мека четка  Hug

# 236
Благодаря на Елпет, Мира и Мимето за коментарите за кошарките.Явно ще ходя да ги гледам на живо и тези трансформиращите се и ще решавам.Снощи докато обсъждаме с мъжа какво съм чела тук за леглата, той  - ами тези малки плетени кошчета? Ох, само за плетено кошче не бях мислила.Това бебе ще ни побърка окончателно hahaha
Антонка, моят хемоглобин също е нисък и пия желязо.По последни изследвания ми беше 112, но лекарят ми каза да продължавам да го пия.
Мишелина, Авенсис каква лекция има утре в мола?Дайте повече инфо, моля.

# 237
  • София
Здравейте и от мен, най-накрая да се включа в новата тема чааак на 16-та стр. Laughing

За раждането в осми или в седми месец
, аз съм чела/чула това като най-логично обяснение: Алвеолите на белите дробове в края на 8 м.завършват своето развитие и затова е по-опасно да се ражда в 8 м.тъй като този процес вече е тръгнал и е хубаво да завърши в утробата на мама.А като се родят в 7 м. този процес не е започнал и децата(по-скоро организма) по-лесно се адаптира към околната среда. Алвеолите образуват нещо като ципа в/у белите дробове.В 7 месец тази ципа още не е образувана и при първата глътка въздух,белите дробове могат да се разгърнат,в 8 тъкмо се образува и когато се разгръщат белите дробове,разгръщането не е пълно и детето може да има дихателни проблеми.

Не знам доколко е вярно, но съм го чувала от доста хора това. Обаче, да не забравяме, че все пак медицината доста е напреднала и знам, че се бие някаква инжекция предварително на майката при опасност от преждевременно раждане, именно за да се предотврати проблем с белите дробове на бебето.

Темата за преждевременно раждане
, не знам защо но някак не ме плаши. Естествено, се надявам да не тръгна да раждам сега, но го нямам точно като страх. По-скоро съм настроена, че ще пренося, защото Ади я преносих 8 дни и това беше ужасно чакане ooooh! ooooh! ooooh! За това сега по-добре да се настроя, че ще е след термина  Peace

# 238
Elika ,благодаря ти ,ще прочета.Много обичам кокос  Simple Smile
Zlatoto_90 хайде честита  1stroller
elpet май е нормално,защото обема на кръвта ни сега и по -голям и заради повишаването  на налягането във  веничките се поличава това бликване на кръв. На мен така ми беше шурнала кръвта  преди време,но не от носа,а от външни хемороиди ..беше ужасно,като заклана бях  #Crazy Предписаха ми флебодиа - за укрепване на стените на кръвоносните съдове и бързо се оправих,ама при мен беше много страшно...

# 239
Преждевременното раждане не го мисля въобще аз също съм чувала че в 7 ми е по добре отколкото в 8 месец но по мойта логика е по добре в 8 защото бебето е по голямо , може да се бъркам незнам не съм чела по този въпрос нищо
Утре съм на преглед при доктор Манчев в МД ако сте чували мнения моля споделете ги , ще ходя да поразгледа и той беба нз защо но ме е обвзело чувство че ще е момче а не момиче както ми казаха утре ще видя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт