Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
Какви идеи има за торта за завършване на детска градина?
Как мога да създам цикламен цвят за торта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
За да сглобите многоетажна торта, първо пригответе тортите за всеки слой, като всяка трябва да е върху собствена подложка, изрязана до размера на тортата. След намазване и покриване, тези излишни милиметри изчезват. Етажите се намазват с маслен крем и се охлаждат в хладилник за няколко часа или цяла нощ. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се охлаждат в хладилника. Във всеки слой поставете подпори, като например обикновени пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. Между етажите нанесете спойка като маслен крем или айсгинг. Най-добре е цялата торта да се нареже директно, без да се разглобяват отделните слоеве, започвайки от най-горния малък слой. Друг метод е да подпъхнете нож или шпатула под подложката на горния слой, да я свалите и след това да нарежете самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който може да се размаже. Приблизителният брой парчета въз основа на размера на тортата може да бъде намерен в библиотеката.
-
Какви идеи има за торта за завършване на детска градина?
-
Как мога да създам цикламен цвят за торта?
-
Как да създадете дантела върху торта?
-
Как мога да създам захарни фигури за торта?

Единствено бих променила цвета - например кърваво червен..или розови.. с различни нюанси по тях.. мен не ме бива по дъстването, а и нямам много цветове, но бих мацала с четките
Виж за листата имам малко критика
мини ги по краищата върху гъба с онзи инструмент с топчето, за да ги изтъниш и накъдриш.. и ги поизвърти тук там и ги остави да изсъхнат под различни форми.. аз ги слагам в празни кутийки от яйца и те заемат различни форми (някои уж смачкани, други извъртяни..)
А как успя от мъфин да направиш мечето.. няма да питам.. аз смятам, че това е по-трудния вариант. Пробвала съм на МаринаД начина и наистина е много приятен и лесен за моделиране. С мъфин сигурно не бих се справила, защото е мекичък..
Капака и панделката на втората торта са супер! 
Двойката и надписа не ми харесват. Мечето не е лошо. Аз с големи мъки правя фигури и затова смятам, че си се справила добре. Сега - по темата с "питката" - да, личи си, че това те е измъчило. Мишока ти е отговорила (даже с няколко идеи). За съжаление аз не мога да дам компетентен съвет - моите торти също не са с ръб. Но предполагам, че ако увиеш блат около тортата, стегнеш в ринг за 1 нощ и после измажеш с ганаш или маслен крем хубаво (без да пестиш като мен) ще се получи почти перфектен ръб. Има някои тънкости в измазването, но има много клипчета в нета.. На работа съм и не мога да пусна това, което Sunflowerss ти е пуснала, но предполагам че е едно от тези клипчета.. Не съм месила фондана на Димитринка, но звучи така, все едно е бил сух